Predsednik Vojislav Koštunica

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
39.811
Kako možeš da unazadiš nešto što je pre toga bilo još siromašnije? Što se položaja zemlje tiče, od formiranja tzv “Jugoslavije” Srbija je bila pod okupacijom, ili nemačkom, ili Brozovom, ili Zlobinom, ili tzv “integralnom” jugoslovenskom pod Kraljem Aleksandrom.

‘Ajde reci, kada je to Srbija bila npr bar jednako bogata kao i Nemačka, navedi period sa podacima o GDP per capita, od - do, cifre za jednu i za drugu. To što je zemlja sada siromašna ne znaći da je nekad pre toga bila bogata.

Razumem ja da ljude frustrira siromaštvo i beda, ali za to nema samo jednog uzroka koji bi mogao da se pokaže prstom kao jedan jedini, a da to nije viševekovna koljačka osmanlijska okupacija - zemlja je zaostajala vekovima i posle je baš zbog toga bila lak plen onima koji nisu imali tako nestećnu istoriju, pa je ponovo i ponovo uništavana, samo zato što se tako moglo bez mnogo problema. Npr žuti, samo i jedino žuti - Dinkić i moj vajni partijski šef još od srednje ,Tadić Maneken Boris su uspeli da uvedu zemlju u tešku recesiju, skoro do formalnog bankrota, a to što AV nema sposobnosti (kao što ima da lupeta) da ubrza razvoj na minimum 5-7% samo čini stvar teže podnošljivom.

Ne teba se zavaravati da je npr kriv samo ovaj ili onaj za sve, inače bi “bili Švajcarska” - ne bi bili uopšte. Sve zapadnoevropske države su od sredine do pred kraj XIX veka bile industrijski razvijene, a Srbija je tek 1878 postala formalno nezavisna od Osmalija.
Srbi vole hajduke a ne pametne ljude.
Zato se u kadrovskoj podeli biraju bukadzije (p!zde koje glume hajduke) a ne biraju strucne ljude sa legitimnom diplomom i iskustvom u radu/struci.

Kad pogledas vladu Srbije, sve budala do budale, gomila probisveta, i onda se neko cudi sto je drzava propala.
 
Poruka
19.734
Srbi vole hajduke a ne pametne ljude.
Zato se u kadrovskoj podeli biraju bukadzije (p!zde koje glume hajduke) a ne biraju strucne ljude sa legitimnom diplomom i iskustvom u radu/struci.

Kad pogledas vladu Srbije, sve budala do budale, gomila probisveta, i onda se neko cudi sto je drzava propala.
Nije samo propala, imala je i duge periode zaostajanja ili presporog rasta dok su drugi rasli dosta brzo. Problem je mnogo veći nego npr samo nesposobna bitanga Zloba, žuti i AV.
 

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
39.811
Nije samo propala, imala je i duge periode zaostajanja ili presporog rasta dok su drugi rasli dosta brzo. Problem je mnogo veći nego npr samo nesposobna bitanga Zloba, žuti i AV.
Naravno, nedostatak discipline gde svako misli da je najpametniji i manjak autoriteta kod pametnih ljudi.
Politicari bi trebali da odgovaraju zivotom/robijom za posao koji obavljaju, kao i novinari.
Zayebayu se sa zivotima celog naroda bez ikakve odgovornosti i posledica.
 
Poruka
19.734
Коштуница је одиграо свој историјски тренутак у обарању Слободана Милошевића. Читав ДОС, сва логистика која се налазила иза те групације, не би могла ни 20 одсто гласова да освоји да је лице кампање био Ђинђић, Весна Пешић или неки други грађански и антисрпски политичар. Морао је да буде патриота, јер је Милошевића могла да обори само заједно грађанска и национална опција. И Коштуница је био то помирљиво лице које је било и довољно демократско и довољно национално, а реално неукаљано неким нечасним радњама.

На жалост, како је на његовој грбачи ДОС дошао на власт, тако је овима требало пар месеци да Коштуницу потпуно пасивизују и од њега направе једног усамљеног, тужног и немоћног политичара. Томе је допринео и сам Коштуница катастрофалним кадрирањем. У тренутку када је ДСС имао толико квалитетних људи, он је на позиције стављао најгоре. Владету Јанковића, оног млађег Владету (не овог сенилног старца који је у име новог ДОС-а био кандидат за градоначелника), у најбољим политичким годинама је послао да буде амбасадор. На чело скупштине ставља несрећног Маршићанина. Око себе има Михајлова, Алигрудића, Бакареца, Шормаза. За министра полиције поставља Јочића (обијао трафике кад је био млад).

У даљој политичкој борби ДСС је био опозиција унутар ДОС-а, а онда и права опозиција. И таман када су могли да оборе ДС, под притиском страних амбасада ДСС улази у коалицију са ДС. И све је после тога био слободни пад.

Од катастрофалних ствари Коштуници на душу иде ослобађање шиптарских терориста из српских затвора. Није то била његова намера, али није могао да се одупре притиску споља и унутра. На душу му иду и неке друге ствари, али највише пасивност и нечињење него неко деловање.

Оно што је ипак његова добра политичка заоставштина, то је устав где је правно цементирао статус Косова у Србији. Ово можда изгледа као смешна ствар, али овим се Косово брани од нас самих, јер није лако изменити ту преамбулу. А устав је донет тако што је играо на алавост тадашњих српских политичара који су жудели за изборима. Па је тако скратио свој мандат, јер су након доношења устава организовани нови избори. Тек годинама касније ти неки политичари се суочавају са тешким проблемом измене одређених уставних одредби.

Владавина Коштунице може да се упореди са владавином Томислава Николића. И један и други су се кретали мање више у оквиру својих уставних надлежности које су реално никакве. И ту се најбоље види менталитет нашег народа. Када се неко понаша у складу са уставом и законом он је у очима нашег народа слаб. Коштуница туњав, необавештен, онај Томислав НИколић само се шета са Драгицом и даје одликовања. У преводу наш народ презире слабост и радије трпи онога ко отворено шири своју не обазирући се на закон, дакле воли снажне политичке фигуре. Ако се ико пита откуд нама Тито, Слоба, Ђинђић, Вучић, ето вам одговора.
Možda je Vladeta Janković i poslan za ambasadora jer su ga malo bolje poznavali u DSS.
 

Шмекер

Veoma poznat
Poruka
14.726
Načitan je i obrazovan, to stoji, ali nije neko kome možeš verovati.Jednostavno, dolazi iz krugova ljudi i radi za ljude kojima je laž posao
Tom logikom ne možeš verovati ni jednom političaru, jer im je posao da jedno rade, drugo misle, a treće da govore. To da političari lažu bolje i od najboljih glumaca je opšte poznata stvar.
Moje mišljenje je da nekome moraš verovati(ne i glasati za njega).
 

Gruban

Buduća legenda
Poruka
35.929
FiXClyFWIAAnZ4s
 

Top