Предаја оружја по општинама, 2023

https://sh.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_glinskoj_crkvi

Pokolj u glinskoj crkvi se desio 29. jula 1941. godine, u mjestu Glina, Banija, gdje su ustaše ubile nekoliko stotina Srba zatvorenih u crkvi.
Broj žrtava nije izvestan. Na nürnberškom procesu se pominje da je 250 ljudi došlo na ceremoniju,[1] a Tomašević tvrdi da je bilo 260.[2] Maksimalističke brojke idu i do 1.764 žrtava.[3]
Žrtve su bile lokalno srpsko stanovništvo iz mjesta Gline i šire okoline. Neki muškarci iz mjesta Glina su već ubijani ranije, u pokolju 11-12. maja 1941. kod Prekope i Hađera.
Ustaše su krajem jula 1941. pohvatale dosta Srba iz sela u okolici Gline i Vrginmosta, dotjerale ih u Glinu i tu zatvorile u pravoslavnu crkvu. Žrtve su tada zaklane. Jedini preživjeli je bio Ljuban Jednak.[4]

Pogledajte prilog 1342979
sram te bilo ovih svetih zrtava

ostajes spamer i provokator

sram te bilo ovih svetih zrtava

ostajes spamer i provokator

те свете жртве си биле не-наоружане, баш као што ће бити сви Срби Србије, ускоро, ако се крене даље са разоружавањем.
ВС има око 3000 војника у чизмама, и још око 2000 руковалаца оруђима.
Како мислиш да нас та једна ојачана нато бригада одбрани од изненадног и силовитог напада албанца?

те свете жртве си биле не-наоружане, баш као што ће бити сви Срби Србије, ускоро, ако се крене даље са разоружавањем.
ВС има око 3000 војника у чизмама, и још око 2000 руковалаца оруђима.
Како мислиш да нас та једна ојачана нато бригада одбрани од изненадног и силовитог напада албанца?
i sad ja da ti objasnjavam istoriju cro, pre toga banovine hrvatske, kojoj su srbi, pavle i dragisa dali puske u ruke, desetine hiljada, par godina pre WWII

ma nosi se, neuki mutavi ds talibanu

i sad ja da ti objasnjavam istoriju cro, pre toga banovine hrvatske, kojoj su srbi, pavle i dragisa dali puske u ruke, desetine hiljada, par godina pre WWII

ma nosi se, neuki mutavi ds talibanu

ја те питам ЧИМЕ ћемо И КО ће нас бранити ако нас БИЛО КО
нападне одједном без објаве рата?
ето, то ми само реци....или си видовит можда, па цениш да у сред 3. светског рата
на балкану неће бити војних сукоба'?

комунисти су нас учили да рат може бити сутра, а ви православни турбо срби да се разоружамо
јер рата извесно никада више бити неће! а ми у ратном окртужењу~!?

ја те питам ЧИМЕ ћемо И КО ће нас бранити ако нас БИЛО КО
нападне одједном без објаве рата?
ето, то ми само реци....или си видовит можда, па цениш да у сред 3. светског рата
на балкану неће бити војних сукоба'?

комунисти су нас учили да рат може бити сутра, а ви православни турбо срби да се разоружамо
јер рата извесно никада више бити неће! а ми у ратном окртужењу~!?
nemam ja sa tobom dijalog

niti si zanimljiv, niti znas nesto

to sta tjebe muci, ha, ha, ha, to je kao da glistu muci poskupljenje jaja pred praznik

nemam ja sa tobom dijalog
niti si zanimljiv, niti znas nesto
to sta tjebe muci, ha, ha, ha, to je kao da glistu muci poskupljenje jaja pred praznik

kako bi se osećao kao vojnik, ili zapovednik vojske,
koja ima zadatak da napadne državu i maleni narod
gde je BAŠ SVAKA kuća naoružana do zuba,
sa recimo 2-3 duge cevi i 3-4 kratke cevi?
bi li ti bilo svejedno da moraš ući u takvo selo? hm?
takva država postoji, inače, i zove se švajcarska.
stim što oni po kućama duže i automatsko oružje,
pa niko nije lud da ih napadne, a i nema ko,
ali i pored toga što nema ko, oni se spremaju za rat,
al to su samo švajcarci, šta oni znaju o životu?
mi srbi se razoružavamo! u sred rata evropskog...
pametnome dosta....a nisi ti glup ni malo!~

Back