Predsednik evropske države otvorio vrata referendumu BRIKS-a. Popularnost grupe raste u Srbiji, rekao je lider te zemlje Aleksandar Vučić

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.564
Referendum o mogućnosti ulaska u BRIKS mogao bi da bude održan u Srbiji u svetlu sve veće popularnosti ekonomskog bloka u zemlji, nagovestio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučićev komentar dolazi nakon što je potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin ranije ovog meseca rekao da će Srbija umesto članstva u EU istražiti opciju pridruživanja ekonomskoj grupi BRIKS, kojom trenutno predsedava Rusija.

U intervjuu za državnu RTS u ponedeljak, Vučić je naveo novo istraživanje koje kaže da se 42 odsto Srba zalaže za integraciju u EU, dok još 42 odsto podržava ideju ulaska u BRIKS. To je tačno „iako ljudi u Srbiji zapravo ne znaju šta znači BRIKS“, rekao je Vučić

https://www.rt.com/news/606159-serbia-brics-referendum-possibility/
1729653408731.png

Eto, i Rusi vole AV-a

I zaključuje članak sa

Vučić, koga je na samit pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao je za RTS da je zamolio za razumevanje što lično ne prisustvuje samitu zbog posete Srbiji grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, poljskog premijera Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije. Ursula fon der Lajen.

„Bio sam veoma iskren prema predsedniku Putinu i rekao sam mu da je to unapred planirano, ali nisam to krio i rekao sam mu... da čak i da nije bilo ovih poseta, bilo bi mi izuzetno teško da dođem zbog razne okolnosti koje su mu poznate“, rekao je Vučić.

„Bio sam veoma iskren prema predsedniku Putinu i rekao sam mu da je to unapred planirano, ali nisam to krio i rekao sam mu... da čak i da nije bilo ovih poseta, bilo bi mi izuzetno teško da dođem zbog razne okolnosti koje su mu poznate“, rekao je Vučić.
:think:aha, a te tajanstvene okolnosti su nesto kao:
a be putko, ce me utepa tatko hil

:think:aha, a te tajanstvene okolnosti su nesto kao:
a be putko, ce me utepa tatko hil
Како коментаришеш факт да Руси и њихови медији, проруски портали на твитеру и осталим мрежама хвале Председника Србије, једино га Хазар инфо напада?

Како коментаришеш факт да Руси и њихови медији, проруски портали на твитеру и осталим мрежама хвале Председника Србије, једино га Хазар инфо напада?
Kako komentarišeš činjenicu da je real-politika go qrtz i splačina današnjice? 😎

Pa hvale ga kao slugu EU i NATO pakta, radije provodi dane sa Klintonom i Šrederom a neće sa ruskim botoksiranim peder0m...

Referendum o mogućnosti ulaska u BRIKS mogao bi da bude održan u Srbiji u svetlu sve veće popularnosti ekonomskog bloka u zemlji, nagovestio je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučićev komentar dolazi nakon što je potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin ranije ovog meseca rekao da će Srbija umesto članstva u EU istražiti opciju pridruživanja ekonomskoj grupi BRIKS, kojom trenutno predsedava Rusija.

U intervjuu za državnu RTS u ponedeljak, Vučić je naveo novo istraživanje koje kaže da se 42 odsto Srba zalaže za integraciju u EU, dok još 42 odsto podržava ideju ulaska u BRIKS. To je tačno „iako ljudi u Srbiji zapravo ne znaju šta znači BRIKS“, rekao je Vučić

Pogledajte prilog 1630379

Eto, i Rusi vole AV-a
Ово је класичан притисак на Великог Вођу. Најзад су и Руси почели да га притискају.

Da, otprilike kako sam i predvideo. Vučić je sad od strane Putina pritisnut da nas gura u Briks i to će mu biti agenda u narednom periodu.

Pa kad sediš na dve stolice, onda te pritiskaju sa obe strane. Zapadu mora da isporuči litijum a istoku da uđemo u Briks.

I jedan i drugi projekat Srbiji ne donose apsolutno ništa. Litijum po svim ekonomskim projekcijama ne donosi neki značajan profit a predstavlja veliki ekološki teret, dok Briks takođe ne može da donese ništa korisno jer mi sa zemljama Briksa svakako nemamo nikakvu ekonomsku saradnju. Tu su sve države osim Kine veoma siromašne a od Kine samo uvozimo, prosto nemamo ni jedan proizvod koji bi mogli da izvozimo tamo. Tako da je odlazak u Briks potpuno besmislen sa stanovišta naših interesa.

Međutim, kad imamo ucenjenog predsednika, on će da gura državu u pravcu koji je potpuno sumanut. Da budemo Briks rudarska kolonija.

И Антонио Гутереш је дошао на Самит Свемоћног БРИКСа! Толико о томе да је Русија ,,изолована".
Došao je kako bi upozorio da se rat prekine što pre, inače će se velika država raspasti (Raspad Rusije).

Pogledajte prilog 1630379

Eto, i Rusi vole AV-a

Кввалитетан анкетар овај. Треба га наградити!

Zanimljivo ali ja sam protiv referenduma za ulazak u Brics, u ovom trenutku , jer je ovaj feder, ne mislim pe.der, nego feder, elasticna opruga koja se nateze i rasteze na koju god stranu vetar dune, nije neko ko treba da uopste donosi tako vazne odluke a ulazak u Brics nije nevazna uloga gde on briljira, zaebe pa nikom nista dok svi ostale pamte...

Back