Председник Аустрије Александер Ван Дер Белен

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
84.697
Председник Аустрије, Александер Ван Дер Белен има богату каријеру.

Ипак, нама он није нарочито интересантан, с обзиром да у Аустрији, као и Немачкој (Њемачкој) имамо канцеларски систем где су политичка и извршна овлаћшења у рукама Канцелара, Владе и Министарстава (као нпр. у Србији).

Оно што би могло да буде занимљиво је на који начин председникује Аустријом Александер Ван Дер Белен.

Како слика говори више од 1000 речи, поставићу неколико слика, па то значи да сам о њему писао текст од 4000-5000 речи.

images

images

images

Све ово се дешава у центру Беча, омиљеном резиденцијалном крају Срба.

Не разумем зашто је Србе у Србији срамота да имају оваквог председника?

Sve je to tacno,covek zivi kao sav normalan svet.

Jednom sam bio u jednom supermarketu u Becu i cekao red na kasi i slucajno primetim kako predsednik ceka u redu ispred mene,nisam mogao da verujem sta vidim.

Jednom sam ga video u jednom trznom centru kako seta i razgleda,verovatno je trazio nesto da kupi.

Posao Predsednika Austrije Van Der Belena je da cestita razne praznike u ostalim drzavama u Svetu koje nesto slave,zatim da cestita rodjendane svojim kolegama predsednicima iz raznih drzava u Svetu i da izjavljuje saucesca ako neka poznata osoba u Svetu premine ili nastrada.

Jos izjavljuje javno tugu i zalost kao i saosecanje povodom neke prirodne katastrofe u Svetu kao sto su poplave,zemljotresi.avionske nesrece i ostalo.

Posao Predsednika Austrije Van Der Belena je da cestita razne praznike u ostalim drzavama u Svetu koje nesto slave,zatim da cestita rodjendane svojim kolegama predsednicima iz raznih drzava u Svetu i da izjavljuje saucesca ako neka poznata osoba u Svetu premine ili nastrada.

Jos izjavljuje javno tugu i zalost kao i saosecanje povodom neke prirodne katastrofe u Svetu kao sto su poplave,zemljotresi.avionske nesrece i ostalo.

Отприлике иста задужења која према Уставу има и председник Србије.

Pa da upravo tako prema ustavu svake Drzave predsednik nema neka velika ovlascenja niti ga to zanima.

U Austriji cesto premijeri sami daju ostavke i vracaju se svojoj staroj karijeri koju su zapoceli.
Sebastijan Kurz podnese ostavku i postavi privremenog premijera u prelaznoj vladi Aleksandra Salenberga onda dodje novi premijer Karl Nehamer bude neko vreme na toj funkciji pa i on sam podnese ostavku pa opet postavi Aleksandra Salenberga dok traje prelazna vlada i dok ne dodje novi premijer Herbert Kikl.

Изгледа да стално ради тај ПР, иде бусом, трамвајем, метроом, купује у обичним продавницама, шета пса по улици, иде пешака улицом без кобри стално.

А зашто и не би?

Изгледа да стално ради тај ПР, иде бусом, трамвајем, метроом, купује у обичним продавницама, шета пса по улици, иде пешака улицом без кобри стално.

А зашто и не би?
lik je predsednik jedne od najbezbednijih zemalja na svetu a trebam da budem impresioniran

lik je predsednik jedne od najbezbednijih zemalja na svetu a trebam da budem impresioniran

Нисам те терао да будеш импресиониран.

Само те терам да напишеш да и председници у Србији треба да живе као Александер Ван Дер Бален.

Коштуницу можемо да видимо по супермаркетима, усликан је.

Тадић нормално шета, без обзебеђења, чак сам био присутан на некој журци где је био у маси људи. Кад је одлазио, прошао поред, не видех никакве секрјуритије.

Ок, они су бивши председници, али не видим зашто не би и Србија била таква.

Преседник би први морао да да пример и да се понаша нормално, чак и ако постоји теоријска опасност, нека шета слободно, да види народ да је то нормално.

Sve je to tacno,covek zivi kao sav normalan svet.

Jednom sam bio u jednom supermarketu u Becu i cekao red na kasi i slucajno primetim kako predsednik ceka u redu ispred mene,nisam mogao da verujem sta vidim.

Jednom sam ga video u jednom trznom centru kako seta i razgleda,verovatno je trazio nesto da kupi.
Eh takav je bio i Koštunica , samo Srbadija neće takve na se.

Neko napisa šeta tako jer živi u bezbednoj zemlji. Ali bezbedna je što svako radi svoj posao

Ok nije totalno bezbedna, ali ko preuzme da bude predsednik daje i primer.
Nego... Tamo se biraju ljudi koji su već uspešni i poslovni ljudi. Kod nas bivši navijači vode i poziciju i opoziciju. Bez radnog staža. Važno da lepo lažu.

Back