Predlažem svim denominacijama

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
Da zaista iskoristimo ovaj način komunikacije
i iskoristimo to za pravu diskusiju na teme iz Pisma.
Pravom debatom
sa nekim redom i smislom.
Npr.:
dve strane jedna tema
Da bude po jedan izabrani predstavnik.
Jedan post iznese jedan pa drugi .
Tada ozbiljna pitanja, onih koji prate direktno na temu upućena jednom ili drugom.

Christadelphian:
Pravom debatom
Npr.:
dve strane jedna tema
Tada ozbiljna pitanja, onih koji prate direktno na temu upućena jednom ili drugom.

Dobra ideja, :D ovi postovi sa kilometarski izvučenim citatima smaraju.... :? A misliš li vjernici-ateisti,ili kršćani-muslimani,ili pravoslavni-katolici-protestanti.... :D

Christadelphian:
Pravom debatom
Npr.:
dve strane jedna tema

Dobro veche ,forume.
Dobra inicijativa.Pozdrav aviv :wink:

Christadelphian:
Ma neeee
ne isključujem te
već ti odgovaram na pitanje .
Nisi li pitao na koga sam mislio???

Izvini,greška u vjezama.... :lol: :lol:
Pozdrav,i do skorog sučeljavanja mišljenja veliki pozdrav..... :D
Samo,neka istinski teolozi budu van takmičenja,već mi OBIČNI VJERNICI,bili pravoslavci,katolici,protestanti....Mogu i parovi.... :wink: Možda bi diskusija bila bolja..... :D

Prijatelju "nije ti lako"
nisi razumeo
ovde se radi o doktrinarnim pitanjima
a ne o osudi ili prisvajanju Hrista.
Znaš li ti da se npr. na saborima odlučuje većinom ?
To nikako ne znači da većina prisvaja Hrista za sebe!!

FARMACEUTE
ko je drugi u timu A
inače mislim da je bolje jedan na jedan!
(Ja nemam tim :D)
A treba nam i njihova prijava !
Kako će da debataju ako nisu obavešteni :D

Može svako da se prijavi i izabere temu i 'protivnika' uz prihvatanje protivničke strane
počinje debata po redu koji sam predložio .
Prijave :
1. pojedinčano Ja - protestant

Божја Православна Црква није деноминација, па се према томе, овај позив очигледно не односи и на евентуалног представника Божје Православне Цркве.

Исто тако, протестантске деноминације, тј. секте, нису "црква", па би насловљавање позива на "све цркве", такође био подвала у самом старту.

Као проблем се намеће и улетање са стране оних који нередовно долазе на форум, и напросто не знају да је тема ограничена на по једног представника многих религиозних група и једног представника Божје Православне Цркве.

Како мислите са свим овим да се измачујете ? :roll:

interesantnije bi bilo otvoriti kako i zasto su se denominacija bas tako kako jesu denoiminovale:
adventisti npr. da bi dokazali svoje denominovanje, utvrdise i datum 1844, pa nikom nista i dalje su advenstisti samo sada sedmoga dana, heh;
mnogi su se tako predenomivali, npr.prvo su nazvani po osnivacu svoje grupe, pa onda nasli neki prijemciviji naziv, kao npr. tomas-iti koji postadose kristadelfijci, znani i kao braca Hristova, e da bi to bratstvo bilo bliskije trebalo je inkorporirati u vlastito ucenje arijanizam, e da bi Veliki brat bio blizi ljudima;
interesentni su i jehovini svedoci, koji su posebna denomiteljska prica - JHVH tesko da ce biti jehova, pre ce biti Jahve, a to da su saka zaludjenika Njegovi svedoci, to je van pameti;
druge denominacije su stavile teziste na nacionalnost - angklikanci,
neki fokusirali na ono sto im se ucuinilo da moze privuci clanove ...

...i svuda su bili...i sve su znali ... i šta su pronašli? Vrata na koja kucate mogu vam se otvoriti tek kada vam se haljine ubele. Odstupili od Apostolske Crkve i Sv.Predanja:
Jevr.posl. gl.3.
"12.Gledajte,braćo, da ne bude kad u kome od vas zlo srce nevjerstva da odstupi od Boga živoga;
13.Nego se utješavajte svaki dan, dokle se danas govori, da koji od vas ne odrveni od prijevare grehovne;
14.Jer postasmo zajedničari Hristu, samo ako kako smo počeli u njemu biti do kraja tvrdo održimo;
15.Dokle se govori: danas, ne budite drvenastijeh srca, kao kad se prognjeviste.
16.Jer neki čuvši prognjeviše se, ali ne svi koji iziđoše iz Misira s Mojsijem.
17.A na koje mrzi četrdeset godina? Nije li na one koji sagriješiše, koji ostaviše kosti u pustinji?
18. A kojima se zakle da neće ući u pokoj njegov, nego onima koji ne htješe da veruju?
19.I vidimo da ne mogoše ući za nevjerstvo."

nije_lako:
...i svuda su bili...i sve su znali ... i šta su pronašli? Vrata na koja kucate mogu vam se otvoriti tek kada vam se haljine ubele. Odstupili od Apostolske Crkve i Sv.Predanja:
Jevr.posl. gl.3.
"12.Gledajte,braćo, da ne bude kad u kome od vas zlo srce nevjerstva da odstupi od Boga živoga;
13.Nego se utješavajte svaki dan, dokle se danas govori, da koji od vas ne odrveni od prijevare grehovne;
14.Jer postasmo zajedničari Hristu, samo ako kako smo počeli u njemu biti do kraja tvrdo održimo;
15.Dokle se govori: danas, ne budite drvenastijeh srca, kao kad se prognjeviste.
16.Jer neki čuvši prognjeviše se, ali ne svi koji iziđoše iz Misira s Mojsijem.
17.A na koje mrzi četrdeset godina? Nije li na one koji sagriješiše, koji ostaviše kosti u pustinji?
18. A kojima se zakle da neće ući u pokoj njegov, nego onima koji ne htješe da veruju?
19.I vidimo da ne mogoše ući za nevjerstvo."

Stvarno je FENOMEN koliko je sekti iznjedrila Katolička Crkva za tako kratko vrijeme....Bogu Hvala,Pravoslavna Crkva nije preživjela ozbiljnije shizme od 1054,godine.... 8)

Braćo i prijatelji
nisam predložio ovu temu da bi se raspravljalo o denominacijama i njihovom opisu
već o njihovom tumačenju odredjenih nauka
ali vidim da nažalost to ne može da zaživi .
Nekima je ispod časti da ulaze u debatu
nekima je dovoljno ovako
neki opet imaju svoj cilj .
No svejedno ja sam uvek spreman sa bilo kim o bilo kojoj temi da
raspravljam u miru.
Pozdrav

Christadelphian:
Pravom debatom
Npr.:
dve strane jedna tema

Meni to izgleda dosta komplikovano!

Back