Quantcast
  • Dragi prijatelji, forum "Hobi" smo prebacili u kategoriju "Zabava" i pripojili smo mu teme iz foruma "Аlbumi sa sličicama" i "Strip i Anime".

Председниковање Александара Вучића

KPCTAHK

Domaćin
Poruka
3.418
С обзиром да председник Тома "одлази", а млади&перспективни Вучић долази, ред би био да отворимо посебну темилицу о његовом председниковању ( тако ли се каже?). Наиђох на интересантан текст, па ко велим да га "окачим".


Трагикомедија, арчи се држава: шиптарима предаје КиМ, "добром" муфтији Нови Пазар ... а овамо "посебни примерак устава" са све Мирослављевим јеванђељем+"поштовање државе, традиције"...
:pop:
 
Poruka
8.554
Jadan je i on i svi vi koji mu ljubite stope.Odavno nigde nije viđena tako žalosna grupa...
Kao što rekoh, pošto pravi SNS-ovci neće da razgovaraju sa vama, jer su prešli u kabinete i luksuzne restorane da se tamo socijalizuju, morate da ih izmislite.

U toj nameri proglasite svakog ko odbija da se na krajnje nepromišljen i vulgaran način verbalno obračunava sa Vučićem i njegovom strankom.

Ti ne moraš da veruješ ali moram da te razočaram: nisam ni sekund bio član SNS-a, nisam siguran da poznajem nekog za koga mogu sa sigurnošću da tvrdim da je član SNS niti sam napisao jednu poruku u kojoj pružam otvorenu političku podršku ne Vučiću već bilo kom drugom političaru. To što negiram vaše uglavnom neistinite i senzacionalističke tvrdnje o njemu me ne čini esenesovcem.

Problem je opet u vama a ne u Vučiću.

A šta su pravi problemi sa Vučićem uočićete tek kada se suočite sa sobom i popravite sopstvene manjkavosti.
 

al bundy

Legenda
Poruka
60.235
Bolje je čak i to nego recimo biti plod romanse Titove omladike i Titove štafete.Peta u prvom redu je baš opak model.
Pa kontam nije daleko dan kada će ponovo neki vid ovoga uvesti , idolopoklonstvo je već na nivou Ćopavog ,autobusi sa slikama i krezubi proleterijat su isto tu ,pesme o vodji se recituju , izmišljaju se priče kao one iz čuvene knjige France Bevca o koritu i svinjskoj glavi ,čak su neke i prepisane odatle , Nacionalni stadion se gradi , recimo jedna turneja Čiplujići , blok 40 , Surčin .
 
Poruka
8.554
Pa kontam nije daleko dan kada će ponovo neki vid ovoga uvesti , idolopoklonstvo je već na nivou Ćopavog ,autobusi sa slikama i krezubi proleteriojat su tu , Nacionalni stadion se gradi , recimo jedna turneja Čiplujići , blok 40 - Surčin .
Problem je takođe što se svaki progres povezuje sa Titovom epohom.

To što su komunoustaše uspele da i onako ne preterano bistrim aparačcima isperu mozak i ubede ih da je Srbija stvorena tokom njegovog vakata je komedija.

Mada ako ćemo objektivno, BG na vodi je jednako estetsko zagađenje poput Titinih blokova.
 

al bundy

Legenda
Poruka
60.235
Problem je takođe što se svaki progres povezuje sa Titovom epohom.

To što su komunoustaše uspele da i onako ne preterano bistrim aparačcima isperu mozak i ubede ih da je Srbija stvorena tokom njegovog vakata je komedija.

Mada ako ćemo objektivno, BG na vodi je jednako estetsko zagađenje poput Titinih blokova.
Nemam pojma , meni čak to nije ni toliko strašno kad sam ga pre mesec -dva lično obišao , mnogo je iritatniji taj bolesni kult ličnosti koji nije vidjen još od Broza i Miloševića u ranoj fazi osvajanja vlasti , što je potpuno sumanuto na pragu treće decenije 21. veka .Tu je totalno nebitno kakva je opozcija , kakvi su ovi ili oni , ko ima koliki rejting , jer ne vidim po čemu je puna septička jama kvalitetnija od usamljenog govneta na kiši .
To je dobro Basara definisao kod Ace Stankovića ,nešto u fazonu nemam problem sa Vučićem kao predsednikom koji drži vlast , koliko sa samom njegovom pojavom i manifesticjom iste .
 

Tenkre

Elita
Poruka
24.063
Kao što rekoh, pošto pravi SNS-ovci neće da razgovaraju sa vama, jer su prešli u kabinete i luksuzne restorane da se tamo socijalizuju, morate da ih izmislite.
Bio ti SNS-ovac ili samo potovalac lika i dela velikog AV meni je svedno.Svi ste jadnici i to teški.Dovoljno si ti ovde pisao sa ciljem da glorifikuješ ili bar odbraniš AV.Skretao si teme sa nekih njegovi sranja na priče o rejtinzima i slično.Svima je to jasno.Ceo forum zna.Možeš ti ovde dalje da pišeš šta god hoćeš.Svrstao si se među svinjsku huntu i krezubce i nema ti nazad. Možeš samo da promeniš nick.Do tada,ja ne vidim razliku između marinca i tebe
 

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.548
:think:

Sta li ce i da li ce , "PreCednik koji inace radi i bori se kao lav 25/7/365" , da ucini nesto po ovom pitanju ili je "zauzet" ?

"
Gde su nestale pare s Kipra
Beograd -- Nekadašnji direktor Poreske uprave Aleksandar Radović kaže za B92 da su istraživački timovi Srbije pronašli novac koji je devedesetih iznet na Kipar.
IZVOR: B92 PETAK, 19.07.2013. | 16:20On naglašava da nije bilo poltičke volje za to da se te pare vrate u zemlju. Aleksandar Radović je bio prvi direktor Poreske uprave nakon 5. oktobra 2000. i čovek zadužen za naplatu ekstraprofita

Dok je obavljao funkciju prvog poreznika Srbije, zvali su ga "čovek bez lica" jer se nije pojavljivao pred kamerama, a i danas ga je teško sresti. Uverava da je novac koji je za vreme vladavine Slobodana Miloševica iznet na Kipar bio na dohvat ruke srpskim vlastima.

ali očigledno nije bilo političke volje da se te pare vrate u zemlju", kaže Radović za B92.

Na naše pitanje ko je to sprečio odgovara:

"To morate da pitate nadležne, ja sam samo bio predsednik komisije koja se bavila zloupotrebama prethodnog režima".


Aleksandar Radović, koji inače živi u Francuskoj, nakon gotovo deset godina kaže da mu je bila čast što je bio funkciner Republike Srbije
"Ne mogu da se pohvalim da sam bio uspešan direktor poreske administracije, ali ono što mogu da kažem svim našim sugrađanima je da sam se stvarno trudio."

Suma za koju Radović tvrdi da je pronađena nije zanemarljiva. On je 2007. godine za Insajder, serijal "Državna pljačka" naveo da se na Kipru radilo o milijardama, a da je u Švajcarskoj pronađeno više stotina švajcarskih franaka.

U tom serijalu ekipa Insajdera je utvrdila i da je država imala mehanizme da vrati novac koji je devedesetih iznet na Kipar.

U izbornom programu DOS-a pre 2000. godine jedno od glavnih obećanja bilo je da će, čim dođu na vlast, vratiti opljačkan novac koji je iznet na Kipar. To se nikada nije dogodilo. Oni koji su se u vreme Miloševića obogatili švercom koristeći razne državne privilegije postali su još bogatiji u vreme DOS-a, a u vreme vlade Vojislava Koštunice pokupovali su gotovo sva preduzeća u Srbiji i danas su vlasnici ove zemlje.

Finansijski istražitelj Haškog tribunala Morten Torkildsen takođe je govorio za Insajder:

"Mislim da je sramota što srpske vlasti nisu istrajale i uspele da utvrde šta se u stvari desilo sa svim novcem koji je prebačen na Kipar i druga mesta. To je jedna stvar, takođe mislim da je sramota što nisu, a koliko ja znam nisu, uradili mnogo da utvrde ko je iz tih transakcija izvukao ličnu korist. I kao treće, to bi trebalo da interesuje srpsku publiku i one koji plaćaju poreze da bi znali šta se desilo s njihovim novcem jer postoje oni koji bi trebalo taj novac da vrate. Mislim na srpske vlasti koje bi to trebalo da učine u njihovo ime".

Božidar Đelić, koji je bio ministar finansija posle petooktobarskih promena, za Insajde 2007. godine je ovako govorio:

"Konstatujem da se nemali broj privatizacija radi kroz fondove sa Kipra, Paname, Luksemburga, Devičanskih Ostrva i tako dalje. Kao ozbiljan čovek ne mogu da vam kažem da je to dokaz, ali svi mi dobro znamo da se delimično tako reciklira taj novac, apsolutno".

Mlađan Dinkić bio je guverner Narodne banke Jugoslavije do 2003. godine i jedan od glavnih ljudi u timu koji se takođe bavio time šta je bilo sa parama sa Kipra. Za taj serijal Insajder je između ostalog rekao:

"Kad sam shvatio razmere toga, ja sam, moram priznati, čak i naivno uleteo u sve to - sad ću ja da nađem novac, kad sam shvatio šta je to, ja sam rekao sebi - to prevazilazi tvoje mogućnosti, ti to ne možeš".

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=07&dd=19&nav_category=11&nav_id=734204
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
115.847
13.06.2019. Beograd
Vučić se odrekao imuniteta za spor s Jeremićem, sud čeka odluku Skupštine


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je putem svojih advokata na tužbu koju je protiv njega podneo lider Narodne stranke Vuk Jeremić i odrekao se predsedničkog imuniteta, prenosi N1.

Sutkinja je odlučila da se današnje ročište ne održi dok se, po nalogu Apelacionog suda, Narodna Skupština ne izjasni da li mu za ovakav slučaj može biti skinut imunitet, piše N1.
Vuk Jeremić je tužio Aleksandra Vučića za povredu časti jer ga je predsednik države nazvao "šefom međunarodne bande lopova". On je u parničnom postupku tražio odštetu u visino od 50 miliona dinara.
Jeremić se pojavio na jutrošnjem suđenju u pratnji svojiha advokata, među kojima je i Vladimir Gajić, koji je rekao da prvostepeni sud zajedno sa Apelacionim sudom u Beogradu uzima ulogu punomoćnika tuženog u ovoj parnici i stavlja ga pod jednu vrstu zaštitu.
Advokat Aleksandra Vučića, Dragan Palibrk, kazao je da je šokiran time što Jeremić traži 50 miliona dinara za odštetu i da je svakakve uvrede od strane Jeremića trpeo i njegov klijent Aleksandar Vučić.
Palibrk je dodao da Vučić ima princip da političari posle izgovorenih reči ne bi trebalo međusobno da se tužakaju, već da bi sve što imaju da kažu trebalo da koriste u političkoj areni, a ne u sudnici.

Sudija u ovom predmetu rekla je da će se naknadno ročiše zakazati posle odluke Narodne Skupštine ukoliko se odobri nepozivanje na imunitet Aleksandra Vučića. Ona je dodala da bi tužilac i tuženi možda spor mogli da izglade medijacijom.

autor: SAizvor: N1
 

Commie

Buduća legenda
Poruka
45.701
Jeremić: Dobiću tužbu protiv Vučića, osim ako se ne ustanovi da je neuračunljiv
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će dobiti tužbu za povredu časti koju je podneo protiv predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića jer ga je ovaj nazvao „šefom međunarodne bande lopova“, osim ako se ne ustanovi da je „Vučić bio neuračunljiv dok je to izgovarao“.
0Piše: Beta13. juna 2019. 11.03 Izmenjeno: 11.15
Istinomer

Nemamo prava na individualna osećanja u politici: Vuk Jeremić
„Biću uporan i isteraću ovu stvar do kraja. Ne bih se do kraja zakleo kako će se završiti, pošto je moguće i jedno i drugo – i da dobijem tužbu i da se ustanovi da je Vučić bio neuračunljiv“, rekao je Jeremić posle današnjeg pripremnog ročišta održanog pred Višim sudu u Beogradu.
Sudija Sanja Agatonović nije danas zakazala početak suđenja, pošto je zatražila od Skupštine Srbije da se izjasni o imunitetu predsednika Republike, iako je Vučićev advokat Dragan Palibrk rekao da se Vučić ne poziva na imunitet.
Jeremić je naveo da se Vučić danas nije pojavio na suđenju jer nema hrabrosti da se suoči sa njim.
„On nema hrabrosti da se sa mnom suoči – ni u sudnici, ni na televiziji. Ja, naravno, nisam šef međunarodne bande lopova, niti je Vučić u svom pisanom odgovoru to naveo, nego da je o tome čitao u medijima. On, dakle, nema nijedan dokaz da sam ja šef međunarodne bande lopova i zato se ne usuđuje da se pojavi na sudu“, rekao je Jeremić.
Jeremić je naveo da ga je „odluka sudije zapanjila“, jer se ona danas po drugi put zapravo pozvala na imunitet predsednika Republike.
„Nakon što se prvi put pozvala na imunitet, Apelacioni sud u Beogradu je to odbacio. Sudija se danas opet pozvala na imunitet predsednika, s tim što je prepustila Skupštini Srbije da o tome odluči. To je zapanjujuće i predstavlja dokaz da pravosuđe nije nezavisno i da je izvršna vlast u i te kako dominantnoj poziciji u odnosu na sudsku“, rekao je Jeremić.
Jeremić je naveo da ga ne bi me čudilo ni da sudija u skoroj budućnosti bude unapređena, pošto dva puta nije dozvolila da suđenje počne.
„Nije rečeno kada će biti zakazano sledeće ročište i sada bi o imunitetu predsednika trebalo da se izjasni skupština. Ovo nije smo moj problem, ovakvo postupanje pravosuđa je nešto što desetine hiljada građana svakodnevno osećaju na svojoj koži, jer se suđenja često odlažu. Pravda je u Srbiji izuzetno spora“, rekao je Jeremić.

https://www.danas.rs/politika/jerem...a-osim-ako-se-ne-ustanovi-da-je-neuracunljiv/
 

BG5

Veoma poznat
Poruka
11.580
Mito znaš koliko je do sada tužbi dobio Djiki!?
Pink , Informer su dosta love uplatili, ne mogu pisati svakakve laži o čoveku...
A ti si toliko puta koristio njihove tekstove haha.
Da je pravna država , precednik ne bi ni pomišljao da putem tabloida i lično koristi takve laži i klevete... Kukavica i izgovara to sve pošto ima imunitet.
Bla, bla, bla...
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
115.847
13. jun 2019 |

20 godina od zločina u Prizrenu: Žarko i Slavko su bežali od Nemaca, ali su mučki ubijeni

Išli su "ladom" u rikverc kako bi se spasili, ali ni to im nije pomoglo

Od jezivog zločina Kfora u Prizrenu proteklo je dvadeset godina, a da sve do pre deset godina niko nije ustanovio ko su bila dvojica Srba koje su nemački vojnici izrešetali u centru grada. Tada je otkriveno da se radi o Žarku Andrijeviću iz Prizrena, portiru u "Kosovo-vinu" i Slavku Veselinoviću Bosancu, izbeglici iz Bosne, radniku elektrodistribucije u Prizrenu.


Istovremeno je RTS, povodom desetogodišnjice početka bombardovanja SRJ, objavio stravičan snimak ubistva dvojice Srba koji su žutom "ladom" pokušali da napuste nesigurni Prizren.
Igor Šanjević, tada snimatelj jedne strane televizije, kamerom je zabeležio sve što se dešavalo u jutarnjim satima tog 13. juna 1999. godine u centru grada.
Nemačko demonstriranje sile drugog dana prisustva na Kosovu i Metohiji, jasno je pokazalo na čijoj su strani i da malobrojni preostali Srbi u Prizrenu neće biti zaštićeni kao ni oni koji pokušavaju da odu iz grada pod pritiskom albanskih terorista. Tih dana juna 1999. godine, Srbi su u Prizrenu bukvalno bili pod dvostrukom okupacijom – terorista iz UČK i nemačkog Kfora.

ORDEN ZA ZLOČIN
Slučaj ubistva Andrijevića i Veselinovića je sudski procesuiran u nemačkom gradu Koblencu, odakle je potporučnik David Ferk. Međutim, optužnica za ubistvo je pala u vodu jer su sudije došle do zaključka da su nemački vojnici pucali u samoodbrani.
Ubistvo, Prizren, Slavko Veselinović, Žarko Andrijević

Potresne scene sa lica mesta/ Foto: RTS Printskrin
Odmah posle tog sudskog procesa nemački ministar odbrane Rudolf Šarping odlikovao je Davida Ferka zlatnim ordenom krsta časti Bundesvera za besprekorno ispunjenje vojničke dužnosti. Na suđenju u Koblencu David Ferk je kazao: "Nisam ubio zato što sam hteo, već zato što sam morao - i pogodio pravo u metu".
Bežeći ulicom kraj pošte u centru Prizrena, dvojica Srba su se autom približavala transporterima nemačkog Kfora. Tu su u grupama bili i Albanci iz redova UČK koji su slavili dolazak Kfora u Prizren. Nemački vojnici su procenili da Žarko Andrijević i Slavko Veselinović predstavljaju opasnost pa su ispalili hitac upozorenja u vazduh. Na snimku se jasno vidi da su se izbezumljeni Srbi zaustavili, a onda autom krenuli u rikverc.
U tom momentu nemački potporučnik David Ferk, prvi put posle Drugog svetskog rata van Nemačke naređuje: "Otvori vatru na neprijatelja!". Posle toga, nemački vojnici ispaljuju ravno 220 hitaca u Andrijevića i Veselinovića, kako je zvanično zapisano na sudu u nemačkom gradu Koblencu.
Slavko Veselinović Bosanac koji je bio za volanom, usmrćen je na mestu dok se Žarko Andrijević još nekoliko minuta borio za život pored auta u lokvi krvi koja se slivala prema nemačkim vojnicima.
Ubistvo, Žarko Andrijević, Slavko Veselinović

Išli su u rikverc "ladom", ali ni to im nije pomoglo/ Foto: RTS Printskrin
Radnik međunarodne organizacije "World Vision", koji je pomogao smrtno ranjenom Andrijeviću, kazao je da su poslednje Žarkove reči bile: "Ja sam Srbin, ja moram da umrem". Još dok je bio ranjen u autu, Žarko je poslednjim atomima snage progovorio, što se jasno čuje na snimku Šaljenjevića: "Ne snimaj me, vodite me u bolnicu".
Nemački publicista i stručnjak za Balkan Jirgen Elzeser tih dana bio je na Kosovu i Metohiji i dobro mu je poznat slučaj ubistva dvojice Srba u Prizrenu. On je u knjizi "Ratni zločini - bestidne laži i žrtve NATO u kosovskom sukobu" opisao atmosferu terora nad Srbima. On je zabeležio da dvojica Srba ubijenih u Prizrenu nisu bili nikakva opasnost, a da su kod sebe imali oružje samo za samoodbranu jer su znali šta ih čeka ako ih Šiptari uhvate žive.
Snimak ubistva pogledajte OVDE.
(Telegraf.rs/Hronograf)
****************************************
И шта после овога рећи - ОСИМ ДА ЈЕ СВАКИ ОНАЈ КОЈИ СЕ САСТАЈЕ СА ШВАБАМА НАЈОБИЧНИЈИ КРЕТЕН..............
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.