Предаја Националног батаљона АЗОВ

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
Ауторска тема

Пошто је први део саге о неустрашивим херојима Националног батаљона Азов, што је званични назив ове очигледно нацистичке формације украјинске војске (у стварности се ради о пуку), завршен понижавајућом предајом потпуно свежих и окупаних пар хиљада момака у пуној форми са све наоружањем, овде ћу да поставим низ које је објављен на украјинском налогу на Телеграму који је близак Андерју Јеремаку, руководиоцу Кабинета председника Украјине.

Моја жеља је да понудим чисте информације из прилично поузданог извора које ће да баце више светла на трагичне догађаје у које су Украјину увели управо азовци, њихови следбеници и симпатизери и њима слични.

Превод је мој и молим да имате у виду да сам успут скидао прашину са мог скромног познавања руског језика, па ако је нешто нејасно питајте, па ћу или исправити или објаснити.

Још нешто:
У тексту скраћеница КП значи Кабинет председника.
Банкаваја је Ба́нковая улица, улица у којој се налази кабинет председника, односно синоним је за власт Украјине, попут Беле куће или Кремља.
.
 
Poslednja izmena:

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
11.5 - 19:50

Зашто се Азов не предаје

Руски медији јављају да је истражни комитет РФ најавио оптужбу против четворице припадника оружаних снага Украјине из 36. бригаде морнаричке пешадије због "суровог опхођења са становништвом".

Према информацијама нашег извора из Кабинета председника (КП) потенцијална кривична дела за која би могли да буду оптужени припадници Азова, што је разлог њиховог одбијања да се предају без обзира на безнадежну ситуацију у којој се налазе, што је већ свима јасно.

РФ одбија да пружи претходне гаранције (све до капитулације Азовстаља) укључујући и спискове за размену. Без тих гаранција, према руским прописима део азоваца може у РФ да добије затворске казне до 12 година.

Излаз из ове ситуације могао би да буде давање гаранција КП да ће да буду размењени за све заробљенике, укључујући пилоте, али Зеленски не прихвата ову варијанту желећи да их сачува за друге циљеве.

Због тога азовци одбацују замену таворења у катакомбама челичане за седење у тамници.
--------------------------------------------
11.5. - 20:52

Зеленски је спреман да преда све заробљене руске војнике и Медведчука приде, али Кремљ одбија такав сценарио. За Русију је случај Азова принципијелне природе што значи да ће држати блокаду до краја. Покушаји Кабинета председника да укључе ОУН је пропао, а друге међународне организације Кремљу не значе ништа. Тренутно је Украјини важно питање рањених и ми смо спремни да разменимо све руске заробљенике за њих, али од Русије нема никаквог одговора.

Азовстаљ су добро припремили за одбрану/опсаду, али су ресурси потрошени, а рањеника је сваким даном све више и у таквим условима одбрана челичане ће сваким даном бити све слабија и то одлично разумеју у генералштабу, али не могу ништа да ураде.
---------------------------------------------------
11.5 - 22:20

Наш извор из КП каже да Кремљ није прихватио предлог Украјине о размени заробљених који је данас објавила Верешчук: "Ми преузмемо наше тешко рањене момке из Азовстаља преко хуманитарног коридора, а истовремено предамо заробљене Русе по стандардним правилима размене ратних заробљеника."
------------------------------------------------------------------------
12.5. - 17:11

Заменик команданта пука Азов Свјатослав Паламар изјавио је да се у Азовстаљу налази 600 тешко рањених украјинских војника. На тај начин ставио је до знања да Кијев није ништа предузео да буду спасени.

"Власт је схватила да ми можемо да будемо у окружењу и морала је да донесе све неопходне мере за стварање логистичког коридора за снабдевање... Наредбу да изађемо одавде нисмо добили, само је била наредба која је и даље на снази: наставите одбрану, и ми смо наставили одбрану... Ово је изузетно тешка ситуација" рекао је Паламар.

По његовом мишљењу Кијев је "дужан да учини и немогуће" ради спасавања Азова.
-----------------------------------------------------------------
12.5. 17:19

Наш извор из КП каже да Кабинет председника ништа не може да уради за спас војника Азова. Кремљ без размишљања одбија разматрање варијанти за отварање хуманитарног коридора за спасавање бранилаца Азовстаља.
------------------------------------------------------
12.5. - 18:54

Наш извор из Кабинета председника (КП) каже да је Кијев поставио ултиматум Кремљу за размену заробљених руских војника за рањене браниоце из Азовстаља. Из Банковоје* су данас упутили дефинитиван предлог и ако Русија не прихвати предложени формат, прекидају се сви преговори о размени заробљеника.
-----------------------------------------------------
13.5 - 06:40

Украјина је започела специјалну операцију евакуације рањеника из Азовстаља уз помоћ Турске

Она ће се спроводити у неколико етапа и почиње спасавањем тешко рањених украјинских бораца.

По речима Ирине Верешчук, у Азовстаљу се не налазе само припадници Азова већ се тамо налазе и војници и официри украјинских оружаних снага, националне полиције и погранични службеници.
----------------------------------------------------
13.5. - 12:38

Наши су сада покренули монтирани судски поступак против руског војника који је оптужен за убиство грађана Сум. Према нашим подацима могуће је да оваква суђења сада почну против многих украјинских националиста и радикала у Русији који су заробљени током борби.
Наша власт отвара случај у сврху информационог рата, отварајући и Русима ову могућност, а страдаће само воијници. Такође, овакав поступак наноси штету размени заробљених.
Сада је јасно зашто Руси нису нарочито заинтересовани да разговарају са Верешчуковом и нашим украјинским посредницима. Сами градимо ову превару, а страдају наши заробљеници којих је у Русији стотине пута више него код нас. Такође руска страна не жели да врши размену рањених који се налазе у Азовстаљу. На ту тему они више не верују нашима.
--------------------------------------------------
13.5 - 12:41

Колеге, суд је потребан из других разлога, јуче смо писали да је Кабинет председника поставио Кремљу ултиматум за размену руских заробљених и рањених војника за рањенике у Азовстаљу. До сад нисмо добили одговор, а преговори се врше уз посредовање Турске.
----------------------------------------------------
13.5 - 08:43

Украјина води преговоре о евакуацији 60 људи из челичане Азовстаљ.
Ради се о тешким рањеницима како је издању Суспиљное саопштила потпредседница владе Ирина Верешчук.
Раније је Азов саопштио да се у челичани тренутно налази око 600 рањеника.
------------------------------------------------
14.5. - 11:37

Наш извор из КП каже да Кабинет председника уз посредовање Турске преговара размену руских заробљеника за рањене борце из Азовстаља, Кремљ је без размишљања одбио пуштање рањених бораца Азова из челичане, само редовна војска, полицајци и гранична служба. Преговори су веома тешки, али ултиматум и суђење руским војницима дају резултат.
-----------------------------------------
15.5 - 11:40

У разговору са многим експертима на обе стране конфликта дошли смо до закључка да ни Русима ни Украјинцима није стало до хероизације "мученика" из Азова у челичани Азовстаљ. Руси не желе да залазе у катакомбе челичане, а Украјина би желела да борци остану живи и за размену су биле спремне обе стране.
Преговори о размени националистичких батаљона за заробљене руске војнике пропали су због украјинске стране. Наводно, ради се о неким лобистичким групама у Кабинету председника.
Разлози су свима јасни и о њима се писало више пута, али је наш извор указао на још један детаљ који до сада нико није јавно истицао.
Живи азовци могли би моментално да преузму управљање војском пошто имају беспрекоран ауторитет и искуство у борби са руском војском. Такође то ствара немогућу ситуацију: генерали се боје за своје позиције, а још више се тога боје предводници јавног мњења и функционери Кабинета председника као што су Арестович и сл. Арестовича већ позива родбина припадника националистичких батаљона, али он одбија да разговара са њима. За сада.
Тако да се сада све одвија по плану, националистичке батаљоне ће да сахране под рушевинама Азовстаља, а затим ће да им подижу споменике у Кијеву и деле посмртно одликовања, а власт на томе може да подиже свој рејтинг користећи ове догађаје за своје политичке и пропагандне циљеве.
Сви наши извори уверени су да је Азов врло непријатан за власт. Ови момци ће постати хероји много већи него Надја Савченко коју је након хероизације Порошенко поткопавао готово 2 године користећи сва могућа средства од медија до државних служби. Зеленском ово не може да пође за руком са Азовцима који изађу из Мариупоља пре свега јер ће одмах да поставе низ питања, а такође ће захтевати смену готово целокупног "генералитета" армије, службе безбедности и управе полиције чиме би се ослабила апсолутна власт коју држи Зеленски.
-------------------------------------------------------------------
15.5. - 17:33

Наш извор из КП каже да се медијски стручњаци из Кабинета председника баве решавањем кризе око Азовстаља са циљем да се пажња пребаци са пука Азов на војнике регуларне војске, пограничне службенике и полицајце. У Банковој одлично знају да војнике Азова чак ни рањене нико неће да размењује, а за остале постоји нада, па да би се изместио фокус са будуће "издаје" сада се пуштају поруке како се у Азовстаљу не налазе само "национални" батаљони.
--------------------------------------------
15.5. 18:42

Воду узимају из система грејања Азовстаља: У Азовстаљу рањеници умиру због немогућих услова

У најтежој ситуацији у Азовстаљу налази се око 600 рањених украјинских војника, саопштила је омбудсман Људмила Денисова.

Она каже да у једној просторији има неколико десетака двоспраатних кревета , а остали леже на поду у потпуно нехигијенским условима.

"Многи умиру јер није могуће да им се укаже медицинска помоћ. Лекова више нема. Хране и воде такође практично више нема. У болници користе воду коју узимају из система грејања, каже Денисова.
-------------------------------------------
15.5. - 18:46

Наставља се сравњивање са земљом Азовстаља. Браниоцима су дани одбројани, а одлуке из Банкавоје још нема. Нико неће да изда наредбу да се предају, Азовстаљ треба да постане симболом супротстављања руским војскама.
-------------------------------------------
15.5. - 19:34

Наш извор из КП каже да Кремљ одуговлачи са преговорима о размени бранилаца Азовстаља за заробљене руске војнике. У Банковој су спремни да да почну размену по групама, без Азова, али до сада Ердоган није успео да наговори Путина на такав корак.
----------------------------------------
16.5. - 07:14

Путин не дозвољава евакуацију блокираних војника из Азовстаља. Заменик министра одбране Ана Маљар сусрела се са родбином украјинских војника који се налазе у окружењу у комбинату Азовстаљ.
---------------------------------------------------
16.5. - 11:14

Британски MI-6 је доставио обавештајне податке Кабинету председника да је Кремљ издао наредбу да се Азовстаљ заузме у току неколико недеља због нарастајућег међународног притиска.
Руска армија је спремна да употреби тешке бомбардере ради уништења жаришта отпора. У Мариупољ су доведене додатне снаге спецназа ради чишћења Азовстаља.
-------------------------------------
16.5. - 14:07

Највероватније се сада дешава разрешење драме Азовстаља

Морално стање бораца је на граници издржљивости. Данас је првих девет бораца изашло и предало се. Активно се преговара о предаји осталих делова, пре свега рањених. Ово може да изазове домино ефекат. У том случају, овакав развој догађаја је губитнички за Банкавоју. Због тога је могуће да данас "преузме" иницијативу: Могуће је да Зеленски изда наредбу о предаји!!

На овај начин би се прогласило да ово није пораз његовог главног симбола, већ се ради о хуманом гесту којим се спасавају животи хероја.

Само по себи, пожељно је да се затим размене у РФ. Због тога је боље договорити се сада са Кремљом. Остаје да се види да ли ће, после Буче, Москва да прихвати преговоре.

Решење је близу.
---------------------------------------------------------
16.5. - 14:25

Наш извор из КП каже да Кабинет председника није спреман да изда наредбу за предају због низа разлога! Ако би сада издали такву наредбу, то би значило да украјинска власт није у стању да спасава своје војнике, а сав отпор и погибије војника узалудни! На Азовстаљу не сме да се понови судбина ДАП (доњецког аеродрома), односно челичана треба да постане симбол тврђаве коју непријатељ није могао да освоји.
----------------------------------------
16.5. - 14:59

Наш извор из КП каже да се излазак рањеника из Азовстаља и превоз у ЛНДР приказује као етапа шире размене, али без националног батаљона Азов! Кремљ је без размишљања одбио да их пушта, већ ће их одвести у ЛДНР ради верификације!

Оснивање кризне групе Кабинета председника планирано је пред почетак данашњих дешавања.
--------------------------------------------------------
16.5. - 15:12

Према неким информацијама нема говора о изласку чланова Азова.

Са територије Азовстаља излазе само војници редовне војске, погранични службеници итд.
------------------------------------------------------
16.5. - 15:23

Потврђене су информације да је превоз рањеника из Азовстаља у ЛДНР етапа шире размене, али без Азова. Већина бораца Азова, односно националног батаљона не улази у шему.
---------------------------------------------------
16.5. - 15:47

Наш извор из КП каже да превоз рањеника из Азовстаља не треба сматрати наредбом о предаји, из Банкавоје таква наредба није издата. Претходно су сами војници одлучили да се предају уз размену за руске заробљене војнике!
 
Poslednja izmena:

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
16.5. - 20:32

Наш извор каже да се у Кабинету председника одржава хитан састанак због предаје бранилаца Азовстаља. У Банкавој траже решење како ову ситуацију представити у јавности, а да не изгледа као "издаја".
---------------------------------------------
16.5. - 20:38

Показало се да медијски стручњаци Кабинета председника нису били спремни за предају бранилаца Азовстаља. Цео дан су писали да је то фејк руских служби, а увече се испоставило да је неспорна чињеница. Сада Зеленски треба да се враћа назад и објашњава да је у ствари он решио да сачува животе војника.
А шта је сметало да се одлука донесе пре недељу дана и због чега су жене Азоваца упутили на надлежне ресоре?
----------------------------------------------------
16.5. - 20:42

Колега, у праву сте да је медијске стручњаке Кабинета председника изненадила ова предаја и свима је јасно да ми не располажемо толиким бројем заробљеника да би се ослободили сви браниоци Азовстаља.
У најскорије време разјасниће се комплетно ситуација, према нашим информацијама Русија је спремна да размени редовне војнике, пограничне службенике и полицајце, а то је већ успех!
--------------------------------------------------------
16.5. - 20:44

Потврђена је информација да ће рањени браниоци Азовстаља бити размењени за руске војнике.
--------------------------------------------------------
16.5. - 21:53

Десетак аутобуса са украјинским војницима напустило је завод Азовстаљ.
-------------------------------------
16.5. - 21:58

Наш извор из КП каже да је закључен условни договор о размени заробљеника: сви рањеници из Азовстаља биће размењени за руске војнике тек када се сви предају.
---------------------------------------------------
16.5. - 22:10

Тренутно је усаглашена само размена рањеника из Азовстаља, сви остали остају у ДНР.

За рањене чланове Азова је посебан поступак, Русија за њих тражи да се размене за заробљене официре и пилоте.
------------------------------------------------
22:14

10 аутобуса напустило је Азовстаљ.
------------------------------------------------
16.5. - 22:19

Наш извор из КП каже да је Кабинет председника био принуђен да прихвати шему коју је предложио Кремљ о одвожењу рањеника из Азовстаља у ДНР, а не у Украјину или Турску због низа околности које су захтевало да се делује оперативно. У заводу нема више воде коју су искључили још пре две недеље, а последње залихе хране потрошене су прошлог петка. Браниоци Азовстаља нису могли даље да се бране, сви су исцрпљени.
------------------------------------------------------------
16.5. - 22:41

Ројтерс јавља да су аутобуси са рањеницима пристигли у Новоазовск који је под контролом ДНР.
-------------------------------------
16.5. - 22:43

Положај Зеленског усаглашава се са нашим западним партнерима и због тога нема саопштења.
------------------------------------------
16.5. - 22:33

(видео са изјавом Зеленског)

Укупно је о ситуацији казао врло мало - потрошио је мање од једног минута. Затим је почео да прича о позивима из иностранства и томе посветио већи део свог обраћања.

"Тежак дан. Међутим, овај дан је, као и остали, усмерен на заштиту наше државе и наших људи. Захваљујући дејствима украјинских војника, оружаних снага Украјине. обавештајних служби, као и групе за преговоре, Мешународног комитета Црвеног крста и ОУН надамо се да ћемо успети да сачувамо животе наших момака. Хоћу да истакнем: украјински хероји Украјини су потребни живи. То је наш принцип. Мислим да ће ове речи да схвати сваки нормалан човек." Изјавио је Зеленски.
----------------------------------------------------------
16.5. - 23:35

Само кратка изјава Зеленског поводом предаје бранилаца Азовстаља издата је због усаглашавања нашег деловања са деловањем САД/В.Британије које је и даље у току. Донета је одлука да се гура прича да је ово само привремени корак, а ми ћемо их све спасити!
--------------------------------
17.05. - 06:22

Наш извор из КП каже да је Кабинет председника у току ноћи разрадио комуникациону стратегију о браниоцима Азовстаља. Главни нагласак се ставља на то да ће Украјина вратити све заробљене кроз размену, а браниоци Азовстаља су хероји који су свету показали чврстину у борби против непријатељa!
------------------------------------------
17.5. - 08:18

Наш извор из КП каже да је Кабинет председника почео да ради на новој мотивационој стратегији за ВСУ како би се сузбио негативни талас због Азовстаља. За родбину војних обвезника спрема се социјални пакет помоћи који ће обухватати потрепштине, школовање и финансијску помоћ.
---------------------------------------------
17.5. - 11:48

Појавили су се први снимци предаје бораца Азова који излазе са територије завода Азовстаљ.

Сетимо се да је један ос услова предаје бранилаца Азовстаља био да се не праве фото/видео снимци.
--------------------------------------
17.5 - 14:03

Наш извор из КП каже да је Кабинет председника преговарао етапну размену руских заробљеника за браниоце Азовстаља. Тренутно Кремљ ни не размишља о размени Азова, али преговори трају уз посредовање Турске, ЕУ и ОУН.
------------------------------
17.5. - 16:29

Наш извор из КП каже да као главни посредник/гарант евакуације војника из Азовстаља наступа Турска која је пронашла начин да успостави комуникацију између Кијева и Кремља.
------------------------------------------
17.5. - 18:37

Наш извор из КП каже да се Кабинет председника труди да не коментарише ситуацију око војника из Азовстаља да не би покварио договоре са Турском. Управо Ердоган наступа као главни посредник/гарант у преговорима о евакуацији украјинских војника из Азовстаља. Прву групу за размену сачињаваће рањеници браниоци Азовстаља.
------------------------------------------
17.5. - 18:59

Догађаји око Азовстаља довели су Кабинет председника у тешку ситуацију и медијски стручњаци из Банкавоје очекују прве размене да би пустили поруку о заједничкој победи у евакуацији наших војника из Мариупоља.
--------------------------------------------
17.5. - 22:10

Како је и јавио наш извор, из Кабинета председника нам је сада забрањено да коментаришемо размену и шеме по којим треба да се реализују. Основни проблем састоји се у томе што након догађаја у Бучи никакви договори не функционишу, што значи да Кремљ може једноставно да измени своју позицију у сваком тренутку. Истовремено, ови догађају изазвали су велики ефекат у Русији и тамо је почео притисак на власти да размена заробљеника из Азовстаља представља издају. Ако ниши крену пре времена да објављују о дипломатској победи Зеленског, то би за Кремљ била провокација.

"Постоји одлука која каже да док траје операција ми не коментаришемо. Истовремено, ствар је крајње натегнута и једна погрешна реч може све да уруши. Ми нећемо да сметамо. Када кажу да можемо, ми ћемо да коментаришемо", изјавио је Арестович.
-------------------------------------------
18.5. - 08:03

Наш извор из КП каже да предаја бранилаца Азовстаља није имала алтернативни сценарио. Због недостатка воде и хране сви војници били су доведени до изнемоглости и нису били у стању да наставе одбрану. Свега две јединице добијале су комплетан оброк да би могли да стварају илузију борбе.
----------------------------------------
18.5. - 09:35

Наш извор из КП каже да преговори о евакуацији из Азовстаља с Кремљом уз посредовање Турске нису завршени и сада се спроводе у виду писаних предлога које Кремљ може да реализује по свом нахођењу. Ситуација је почела да се развија овако брзо због нестанка воде у Азовстаљу и били су присиљени да се предају.
------------------------------------------
18.5. - 08:58

(објава са другог налога)
Тренутно између Кијева и Москве не постоји механизам размене бранилаца Мариупоља. Ово је у свом коментару за Њујорк тајмс изјавила народни посленик Кира Рудик која учествује у преговорима са Русијом.

"Ми желимо да их превеземо у другу земљу, нпр. Турску. Русија се томе сада противи и шта ми још можемо да урадимо у оваквој ситуацији? Морамо да наставимо преговоре", изјавила је Рудик.

Такође, посланица није убеђена да Украјина располаже довољним бројем заробљених војника за размену са Русијом.

Кира Рудик каже да је Украјина добила гаранције од Црвеног крста и ОУН да ће са заробљеним војницима сва да буде у реду. "То је био једини разлог због чега смо се ми сагласили на ово, а војници су били спремни да иду до краја.“
------------------------------------------
18.5. - 09:50

(објава са другог налога)
Показало се да медијски стручњаци из Кабинета председника нису били спремни да ће браниоци Азовстаља ове недеље да положе оружје. Због тога су морали рефлексно да реагују на догађаје, уместо да раде на формирању јавног мњења. Интервју Кире Рудик још једном сведочи о томе да у Банкавој не знају на који начин да коментаришу ове догађаје.

Неспорно је да случај са заробљеницима из Азовстаља постао најважнији догађај у Украјини, али се информације о ситуацији не саопштавају, а званични извори дају кратке изјаве које садрже минимум информација, а затим се на основу тих информација формирају изјаве политичара, а нарочито су са налога на Телеграму који је близак Андреју Јермаку цуриле информације о предлозима за размену и због тога овај случај данас не треба коментарисати.
---------------------------------------------
18.5. - 10:15

(одговор на претходну објаву)
Колеге, од нас не цуре само "нацрти" предлога из Кабинета председника већ објављујемо комплетну информацију што не полази за руком многима у Банкавој. Све информације наших инсајдера се потврђују и то сведочи о поузданости овог налога као извора информација који користе западни медији у својим извештајима. У праву сте да медијски саветници блиски Банкавој нису били спремни на овакав развој догађаја због чега је настао информациони вакуум који се сада убрзано попуњава. Тренутно је Кабинет председника принуђен рефлексно да реагује на догађаје јер не зна како ће се ситуација решити. У Банкавој су били убеђени да Азовстаљ неће да доживи судбину ДАП (Доњецког аеродрома), али се стварност показала другачијом...
-------------------------------------------------
18.5. - 10:24

(објава са другог налога)
Азовстаљ: издаја/победа

Кира Рудик је одлучила да пресече јефтин политички хајп и саопштила је да нема договора о размени азоваца и да договор тек треба да се постигне. Предаја завода и Мариупоља је први тежак губитак власти. Кира није могла да се уздржи а је због тога не ошине.

Све што би КП могао да одговори је тајна и не може да се саопштава.

Гледајући фотографске и видео снимке "операције спасавања" азоваца, људи су склонији да верују Кири Рудик. Додуше, она нема много додира са разменом, али власт не оповргава њене тврдње.
--------------------------------------------------------------
18.5. - 11:21

Медијски стручњаци из Кабинета председника дозволили су себи грешку, због информационог вакуума у случају Азовстаљ у друштву се формирало потпуно неразумевање догађаја. Још прошле недеље наши политичари су изјављивали да неће бити никакве предаје Азовстаља. Када су се појавили први кадрови са изласком војника из завода, наши пропагандисти ништа боље нису смислили, осим изјава да је то намештено/фејк Кремља. Данас јавност очекује одговоре, а из Кабинета председника не долазе.
----------------------------------------------------
18.5 - 11:52

Наш извор из КП каже да Украјина не располаже количином заробљених руских војника којом би могла да размени макар 20% заробљеника из Азовстаља, а убиства руских војника која су извршили страни плаћеници пред камерама одиграла су лошу улогу за нашу страну.
------------------------------------------
18.8. - 11:51

(објава са другог налога)
Азов и официри неће да се предају, чекају гаранције Кабинета председника да неће бити кажњавани у ДНР.
 

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
18.5. - 12:31

(одговор на претходну објаву)
Колеге, такве гаранције Кабинет председника не може да понуди јер одлично схвата да Кремљ неће да прихвати размену националног батаљона Азов. За Банкавоју је сада важно да постигне договор о било каквој размени руских војника за браниоце Азовстаља да би се сузбио талас коментара о "издаји" који навире на друштвеним мрежама.
--------------------------------------------
18.5. - 12:44

Наш извор из КП каже да је СБУ (служба безбедности Украјине) доставила Кабинету председника информацију да су медијски саветници Петра Порошенка наложили својим креаторима јавног мњења да почну са критикама Зеленског у вези Азов стаља. По оцени политичких стручњака, Кремљ не размишља о размени бранилаца завода, а то значи да ће та прича да буде основа кампање о "издаји" националних интереса и капитуланству политичког руководства земље.
-------------------------------------------------
19.5 - 10:05

Наш извор из КП каже да је Кабинет председника задао медијима и креаторима јавног мњења да максимално смање приче о предаји бранилаца Азовстаља. За Украјину је ово негативан случај и ствара губитничке наративе, симбол отпора и чврстине, пук Азов – се предао.
------------------------------------------------
19.5. - 12:24

Извештај инсајдера из Кабинета председника потврдио је данас командир пука Азов, рањеници ће после лечења да буду пребачени у Украјину.
.
 

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
38.189
to je pirova pobeda ruski gubici su enormni u ovom ratu jer ratuju kao retardi što i jesu,krenuli u rat verujući da će da bacaju cveće na njih i da će ih dočekti kao oslobodioce kad ono međutim
Tako je, trebali su prvi dan da poravnaju Kiev ko saveznici Drezden i da zavrse odma sa ratnim dejstvima.
 

bas kao

Veoma poznat
Poruka
12.676
to je pirova pobeda ruski gubici su enormni u ovom ratu jer ratuju kao retardi što i jesu,krenuli u rat verujući da će da bacaju cveće na njih i da će ih dočekti kao oslobodioce kad ono međutim
kad onno medjutim ponestalo zenske odece da se vojska preoblaci kao predsednik u nastojanju da se izvuce kao civilstvo odbacivsi oruzje


ja se ne secam ni 1 skorasnjeg rata i tako masovne predaje
Ситуација је почела да се развија овако брзо због нестанка воде у Азовстаљу и били су присиљени да се предају.
jadne ukre ako su sa ovim debilima mislili nesto, mislim ako su im ovi bili najelitniji
 
Poslednja izmena:

bas kao

Veoma poznat
Poruka
12.676
Тренутно између Кијева и Москве не постоји механизам размене бранилаца Мариупоља. Ово је у свом коментару за Њујорк тајмс изјавила народни посленик Кира Рудик која учествује у преговорима са Русијом.
samo da znate ko je kirica koja se bori za novi svetski poredak
She is “Kira Rudik, chief operating officer of Ring Ukraine, a company that was acquired by Amazon for $1 billion” Took part in Davos. Globalist, for sure. So the “New World Order” line was intentional. This is their whole manifesto.

— Dominic Spencer (@BAAD_Elon) February 28, 2022
 

sasasta

Buduća legenda
Poruka
29.132
40 milijardi mi ameri pucamo na njih, a seronje ozednele? hrk, pljuc.
ma sta vas briga, to je vas biznis

u stvari date 5 milijardi a naplaticete 40
Poruka je automatski spojena:

sto se azova tice junacki su se skrivali kad je ispalo gusto

a bahatili su se i ubijali kad su mogli

sace lepo rusi sve da ih provere, ko je sta radio
 

Slavenska

Ističe se
Poruka
2.665
Погледала сам снимак ове предаје , потпуно су поражени , колико сам разумела главни командант им је збрисао и оставио их . Подсетили су ме , онако изгладнелих лица , убијени у појам , поражене идеологије , на немачке и трупе Наполеона које су исто тако завршиле и завршиће свако ко крене на Русију .

Русија има ту моћ да од непријатеља направи и сарадника , не би ме чудило да се ова група у заробљеништву окрене против кијевске окупационе владе
имали смо примере Савченко , као и многе друге .

Наравно и они треба да одговарају за злочине које су починили ...али предаја је била фантастична
 

vučji čopor

Legenda
Poruka
59.893
1653128822048.jpeg


И последња група изашла !Иде се даље.
 

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
35.953
40 милијарди $ на папиру, у реалном шипак. Пара нема, једино да се задужите, дуг није страшан:
https://www.usdebtclock.org/

Pazi EUropljani i USA i nemaju loš plan .. Rusija preuzme Ukrajinu i oni tvrde da je preuzela i dugove , za dugove isporučuje resurse

Kad bi se Rusi na leđima kopčali

Hvala Bogu i poslednji nemački namesnik u rusiji -Šreder je nogiran
 

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
jadne ukre ako su sa ovim debilima mislili nesto, mislim ako su im ovi bili najelitniji
.
Стварно је невероватно, у једној од објава кукају:

12.5. - 17:11

Заменик команданта пука Азов Свјатослав Паламар изјавио је да се у Азовстаљу налази 600 тешко рањених украјинских војника.
.
Испоставило се да је укупно рањених око шездесетак, са све лакшим рањеницима.

И на горњој слици коју је поставио @vučji čopor види се последња група која је најдуже боравила у "немогућим" условима, изгледају сасвим ОК, никаква исцрпљеност, за услове у којим су наводнои били, сви у уредној одећи, нико мусав.

.
Овај је (разумео сам) из данашње групе. Нигде умор, исцрпљеност... стигао је и главу уредно да обрије.

Јасно је да се ради о обичном олошу и позерима који су се јуначили док им нису пристигли рудари из Донбаса...

.
 

buudala

Legenda
Poruka
64.438
.
Стварно је невероватно, у једној од објава кукају:


.
Испоставило се да је укупно рањених око шездесетак, са све лакшим рањеницима.

И на горњој слици коју је поставио @vučji čopor види се последња група која је најдуже боравила у "немогућим" условима, изгледају сасвим ОК, никаква исцрпљеност, за услове у којим су наводнои били, сви у уредној одећи, нико мусав.

.
Овај је (разумео сам) из данашње групе. Нигде умор, исцрпљеност... стигао је и главу уредно да обрије.

Јасно је да се ради о обичном олошу и позерима који су се јуначили док им нису пристигли рудари из Донбаса...

.
Bucmasti.
Nije to gladno bilo
 

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
Bucmasti.
Nije to gladno bilo
.
Па даа, док сам пратио, размишљао сам како ће та предаја да изгледа. Пази, 600 тешких рањеника!

Треба да их возе у Новоазовск у најближу функционалну болницу. Аутобус прима 50 здравих људи, тешких рањеника ако би стало пет на носилима. На камиону рецимо петнаест у врх главе, па успут шта им Бог да. Очекивао сам у транспору да ће да буде најмање десетак који неће издржати. Плус време које је потребно да се сви отпреме...

Кад на снимку где излазе, ако је било пар на носилима...

Стварно јадно.

+ онај горе у видеу, пошто је знао да иде на систематски преглед, уредно је обукао чист веш, да се не брука.

.
 
Poslednja izmena:

ssmpmd

Veoma poznat
Poruka
11.241
18.5. - 12:31

(одговор на претходну објаву)
Колеге, такве гаранције Кабинет председника не може да понуди јер одлично схвата да Кремљ неће да прихвати размену националног батаљона Азов. За Банкавоју је сада важно да постигне договор о било каквој размени руских војника за браниоце Азовстаља да би се сузбио талас коментара о "издаји" који навире на друштвеним мрежама.
--------------------------------------------
18.5. - 12:44

Наш извор из КП каже да је СБУ (служба безбедности Украјине) доставила Кабинету председника информацију да су медијски саветници Петра Порошенка наложили својим креаторима јавног мњења да почну са критикама Зеленског у вези Азов стаља. По оцени политичких стручњака, Кремљ не размишља о размени бранилаца завода, а то значи да ће та прича да буде основа кампање о "издаји" националних интереса и капитуланству политичког руководства земље.
-------------------------------------------------
19.5 - 10:05

Наш извор из КП каже да је Кабинет председника задао медијима и креаторима јавног мњења да максимално смање приче о предаји бранилаца Азовстаља. За Украјину је ово негативан случај и ствара губитничке наративе, симбол отпора и чврстине, пук Азов – се предао.
------------------------------------------------
19.5. - 12:24

Извештај инсајдера из Кабинета председника потврдио је данас командир пука Азов, рањеници ће после лечења да буду пребачени у Украјину.
.

Pre svega, hvala ti na trudu da sve ovo prevedeš i spakuješ, zaista interesantan dokument

Meni je naročito bilo interesantno i šokantno da se o ključnim vojnim pitanjima u toku rata u KP pitaju, pazi sad, MEDIJSKI STRUČNJACI
Zelenski kao da je rešio da dobije medijski rat a za ovaj stvarni nema veze.

Uzgred, koga još ovi medijski stručnjaci, po načinu razmišljanja i delovanja potsečaju na političke komesare.
Dok sam čitao tekst imao sam u glavi lik onog politkoma iz filma o Vasiliju Zajcevu "Neprijatelj pred vratima"

1653141396494.png
 

cornflakes

Veoma poznat
Poruka
10.135
Pre svega, hvala ti na trudu da sve ovo prevedeš i spakuješ, zaista interesantan dokument

Meni je naročito bilo interesantno i šokantno da se o ključnim vojnim pitanjima u toku rata u KP pitaju, pazi sad, MEDIJSKI STRUČNJACI
Zelenski kao da je rešio da dobije medijski rat a za ovaj stvarni nema veze.

Uzgred, koga još ovi medijski stručnjaci, po načinu razmišljanja i delovanja potsečaju na političke komesare.
Dok sam čitao tekst imao sam u glavi lik onog politkoma iz filma o Vasiliju Zajcevu "Neprijatelj pred vratima"

Pogledajte prilog 1157346
.
Нешто ми је избледео у глави тај филм, имам га негде и баш ћу да погледам, врло је могуће.

А што се тиче медија и мени је било шокантно у којој мери они више размишљају о медијском ефекту предаје него кроз какву агонију ти људи пролазе, јер тамо је било много више обичне војске, полицајаца и пограничних службеника, ако би неко баш рекао Азов је то и заслужио.

Тамо није престајала даноноћна киша граната, бомби и ракета свих могућих калибара и врста читав месец дана колико је трајао њихов боравак само у подрумима Азовстаља.

Негде сам прочитао да су им јавили да сачекају да победе на песми Евровизије (наравно, пре него што је почело такмичење), па док траје еуфорија да се предају и да ће то да се лакше прими, а онда су проценили да би предаја у том тренутку само покварила радост нације и љубав коју исказују према Зеленском, па је овима на крају пуко филм и сами су изашли.да се предају.

И сада је интересантна прича на ту тему, а око Северодоњецка. Потражићу, па ћу да поставим.

.
 

bas kao

Veoma poznat
Poruka
12.676
40 милијарди $ на папиру, у реалном шипак. Пара нема, једино да се задужите, дуг није страшан:
ja ne znam da li ti kapiras kako ovaj rat funkcionise? zasto na primer ono nespretno povlacenje iz avganistana, a ostavljanje i oruzja i sveznjeva dolara?
americi to nista ne treba, vec joj trebaju nove porudzbine, ili da se ratosilja zaliha, da bi se novo proizvodilo, a 40mlrd je sica koja ide proizvodjacima ovde, pare se nastampaju i nema da fale.
da li ce to oruzje zaista i da stigne, ili ce da nestane usput, odleti u vazduh, to ovde proizvodjaca ne zanima, dok postoji traznja.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.