Predlog za "Ribnikar"

Ogledna elitna škola za decu "elitnih" članova našeg društva!
Posle tragičnih događaja 3. maja naslušali smo se raznih razmišljanja
o tome na koji način će društvo pokušati rešiti problem traumirane dece i roditelja.
Svašta smo čuli,ali niko nije postavio pitanje zašto su ta deca privilegovana.
Samo zato što su im roditelji "neko i nešto"?
Moj predlog je da ta deca budu izjednačena sa ostalom našom decom.
Naime deca treba da budu upisana u škole kojima teritorijalno pripadaju.
Ako žive na N Beogradu i prijavljena su na toj adresi,onda treba da
se upišu u pripadajuću školu.
taman posla , da se deca elite mesaju sa nasom primitivnom decom.Nema veze sto smo mi akademici a oni, "elita", polupismeni bivsi sverceri talijanskih farmerica i grcke kafe, odnosno, preprodavaca goriva u flasama kod Bubanj Potok 1994-te.

taman posla , da se deca elite mesaju sa nasom primitivnom decom.Nema veze sto smo mi akademici a oni, "elita", polupismeni bivsi sverceri talijanskih farmerica i grcke kafe, odnosno, preprodavaca goriva u flasama kod Bubanj Potok 1994-te.
Ta prošlost se briše i sad imamo nove "oprane" biografije dotičnih.
Ostalo je samo nelegalno i legalno oružje kao uspomena na te dane.

Ta prošlost se briše i sad imamo nove "oprane" biografije dotičnih.
Ostalo je samo nelegalno i legalno oružje kao uspomena na te dane.
zašto postoji ideja da je neko ovo mogao da spreči.
dete je psihopata. ja čak verujem da se zlo usadilo u njega - nešto poput "predskazanja" ili noći veštica. ima ko će se baviti time.
drugo su socijalne razlike i projekcija nezadovoljstva što iste postoje (a postojale su i u socijalizmu)
drugo je govor mržnje politički, rijaliti, opskurni influenseri i druge grozne pojave u društvu.

Зашто полазиш од претпоставке да деца у Рибникару нису уписана са адреса које гравитирају ка Рибникару?
Ili da vlasnici imaju imovinu i u blizini te škole..

Iako nije loš predlog, ali mora se praviti razlika..prvo nismo svi isti, drugo nisu svi isti, i treće bez razlika bismo bili isti...

Tužni scenario nas je sve naterao da se zamislimo...problem je dublji. Nasilje je non stop nad onima kojj su protiv istog, od ratova do psihološkog maltretiranja, i posledica je ono što se desilo, 2x u 24h, i verovatno što će se ponoviti opet...

zašto postoji ideja da je neko ovo mogao da spreči.
dete je psihopata. ja čak verujem da se zlo usadilo u njega - nešto poput "predskazanja" ili noći veštica. ima ko će se baviti time.
drugo su socijalne razlike i projekcija nezadovoljstva što iste postoje (a postojale su i u socijalizmu)
drugo je govor mržnje politički, rijaliti, opskurni influenseri i druge grozne pojave u društvu.
Moja teorija je i da je izmanipulisan...

Posebno što su se desila dva slična zločina istog dana. Država ćuti o tome jer je tek onda odgovorna..

Pored roditelja i država snosi veliku odgovornost. Od neuspešnog policajca na dužnosti do neprepoznavanja mogućeg incidenta...
Kao što smo dozvolili državnoj partiji da nam uđe u sve vidove društva(sve to navedeno su oni dozvolili) tako su dozvolili i da se dogode ovi zločini... no, valjda ova država je osudjena na propast...

Umesto da smo svi postali Velika Slovenija, mi smo to šmo smo...

Ko može da te izmanipuliše do te mere da uradiš takav zločin.
Država snosi odgovornost teoretski. Međutim ko je mogao ovo da predvidi? Da li bi policajci sve i da su bili prisutni mogli da pucaju u učenika. Niko nije pripremljen za ove stvari. Da li sada treba armija psihijatara da pregleda i analizira desetine hiljade dece da bi predvidela da je jedno od njih psihopata koji je u stanju ovo da izvede. Da li treba da imamo detektore za metal u školama da neko ne prošvercuje oružije... Pištolj ili veliki kuhinjski nož?
Sve je to mlaćenje prazne slame i politizacija. I mediji koji sve ovo razvlače kao lešinari i samo šire strah i beznađe?

Da li treba da imamo detektore za metal u školama da neko ne prošvercuje oružije... Pištolj ili veliki kuhinjski nož?
Na jutjubu možeš naći gomilu snimaka o noževima napravljenim od izlivene plastike, kartona+providnog epoksija i sl... naoštrene do ludila, na nekim 5000, 10000 brusnim papirima, koji su oštriji od novog žileta. Metal detektor bi ćutao...

A šta da kažemo mi, provincijalci, kojih nema ni na mapi prosvete ? Deca iz provincije ne umeju da budu elitna, oni svojim rezultatima pokazuju da im ne treba ni ogledna ni elitna škola.

A šta da kažemo mi, provincijalci, kojih nema ni na mapi prosvete ? Deca iz provincije ne umeju da budu elitna, oni svojim rezultatima pokazuju da im ne treba ni ogledna ni elitna škola.
Pa, nije tačno da vas nema na mapi prosvete i ti to vrlo dobro znaš. Imate česte seminare, jeste, nekad za njih plaćate prisustvo, ali se radi i koordinisani ste po regionalnom principu, pa opštinskom.
Postižete i dobre rezultate na takmičenjima. Što je sve pokazatelj da, ako o deci ima ko da brine, prati ih i posvećuje im se, dobijemo i rezultat zauzvrat.

Sa druge strane, problemi koje imate sa decom i roditeljima, sa ovim drugima češće, a deca su svuda ista, izraženi su baš u manjim sredinama. Principom nezameranja lokalnim glavonjama.

o tome na koji način će društvo pokušati rešiti problem traumirane dece i roditelja.

Mislim da se termin "elitna" kroz medije namerno potencirao kako bi ljudi reagovali na sam termin vise a nekako manje na zlocin.
Kao da se provlacilo "ma, to su ovi usijani i bahati sa Vracara" .

Zbilja je za zlocin nebitno da li su nastradala deca sa Cvetnog trga ili iz Surdulice. Dete je dete a smrt svakog deteta je jednaka bol.
Ne boli manje jer su deca uglednih ili bogatih roditelja niti je zlocin na bilo koji nacin povezan sa drugom decom iz Ribnikara.

Ogledna je zbog francuskog jezika. Ogledna je i moja gimnazija bila zbog specijalnog matematickog odeljenja koje upisuje darovitu decu od sedmog osnovne i uzima silne medalje na medjunarodnim takmicenjima pa mi bas zvuci propagandno i ruzno da se, ne daj boze, zlocin u toj skoli umanjuje potenciranjem da je elitna ili ogledna.

Svaka drzava, svaki veliki grad ima krug bogatih ili mocnih ljudi ali to nema veze sa ubistvom njihove dece u skolskoj klupi.

Stara, ti si neinformisana.
Prvo što ne znaš je da bi ovaj svet ozbiljno retardirao da nema lepih žena.
Da nema vrhuskih sportista, muzičara, umetnika.
Da nema heroja.
Da nema podvižnika.
Jednom rečju, da nema elite - bila bi to vožnja u autobusu bez vozača ...

Zaebi populizam !

Sad se ih uči da postanu kvalifikovani robovi

Лошим Законима, диспозиција ма и санкцијама друштво не учи појединца слободи већ субјугацији

Лоше, искварено, неслободно друштво јесте неваспитање.

Неваспитани добро уче о лошим стварима

Back