Predlozi za poboljsanje snage i energije kod pocetnika u treningu

Шта тренираш?

Колико имаш година?

Колико често (и интензивно) тренираш?

Имаш неки програм тренинга?

Прогресију?

Како би описао "осећај исцрпљености" и колико траје?

Дај нам свој просечан јеловник у току дана.

Za energiju samo dubok san, plan odmora i plan ishrane.

Za snagu... ne volim vezbe snage jer se ljudi masovno povredjuju upravo prateci uputstva kojekakvih internet kripova. Brdo hrane treba pojesti i odmarati kvalitetno da bi se organizam oporavljao od vezbi za snagu. Kljucna rec je kontinuitet.

Svi ce uleteti da ti dele savete ali niko od njih ne stavlja sliku ili snimak javno na videlo pa da se proceni, da kazemo e vidis ovaj momak grmi, sta on ima da kaze to se boduje. Uglavnom ces ovde dobiti savet od dece i matoraca, kik boks rekreativaca, boks trenera i sl. Bas nemas nikog ko je u materiji, na internetu su uglavnom idioti i neostvareni sportisti sa lovackim pricama. Ljudi koji su u materiji nemaju vremena da ti daju besplatan savet.

Srecno drug moj. Samo guraj.🥇

Шта тренираш?

Колико имаш година?

Колико често (и интензивно) тренираш?

Имаш неки програм тренинга?

Прогресију?

Како би описао "осећај исцрпљености" и колико траје?

Дај нам свој просечан јеловник у току дана.
Pozdrav
Imam 32 godine, ne treniram nista sem kucnih vezbi, jer nisam u mogicnosti da mogu da idem u gym ili slicno nesto.
Ozenjen, 2 posla, 3 deteta( ne zalim se :D)
Nemam trening program
Osecaj iscrpljenosti navescu samo za trening, krenem da radim sklekove i samo posle dva tri komada imam osecaj ako nastavim da cu pasti, zadihan sam previse i kao da ne mogu da uravnotezim dah. i onda cekam da se povratim malo pa onda odradim jos koliko mogu.
Sto se tice jela pokusavam da se hranim uredno, ali naravno zbog posla nisam svaki put u prilici da jedem zdravo, pa pribegnem nekoj brzoj hrani.
Inace se osecam ok uglavnom, ali mi se desava da taj osecaj iscrpljenosti imam i kada ne treniram.

Za energiju samo dubok san, plan odmora i plan ishrane.

Za snagu... ne volim vezbe snage jer se ljudi masovno povredjuju upravo prateci uputstva kojekakvih internet kripova. Brdo hrane treba pojesti i odmarati kvalitetno da bi se organizam oporavljao od vezbi za snagu. Kljucna rec je kontinuitet.

Svi ce uleteti da ti dele savete ali niko od njih ne stavlja sliku ili snimak javno na videlo pa da se proceni, da kazemo e vidis ovaj momak grmi, sta on ima da kaze to se boduje. Uglavnom ces ovde dobiti savet od dece i matoraca, kik boks rekreativaca, boks trenera i sl. Bas nemas nikog ko je u materiji, na internetu su uglavnom idioti i neostvareni sportisti sa lovackim pricama. Ljudi koji su u materiji nemaju vremena da ti daju besplatan savet.

Srecno drug moj. Samo guraj.🥇
Hvala na podrsci drug, hteo da probam i ovde mozda je neko bio u slicnoj situaciji pa je uspeo prebrodi to, pa da mi da 0barem savet za hranu, vitamine suplementaciju, nesto sto bih mogao da primenim da kod sebe, u poslednje vreme bas dosta citam o svemu tome ali bih radije da cujem nekog sa iskustvom :D

Што се осећаја исцрпљености тиче, имам га и ја кад покушам кући да урадим било шта.

Кад одем у клуб, имам снаге за тројицу.

Не може се из фотеље, у кућним условима ништа.

Чак, имам и подесиву клупу, шипку, бучице и плоче у гаражи, и опет не могу ни у гаражи (мало је боље него у кућним условима, али опет, слабији сам бар 20 % него у теретани и далеко брже се уморим и завршим). Само клуб. 3 пута недељно по сат времена може увек да се издвоји.

Ako hoces da oboris kilazu onda samo kardio u prirodi. Setnja, brzi hod, lagan trk. Satima.

Kreatin ce ti navuci vodu. Dobra stvar cak mozda i zdrava iako sam ja obazriv prema tim hemijama. Dakle podici ces kg.

Moja preporuka je kardio setnja/lagan trk i plus street workout, sklekovi trbusnjaci cucnjevi. I jos jedna preporuka da ne slusas nikog na internetu previse nego da svojim razumom odmeris tacnost informacija.

Ovde na portalu ces dobiti informacije od ljudi koji ne smeju da okace svoju sliku. Deca i prppali sportisti. Nemas nikog ko je u materiji...

Vitamine ces naci dovoljno u vocu. Mojq preporuka je nulta suplementacija. I ja smem da okacim sliku i da argumentujem. Dobices i preporuke o proteinima i kreazinima, mozda, jer iz ranijih diskusija vec smo skromno zakljucili da izgledam najbolje na portalu a ne preporucujem nikakvu suplementaciju, steroide, kreatine. Samo treniram i ne pravim se pametan.

Puno srece drug moj i samo guraj.

Back