Predsednički izbori (ili ''ko će biti kriv'')

Za koga ćete glasati 20.1.2008.


  • Ukupno glasova
    262
  • Anketa je zatvorena .
Vučetić: Nesaglasno Ustavnom zakonu

Bivši predsednik Ustavnog suda Slobodan Vučetić smatra da bi se odluka o raspisivanju izbora mogla smatrati neustavnom pošto nije poštovan jedan od uslova iz Ustavnog zakona.

"Odluka predsednika parlamenta je u skladu sa Ustavnim zakonom u pogledu krajnjeg roka, a to je 31. decembar", precizirao je Vučetić za Betu.

Zakon, međutim, naglasio je on, u članu 3 predviđa još jedan uslov, a to je stupanje na snagu i poslednjeg od šest zakona kojima se regulišu izbori i ovlašćenja predsednika Republike. Zakon o vojsci na snagu stupa 1. januara.
Lilić: Izbori raspisani legalno

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Stevan Lilić ocenio je da su predsednički izbori raspisani legalno. On je naveo da se, sa pravne tačke gledišta, mora imati u vidu kontekst u kome se zakon primenjuje, a ne samo tekst zakona.

"Svaki oblik proceduralne ili pravne opstrukcije predsedničkih izbora od strane nekih političkih aktera, bio bi veoma štetan za Srbiju i njene građane", rekao je Lilić.
samo sloga srb.....
 
Jovanović predsednički kandidat LDP
2. decembar 2007. | 12:51 -> 16:01 | Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Glavni odbor LDP-a jednoglasno je izabrao Čedomira Jovanovića za svog kandidata za predsednika Srbije.

Čedomir Jovanović (FoNet)

Glavni odbor LDP-a jednoglasno je izabrao Čedomira Jovanovića za svog kandidata za predsednika Srbije na predstojećim izborima. Predsednica Političkog saveta Libelarno-demokratske partije Vesna Pešić je, predlažući Glavnom odboru da podrži kandidaturu Jovanovića, rekla da je on "najistaknutiji i najhrabriji" među svim borcima za "drugačiju Srbiju".

Pešićeva je naglasila da je Jovanović danas izložen pritiscima "zato što neće da prihvati da se Srbija uništi u truleži korumpirane vlasti" i da će Jovanović najuverljivije iskazati da se današnjoj Srbiji ne može nametati isti onaj san o Kosovu koji je sanjan 500 godina.

Ona je rekla da očekuje da Jovanović osvoji više glasova nego što je osvojila koalcija okupljena oko LDP-a na prošlim izborima.

Jovanović će na izbore izaći pod sloganom "Život je zakon". Lider LDP-a očekuje da će izbori biti raspisani 11. decembra, a održani 20. januara da kako bi kampanja bila što kraća i kako LDP ne bi imao vremena da svima kaže istinu.

On je u obraćanju Glavnom odboru stranke rekao da njemu nije dovoljno da neko kaže da je protiv monopola, a da nema hrabrosti da bude protiv Miroslava Miškovića.

Jovanović je poručio da nema strah od rezultata predstojećih izbora i da će na njima učestvovati kako bi pokazao koliko je snažna drugačija Srbija.

"Na ove izbore idemo da bismo pokazali da ta drugačija Srbija postoji i da zna šta hoće. Na ove izbore idemo da bismo pobedili Koštunicu koji se krije iza svakog drugog predsedničkog kandidata osim kandidata LDP-a", rekao je Jovanović.
 
DSS i NS BOJKOTUJU IZBORE!!!

:lol::lol::lol:

image.jpg
 

Back
Top