Predsednik evropske države otvorio vrata referendumu BRIKS-a. Popularnost grupe raste u Srbiji, rekao je lider te zemlje Aleksandar Vučić

Da, otprilike kako sam i predvideo. Vučić je sad od strane Putina pritisnut da nas gura u Briks i to će mu biti agenda u narednom periodu.

Pa kad sediš na dve stolice, onda te pritiskaju sa obe strane. Zapadu mora da isporuči litijum a istoku da uđemo u Briks.

I jedan i drugi projekat Srbiji ne donose apsolutno ništa. Litijum po svim ekonomskim projekcijama ne donosi neki značajan profit a predstavlja veliki ekološki teret, dok Briks takođe ne može da donese ništa korisno jer mi sa zemljama Briksa svakako nemamo nikakvu ekonomsku saradnju. Tu su sve države osim Kine veoma siromašne a od Kine samo uvozimo, prosto nemamo ni jedan proizvod koji bi mogli da izvozimo tamo. Tako da je odlazak u Briks potpuno besmislen sa stanovišta naših interesa.

Međutim, kad imamo ucenjenog predsednika, on će da gura državu u pravcu koji je potpuno sumanut. Da budemo Briks rudarska kolonija.
:cool:
E470DF96-118D-4EC9-BDF7-8500920B6910.gif

Opet troluješ? A ovamo se pozivaš isključivo na real-politiku, tj dok god tvoja ideologija ne dođe u sukob sa stvarnošću.
Gde si to ikad pročitao kod mene? Uvek sam za demokratski principijalizam, nikad za neke glupe smutljavine koje bazde na autokratizam i izolacionizam...

Gde si to ikad pročitao kod mene? Uvek sam za demokratski principijalizam, nikad za neke glupe smutljavine koje bazde na autokratizam i izolacionizam...
,,Кад год неко спомене демократију, ја се хватам за пиштољ".

Иосиф Висарионович Стаљин. :per:

,,Кад год неко спомене демократију, ја се хватам за пиштољ".

Иосиф Висарионович Стаљин. :per:
ti takav benav kakav si, stradao bi nesumnjivo za njegova vakta, sa ili bez pištolja. ;)

ti takav benav kakav si, stradao bi nesumnjivo za njegova vakta, sa ili bez pištolja. ;)
Не, ја следим црквену заповест ,,поштуј власт и моли се за њу".
Тако да сигурно не бих био на удару Народних Власти. :D ;)

Da li će doći do proširenja biće mnogo jasnije sledeće godine prilikom pripreme budzeta za naredni sedmogodišnji period od 2028 do 2034. Prethodnim budzetom, kao i ovim koji je sada na snazi nije planirano proširenje EU.

Bez obzira na konkretne rezultate koji su ostvareni u poslednjih deset godina, i dalje se vodi polemika da li je Berlinski proces prečica ili zamena za članstvo u EU.

https://demostat.rs/sr/vesti/analize/ekonomska-pa-politicka-zajednica/2148

42% za ulazak u EU hahahhahahahahha, možda ako rade anketu u Knez Mihailovoj.
Ima onoliko “za” koliko je i EU rešila da uopšte primi Srbiju.

Budžet EU u kom nema para namenski predviđenih za proširenje je jasan znak da oni nemaju namere da prime bilo koga. Makedonija je živ primer.

Back