Predrasude o muškarcima

Pa vidi ovako ja sam jako extreman tip čoveka i volim da probam svašta, od veranja po opasnim liticama do extremno brze vožnje kolima i motorima. Kad se oženim podrazumeva se da se moram toga odreći jer ne bi bilo fer prema porodici da tek tako rizikujem život kao da se to njih ne tiče. Iskreno se nadam da ću jednog dana naći tu pravu i da će mo da podelimo sve u životu uglavnom samo one dobre stvari...

Naći ćeš sigurno, samo ako ti ne smeta ekstremna žena, jer ima i takvih, a one i ne pokušavaju da se udaju iz istog razloga iz kog se ti ne ženiš.

Pa vidi ovako ja sam jako extreman tip čoveka i volim da probam svašta, od veranja po opasnim liticama do extremno brze vožnje kolima i motorima. Kad se oženim podrazumeva se da se moram toga odreći jer ne bi bilo fer prema porodici da tek tako rizikujem život kao da se to njih ne tiče. Iskreno se nadam da ću jednog dana naći tu pravu i da će mo da podelimo sve u životu uglavnom samo one dobre stvari...

Verujem da si jako mlad, kad isprobaš sve to što ti se sada čini extremnim, poželećeš nešto drugačije. Ovo pričam iz iskustva... I sama sam volela prilično ekstremne stvari, tipa skoka padobranom, bungee, brzu vožnju (to i danas volim).. probala sam sve što mi je palo na pamet i sada je ok nešto potpuno drugačije.

Verujem da si jako mlad, kad isprobaš sve to što ti se sada čini extremnim, poželećeš nešto drugačije. Ovo pričam iz iskustva... I sama sam volela prilično ekstremne stvari, tipa skoka padobranom, bungee, brzu vožnju (to i danas volim).. probala sam sve što mi je palo na pamet i sada je ok nešto potpuno drugačije.

Zavisi šta smatraš pod tim mlad, ja sam 1978 godište i to nije nikakva tajna. Imam predrasude kao i svi ostali, ali gledam da to u što manjoj meri manifestujem u javnost. Gledam da uvek budem fer mada je to ponekad izuzetno teško evo da citiram jedan moj tekst koji stavljam na sajtove za poznanstva, ljubav i tako slične stvari, sex je u celoj priči sporedna stvar...

slobodan, neoženjen dečko koji traži finu devojku koja shvata ljubav kao poverenje i veru pre nego kao zabavu, ali zrelu devojku sa dobrim smislom za humor.

Dobro de, rešio si da se reklamiraš kroz naslov teme koja nema preterano veze sa tvojim prvim postom. Nisam videla da si naveo bar jedan konkretan argument u korist postojanja takvih predrasuda, muškarci se žene pod "prinudom" i žene troše pare na cipele i loše voze :(
Samo mi se čini da kroz tvoje postove provejava lična nesigurnost po pitanju trajnije veze ili braka, možda pre neodlučnost. Mada, šta ja znam o tome ... :lol:

Dobro de, rešio si da se reklamiraš kroz naslov teme koja nema preterano veze sa tvojim prvim postom. Nisam videla da si naveo bar jedan konkretan argument u korist postojanja takvih predrasuda, muškarci se žene pod "prinudom" i žene troše pare na cipele i loše voze :(
Samo mi se čini da kroz tvoje postove provejava lična nesigurnost po pitanju trajnije veze ili braka, možda pre neodlučnost. Mada, šta ja znam o tome ... :lol:

Iskreno hteo sam nešto ne znam ni ja sam šta? U suštini sam protiv predrasuda, a to da sam nesiguran po pitanju trajnije veze, jesam nema tu šta da se krije. Hoćeš konkretno o predrasudama da se muškarci žene pod prinudom neće biti lako objasiti ali pokušaću.
Evo za početak primer jednog mog druga kojeg neću da imenujem a ako svrati kojim slučajem prepoznaće se sam. Dečko je u ozbiljnoj vezi već duže vreme i stalno nešto odlaže te nema para, te nema vremena, pa ovo pa ono i tako redom da ne nabrajam...

Što se tiče same ove teme to je pokrenula ženska osoba, a evo i teksta u originalu:

Razbijamo predrasude o muškarcima

Mnogo toga što smo do sada mislile o muškarcima, tokom vremena se ispostavilo - netačnim. Nekada treba zaista iskreno razmisliti o tome da li je tačno da se muškarac ženi samo ako ga žena “pritisne” i da li muškarci zaista izbegavaju da se brinu o deci, dok im supruga sedi na kafi sa prijateljicama …

Da li zaista "više vole plavuše"?

Duboko ukorenjeni stereotipi koji odvajkada važe za muškarce, u poslednje vreme se ispostavljaju neistinitim. Kao što za žene vlada mišljenje da su generalno loši vozači (upravo ova tvrdnja najveći broj žena neizmerno nervira) ili da sve kupujemo cipele kao da nam život od toga zavisi (pa… dobro…) , tako i za muškarce postoje određeni stereoptipi i predrasude, koji ne moraju da budu tačni, a ipak se prenose sa generacije na generaciju žena.

1. Мuškarac “staje na ludi kamen” samo ako ga žena “pritisne”

Ova tvrdnja na prvi pogled može izgledati tačna, a ruku na srce, često i jeste tako. No, postoji i veliki broj muških srca slomljenih zato što je devojka odbila bračnu ponudu.

Istina, muškarac se neće odlučiti baš "na prvu loptu" da sa devojkom započne zajednički predbračni život (ko zna zašto, ali često im je to veća panika od samog braka)... Ali ako ipak to učine i postanu sigurni da su pronašli ženu svog života – prilično lako se reše i da je odvedu pred oltar.

http://www.e-topshop.tv/index.asp?t...eferrer=cs_ts_ezine_21-y&src=cs_ts_ezine_21-y

Ako je vec dobro srocio upit u jednoj recenici da pojasni svim silikonkama, seksandcity-rkama,stereotipnim feministkinjama, verovatno ce znati da postavi kapije na slalom stazi koju doticna mora da izveze....

Rec fer znaci da nije "dzentlmen" u znacenju te reci na moderan pink nacin....

Zene imaju muski nacin razmisljanja, bar mali broj njih ima....
Ali izuzetno retko "musku odluku"
Npr. u kriznim situacijama muskarac koji mora da odradi rizican posao cesto dolazi u situaciju da se nejaka zenska ili decija osoba upire obecanjima da nece smetati, da bi bila korisna i slicno, da bi sprecila neku aktivnost muskarca, ili da bi ostala u blizini muskarca.....
Cvrsta ruka ili cvrsta odluka u takvim situacijama je u ogromnom broju slucajeva prilicna muskarcima, iako je prisebnost prisutna i kod zena, ali kod zena uvek ima vise tog egocentricnog pogleda na situaciju (iako nije sebicno) koji spusta komunikaciju na " ako hoces da ostanes , glupo je , ali ostani".

Zene imaju muski nacin razmisljanja, bar mali broj njih ima....
Ali izuzetno retko "musku odluku"
Npr. u kriznim situacijama muskarac koji mora da odradi rizican posao cesto dolazi u situaciju da se nejaka zenska ili decija osoba upire obecanjima da nece smetati, da bi bila korisna i slicno, da bi sprecila neku aktivnost muskarca, ili da bi ostala u blizini muskarca.....
Cvrsta ruka ili cvrsta odluka u takvim situacijama je u ogromnom broju slucajeva prilicna muskarcima, iako je prisebnost prisutna i kod zena, ali kod zena uvek ima vise tog egocentricnog pogleda na situaciju (iako nije sebicno) koji spusta komunikaciju na " ako hoces da ostanes , glupo je , ali ostani".
Pataka, tema je predrasude prema muškarcima, ne prema ženama.

Back