Ekiman
Primećen član
- Poruka
- 536
Pozdrav svima
-trenutno imam:celeron 2.8ghz 1.gb rama(2 x 512) dvd rw, agp maticnu plocu,graficku Nvdia 6600TD, kuciste kinez i napajanje 500,hard 40gb
kompjuter mi je star 5god.
e sad me zanima sta da kupim i sta bi bilo pametno da prenesem(ako bi ista i trebalo da prenesem)
evo nekih mojih amaterskih misljenja posto se slabo razumem u ove konfiguracije:
-maticna mi je starija tako da to sigurno trebam menjati da ovogo puta uzmem pci maticnu plocu?
-graficka se treba menjati treba mi neka sa kojom cu moci pokrenuti svaku igru na medium detaljima i koja ce biti dobra bar 1 god unapred za igranje.
-zvucna kartica moze najobicnija
-sto se tice procesora to mi je potpuna nepoznanica tu se zaista ne razumem.
-ram trenutno imam 1gb(2x512) da to prenesem?
-dvd rezac prikljucak je onaj stariji za moju staru plocu da li ce to biti sad beskorisno?
-kuciste ce mi trebati novo vece to je sigurno
-hard bi uzeo od 100 ili vise gb
sta da radim sa ovom starom kantom da prodajem?
budzet je 300evra(da li je to malo za ono sto mi treba)?Monitor mi ne treba,kompjuter bi prvenstveno koristio za igranje
hvala na pomoci i nemojte zameriti mom amaterskom misljenju!
-trenutno imam:celeron 2.8ghz 1.gb rama(2 x 512) dvd rw, agp maticnu plocu,graficku Nvdia 6600TD, kuciste kinez i napajanje 500,hard 40gb
kompjuter mi je star 5god.
e sad me zanima sta da kupim i sta bi bilo pametno da prenesem(ako bi ista i trebalo da prenesem)
evo nekih mojih amaterskih misljenja posto se slabo razumem u ove konfiguracije:
-maticna mi je starija tako da to sigurno trebam menjati da ovogo puta uzmem pci maticnu plocu?
-graficka se treba menjati treba mi neka sa kojom cu moci pokrenuti svaku igru na medium detaljima i koja ce biti dobra bar 1 god unapred za igranje.
-zvucna kartica moze najobicnija
-sto se tice procesora to mi je potpuna nepoznanica tu se zaista ne razumem.
-ram trenutno imam 1gb(2x512) da to prenesem?
-dvd rezac prikljucak je onaj stariji za moju staru plocu da li ce to biti sad beskorisno?
-kuciste ce mi trebati novo vece to je sigurno
-hard bi uzeo od 100 ili vise gb
sta da radim sa ovom starom kantom da prodajem?
budzet je 300evra(da li je to malo za ono sto mi treba)?Monitor mi ne treba,kompjuter bi prvenstveno koristio za igranje
hvala na pomoci i nemojte zameriti mom amaterskom misljenju!