Председниковање Александра Вучића

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Берекин

Buduća legenda
Poruka
25.007
С обзиром да председник Тома "одлази", а млади&перспективни Вучић долази, ред би био да отворимо посебну темилицу о његовом председниковању ( тако ли се каже?). Наиђох на интересантан текст, па ко велим да га "окачим".
Poseban Ustav i jevanđelje za Vučićevu zakletvu

Beograd -- Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće zakletvu na svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine u sredu 31. maja u podne, pišu "Večernje novosti".

IZVOR: TANJUG, VEČERNJE NOVOSTI PONEDELJAK, 29.05.2017. | 07:14

On će, kako navodi list, to učiniti nad Ustavom, čiji je poseban primerak napravljen za ovu priliku i nad kojim je planirano da zakletve polažu i budući predsednici. Ispod Ustava Srbije na govornici u palramentu nalaziće se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja.

Planirano je da odlazeći predsedik Tomislav Nikolić uruči Vučiću državni pečat kao i posebnu zastavu.

U kabinetu budućeg predsednika, beogradskom dnevniku je rečeno da će na ovaj način biti pokazano poštovanje prema državi, tradiciji i pravnim tekovinama.

Svečanost polaganja zakletve je, kako se navodi, pažljivo isplanirana sa idejom da se ustanovi tačna ceremonija stupanja na dužnost budućih predsednika.

Vučić će, kako piše list, zakletvu položiti držeći desnu ruku na Ustavu Srbije koji će mu dati predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić.

Nakon ceremonije u Skupšitini, Vučić će otići na Andrićev venac gde će ispred zgrade Predsednišva biti upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije, kopnene, RV i PVO i rečne flotile, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković podneće raport novom predsedniku.

Zatim sledi zvanična primopredaja dužnoti Nikolića i Vučića i kraći sastanak starog i novog predsednika.

Od polaganja zakletve 31. maja zvanično će početi da teče mandat Vučića kao šefa države, a od tog trenutka funkciju v.d. predsednika Vlade preuzeće prvi potpredsednik i šef diplomatije Ivica Dačić, koji će raditi taj posao sve dok Vučić ne dodeli mandat budućem premijeru za šta ima rok od 30 dana, pišu "Novosti".

Трагикомедија, арчи се држава: шиптарима предаје КиМ, "добром" муфтији Нови Пазар ... а овамо "посебни примерак устава" са све Мирослављевим јеванђељем+"поштовање државе, традиције"...
 
Mislim da ce biti dozivotni predsednik Srbije....

- - - - - - - - - -

Niko nikada nije pišao po ovoj državi kao AV.

Čak ni okupatori.

A 55 procenata beskičmenih kmetova je glasalo za njega i zato dabogda vladao dok i poslednji sendvičar ne crkne od gladi.

A sendviča će nestati vrlo brzo...

Ima sendvica i GMO ili GMNO sendvica tek stize....

- - - - - - - - - -

Trebao si dati naslov " Gospodar sviju hulja "

Zanimljiva koncepcija....
 
http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/gallery/2017//karikature/05/SUCELJAVANJE-divac_620x0.jpg

SUCELJAVANJE-divac_620x0.jpg
 
Sad ce morati da pokaze prvu damu.

Mada, ko zna, mozda bude isao u posete kod drugih predsednika sa kcerkom.

Ništa on ne mora.

Sa ovakvom zaglupljenom, zombiranom, nepismenom podaničkom ruljom koja čita informer i gleda pink, može ladno da se na jednoj od redovno vanrednih konferencija za "novinare" u direktnom prenosu ispiša na srpsku zastavu, ista ta rulja će ga voleti još više i opet glasati za njega.

U toj meri je oboleo ovaj narod i nema mu spasa.
 
Poslednja izmena:
Inauguracija je 23. juna!

Zasto se ubacuju stvari u ustav zbog njega, kada ide promena ustava Srbije? Odavno smo Srbija bez K :per: zato i vlada Slinin komandant :rotf:

- - - - - - - - - -


Jel kako kazes ********* AV? :rotf:

- - - - - - - - - -

Sad ce morati da pokaze prvu damu.

Mada, ko zna, mozda bude isao u posete kod drugih predsednika sa kcerkom.

Pre ce biti sa sinom. Vec ga je "zrtvovao" par puta :rotf:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top