- Poruka
- 5.860
Smenjen Dejan Bulatović
Predsednik Saveza socijaldemokrata i narodni poslanik Dejan Bulatović je smenjen sa mesta zamenika predsednika skupštinskog odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i sa mesta člana skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine. To je došlo na predlog njegove bivše partije Stranke slobode i pravde, što su podržali naprednjaci.

„Izašavši iz Stranke slobode i pravde kao glavni razlog naveo sam koketiranje i prećutnu zakulisanu saradnju stranke čijom politikom rukovodi Marinika Tepić i Srpske napredne stranke. Jedan od dokaza toj tvrdnji svakako je i činjenica da me je Stranka slobode i pravde u saradnji sa Srpskom naprednom strankom smenila sa mesta zamenika predsednika skupštinskog odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, kao i sa mesta člana skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine”, navodi Dejan Bulatović.
Dodaje da je pre nedelju dana podneo ostavku na mesto zamenika predsednika odbora za poljoprivredu i istu dostavio predsedniku odbora, ali da je, kako kaže, nervoza i želja za ličnom osvetom, Marinike Tepić naterala da ona podnese zvaničan zahtev za njegovu smenu.
„Pune tri godine jedini sam koji je govorio na temu poljoprivrede u stranci koju sam napustio. Takođe, jedini sam među opozicionim narodnim poslanicima koji je kao svoje primarno zanimanje naveo – poljoprivrednik. Sa žaljenjem konstatujem da će me u skupštinskom odboru za poljoprivredu zameniti osoba, koja od adekvatnih kvalifikacija i znanja o poljoprivredi poseduje jedino političku podobnost.
Svakako ću nastaviti da se borim za prava poljoprivrednika, jer mi za to nisu potrebni nepricipijelni i tajni savezi”, zaključio je Bulatović. https://www.politika.rs/sr/clanak/537006/bulatovic-smena-skupstina
Eto novog dokaza suradnje Đilasova SSP-a i Vučićevih naprednjaka. Premda je nesumnjivo da se lažna opozicionarka Marinika Tepić tražeći da se Bulatović smeni sa funkcije u skupštinskom odboru za poljoprivredu, vodila i željom za ličnom osvetom jer ju je legenda srbijanske oporbe Dejan Bulatović raskrinkao glede njezina lansiranja lažne afere o uzgajanju kanabisa o Vojnoj ustanovi Morović da bi tako skrenula pažnju javnosti s prave afere Jovanjica, po ko zna koji put se bliska suradnja SSP-a sa naprednjacima pokazala na delu. Ovo je ujedno i još jedna najava buduće koalicije SNS-SSP.