Blues Brothers
Elita
- Poruka
- 21.479
Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić prihvatio je mesto predsednika Unije teniskih profesionalaca Srbije (UTPS), ističući da se na taj korak odlučio pre svega iz državnih razloga. Jeremić je naveo da država mora da pomogne teniserima, ali i teniseri državi, jer su u ovom trenutku Novak, Janko, Ana, Jelena i ostale naše zvezde "najčistije lice Srbije".
Zanimljivo je, takođe, da će Izvršni odbor UTPS činiti isti oni ljudi koje je Srđan Đoković zimus predlagao u Upravni odbor Teniskog saveza Srbije, ali je njegova inicijativa propala nakon što je Slobodan Živojinović još jednom pobedio na izborima. Udruženje teniskih profesionalaca Srbije za sada ima 15 klubova i 303 člana, među kojima su i Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Bojana Jovanovski.
- Čast mi je što sam prihvatio ovu ponudu, a razlog je dvojak. Prvi je spoljnopolitički, a to je predstavljanje Srbije u svetu, što je moj posao i moj život. Tenis je trenutno najvažniji element u tome i najčistije lice Srbije u svetu. Drugi razlog zbog kog sam se uključio u rad Unije jeste što je tenis sport u kome nema prevare i u kome vrednim radom mogu da se postignu rezultati. Sve što znam staviću u funkciju teniskog sporta, a sarađivaćemo sa svima koji žele dobrobit srpskom tenisu - rekao je Jeremić i dodao: - Nemam ambiciju da koristim ovaj položaj u svrhu lične promocije, niti je to uopšte moguće. Znate, Novak je najbolji na svetu, a ja sam daleko od toga. To se jasno vidi kada stanemo jedan pored drugog! Nijedan političar ne može da profitira manifestacijom sopstvene slabosti.
O burnom zivotu Jeremica Vuka vise o tome na mrskim http://www.e-novine.com/entertainme...47643-Tenis-diplomatija-kraljevske-veere.html
Konacno se Jeremic The Vuk skrasio
da ne smara vise sa Kosovom