Predlozeno da studenti i penzioneri drze nastavu.

Пензионери Ласте и Нишекспреса редовно уз пензију возе за приватне превознике.

да ли то значи да је превоз пукао?

Шта фали да пензионер буде користан друштву, и држи наставу ако жели, а нема одговарајућег кадра?

Свакако, ако је добар педагог, предаваће у приватној школици.

Као што лекар кад оде у пензију ради код приватника или отвори своју ординацију,

као што проф. универзитета ради на приватном факултету након пензионисања,

као што судија после пензионисања ради као адвокат.

Због демографских кретања, у многим областима долази до недостатка кадрова.

Држава треба да дозволи могућност да, ко жели, може да ради и након 65. године, а не да на силу иде у пензију.

Нпр. просветни радник, који се није уморио у току радног века (а зашто би?), може да настави да ради и после 65 ако жели.

Исто и за професоре универзитета, ако желе.

Исто и за лекаре, ако желе. Боље је за друштво да остане на клиници, ако жели, него да га насилно у 65. пензионишу, па да иде код приватника (ако жели).

Исто и за судије. Зашто не би остао, нпр. до 67. године. Са својим искуством, допринеће раду суда, уместо да иде у адвокатуру (ако жели, нека иде у пензију са 65).

nije puklo obrazovanje nego treba zaposliti mlade aktiviste i penzionere glasace.

puna sluzba za zaposljavanje nezaposlenih fakultetski obrazovanih osoba koji bi rado radili kao profesori, ali oglasa nigde, nigde slobodnih mesta.
sto njih ne zaposle?

Ovo prvo ima smisla.
Ovo drugo, ne znam, nisam cuo da na birou ima matematicara, fizicara, informaticara.....nekih sigurno ima, ali.....
Mada, i dece je sve manje, tako da.....

Ovo prvo ima smisla.
Ovo drugo, ne znam, nisam cuo da na birou ima matematicara, fizicara, informaticara.....nekih sigurno ima, ali.....
Mada, i dece je sve manje, tako da.....

Moj teca je fizicar, otisao je u Nemacku pre nekoliko godina jer nije clan partije da bi dobio posao u skoli.
Ljudi se vise ne javljaju na biro jer to vide kao gubljenje vremena, sami traze posao i odlaze ili rade preko neta ako mogu.

...
Ljudi se vise ne javljaju na biro jer to vide kao gubljenje vremena, sami traze posao i odlaze ili rade preko neta ako mogu.

Преко бироа имаш здравствено осигурање, повластицу,
материјалну подршку, разне курсеве ...

Једино посао мораш да нађеш сам.
И то је олакшано од кад је Вучић на власти.

Држава треба да дозволи могућност да, ко жели, може да ради и након 65. године, а не да на силу иде у пензију.

Нпр. просветни радник, који се није уморио у току радног века (а зашто би?), може да настави да ради и после 65 ако жели.

Исто и за лекаре, ако желе. Боље је за друштво да остане на клиници, ако жели, него да га насилно у 65. пензионишу, па да иде код приватника (ако жели).

Исто и за судије. Зашто не би остао, нпр. до 67. године. Са својим искуством, допринеће раду суда, уместо да иде у адвокатуру (ако жели, нека иде у пензију са 65).
nije tacno da se sa 65 mora ici u penziju. Politicari ostaju na radnom mestu do kraja zivota. Sto su stariji to su laksi za "saradnju".
Vidi ga Bajden...........ice direktno iz bele kuce na groblje.

nije tacno da se sa 65 mora ici u penziju. Politicari ostaju na radnom mestu do kraja zivota. Sto su stariji to su laksi za "saradnju".
Vidi ga Bajden...........ice direktno iz bele kuce na groblje.

Политичари, можда, али сам ја навео лекаре, професоре универзитета, судије, просветне раднике. Могу и мед. сестре.

Преко бироа имаш здравствено осигурање, повластицу,
материјалну подршку, разне курсеве ...

Једино посао мораш да нађеш сам.
И то је олакшано од кад је Вучић на власти.

Mozda u vecim gradovima, kod mene na lokalu je vecina isla tamo zbog zdravstvenih knjizica.
Svi poslovi su isli preko omladinske zadruge bez doprinosa tj. na crno.

Preko biroa nisam dobio posao niti dobio poziv na razgovor za isti u struci, uvek su se cudili sta da rade kada dodjem jer nisu imali sta da mi ponude kako od poslova tako i od prekvalifikacija.

Mozda u vecim gradovima, kod mene na lokalu je vecina isla tamo zbog zdravstvenih knjizica.

Мало ли је ?

Svi poslovi su isli preko omladinske zadruge bez doprinosa tj. na crno.

А ти би стални посао до пензије ?
А што бољу школу ниси завршио ?
Неку после које има посла !

Завршимо филозофију, астрономију, археологију ...
И онда као нема посла !

Preko biroa nisam dobio posao niti dobio poziv na razgovor za isti u struci, uvek su se cudili sta da rade kada dodjem jer nisu imali sta da mi ponude kako od poslova tako i od prekvalifikacija.

Биро за запошљавање служи (из искуства ти кажем)
за оно што горе наведох.

Посао нађи сам !

Šta god da je uzrok, činjenica je da je sve manje stručnog kadra u prosveti. Možete navoditi svašta, ali glavni problem su niske plate u prosveti. Sa završenim PMF , normalno da neće doći da radi u OŠ , za neki minimalac i još trpeti da ga omalovažavaju roditelji i ostali učesnici obrazovnog procesa (čitaj, lokalni političari ) Lični primer : ćerka diplomirala hemiju na PMF , ja joj predložila da proba u prosveti, posle 2 nedelje rada sa srednjoškolcima, rekla mi je da nisam normalna .Našla je posao u struci, prima finu platu i ne očekujem da će iko od takvih studenata poželeti da radi u prosveti.

Poslednja izmena:
Мало ли је ?

Jeste cim me teraju da idem tamo svaka 3 meseca i nosim diplomu sa sobom svaki put.
Kao da ce da se pokvari ako sedi kuci u fijoci.

А ти би стални посао до пензије ?
А што бољу школу ниси завршио ?
Неку после које има посла !

Ja sam po struci gradjevinski inzenjer, pre toga sam zavrsio tehnicku skolu smer gradjevina. Celu deceniju sam ucio kako se prave zgrade, putevi, pruge i prateci objekti. Nisam odbijao da radim nista na gradilistu vec sam sam nalazio poslove kao pomocni radnik, da radim sa lopatom medju ljudima bez skole poput tebe.

Завршимо филозофију, астрономију, археологију ...
И онда као нема посла !

Za vas sendvicare i botove uvek ima posla, samo lajete i velicate raspad sistema.

Биро за запошљавање служи (из искуства ти кажем)
за оно што горе наведох.

Посао нађи сам !

Iskustva neradnika?

Nasao sam posao, bez pomoci tebe i ostalih sendvicara sa biroa.
Otisao sam iz Srbije ali cu i dalje da pljujem truli sistem zbog koga sam morao da odem.

Jeste cim me teraju da idem tamo svaka 3 meseca i nosim diplomu sa sobom svaki put.
Kao da ce da se pokvari ako sedi kuci u fijoci.

Лажеш бате, не носе се дипломе свака три месеца.
Само први пут кад се пријављујеш на биро.

Ja sam po struci gradjevinski inzenjer, pre toga sam zavrsio tehnicku skolu smer gradjevina. Celu deceniju sam ucio kako se prave zgrade, putevi, pruge i prateci objekti. Nisam odbijao da radim nista na gradilistu vec sam sam nalazio poslove kao pomocni radnik, da radim sa lopatom medju ljudima bez skole poput tebe.

Опет лажеш бате,
ти си кур ац на бициклу !

Признај то себи пре свега, кренуће ти у животу, видећеш !

Otisao sam iz Srbije

То ти је паметно,
такве кад сретнем одмах бијем !

Нема дискусије.

Лажеш брате, не носе се дипломе свака три месеца.
Само први пут кад се пријављујеш на биро.

Опет лажеш брате,
ти си кур ац на бициклу !

Признај то себи пре свега, кренуће ти у животу, видећеш !

То ти је паметно,
такве кад сретнем одмах бијем !

Нема дискусије.

Ako neko ovde laze to si ti.

Referent na birou mi je trazio diplomu svaki put na uvid.

Istu imam kod sebe, mogu da je pokazem bilo kome po potrebi.

Ako nekoga udaras zadnjicom po prednjem delu prepona promasio si naziv.

Ako neko ovde laze to si ti.

Referent na birou mi je trazio diplomu svaki put na uvid.

Istu imam kod sebe, mogu da je pokazem bilo kome po potrebi.

Ako nekoga udaras zadnjicom po prednjem delu prepona promasio si naziv.

Шта кажеш нема посла за граћевинца на највећем градилишту Европе - Србији ?
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Шта кажеш нема посла за граћевинца на највећем градилишту Европе - Србији ?
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Proveri ti rok upotrebe na sendvicu sto su ti dali, izgleda da mu je davno prosao rok.

Srbija nije najvece gradiliste ni na Balkanu a ne u Evropi.

Tako je....ja mislim da ima ljudi koji hoce da rade, ali sam vise puta video da se odbijaju , jer ima neki kriterijum...
Ne znam da li je stranacki ili neki drugi...

Desava se , da novi direktor ne prima one profesore koji su radili na odredjeno kod starog direktora...to znam...koja je logika ne znam, ali znam da se to desilo...

Pri tome direktori skola ne rade da pociste skolu od kriminala nego da cuvaju decu da nisu na ulici...niti da ih vaspitavaju niti da ih obrazuju...

Tako da je ovo ili lazna inicijativa, znaci nabacivanje nekome, ili laz da fale profesori, mada , u zadnjih 9 meseci se drasticno pogorsalo stanje uslova rada u skoli...

Obaraju konkurse kako ne bi nekog primili, to traje preko deset godina unazad, i sad kao neće ljudi da rade u prosveti, pa ko je i hteo odustao od čekanja da se smiluju, i tako na zameni angažuju kadrove sa neodgovarajućom spremom ali zato odgovarajućom podobnošću.
Ko obara konkurse i iz kog razloga ?? Ja do sada nisam uočila da kada se raspiše konkurs da je to iz ko zna kojih razloga ,već je zbog nedostatka kadra. Inače, do raspisivanja konkursa, obično već nekoga nađu , pa ga samo formalno i prime, nije da je baš po zakonu, ali deca ne mogu gubiti časove dok se čeka raspisivanje konkursa.

Политичари, можда, али сам ја навео лекаре, професоре универзитета, судије, просветне раднике. Могу и мед. сестре.
Sudije vrhovnog (apelacionog) suda, rade do 68.godine svejedno žensko ili muško.
E, za ovo "a zašto bi " bih te kaznio da radiš jedno deset godina u prosveti.. pa da vidiš..
A, rade kod nas u školi i penzioneri i neadekvatni stručnjaci,.. koji nisu završili odgovarajuće fakultete ( već su završili one sa kojima nema posla).. i biće ih sve više...
Apsolventi sa odgovarajućih fakulteta, neće da rade.
Profesori fakulteta imaju manju normu od srednjoškolskih nastavnika i honorarišu privatno.
Аko im zabrane da mogu i u privatne, eto novih problema... Nema nezaposlenih lekara.

nije puklo obrazovanje nego treba zaposliti mlade aktiviste i penzionere glasace.

puna sluzba za zaposljavanje nezaposlenih fakultetski obrazovanih osoba koji bi rado radili kao profesori, ali oglasa nigde, nigde slobodnih mesta.
sto njih ne zaposle?
Odakle ti podaci da ti fakultetski obrazovani ljudi jesu za rad u školi ? Inače, na birou nema nastavnika fizike, matematike, hemije..

Back