Пред банкротом више од 100 000 грађана ЕУропске Србије

Poruka
19.903
SVE VEĆI BROJ LJUDI NE MOŽE DA IZMIRI NOVČANE OBAVEZE
Pred bankrotom više od 100.000 građana

BEOGRAD - Lični bankrot u Srbiji moglo bi da proglasi najmanje 100.000 građana jer od mesečnih prihoda ne mogu da plate komunalne račune, i izmire obaveze prema bankama. Prosečnoj četvoročlanoj porodici za najosnovnije životne potrebe nedostaje oko 30.000 dinara mesečno, tako da je sve veći broj onih koji ne mogu da vraćaju kredite ili da podmiruju ostale račune. U mnogim evropskim zemljama, da bi se izbegla plenidba imovine, dužnik proglašava bankrot i nad njim se vodi stečajni postupak.

127443_0801-sos-market-foto-fonet_f.jpg

Lako je zadužiti se preko mere, ali je teško vratiti dug na vreme
Mališa Đukić, profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji, kaže da lični bankrot, prema evropskoj i svetskoj praksi, dužnik može da zatraži u dve situacije - kada su mu obaveze veće od njegove imovine i kada tekući prihodi ne obezbeđuju plaćanje svih obaveza i dovoljno sredstava za život. Ako bi se gledalo koliko građana u Srbiji nema dovoljne prihode za sve mesečne obaveze, onda su mnogi bankrotirali. Četvoročlana porodica sa dve prosečne januarske plate od po 34.000 dinara ne može da kupi dovoljno hrane, plati račune za komunalne usluge, i otplati jednu mesečnu ratu nekog manjeg kredita jer joj za sve ove troškove nedostaje mesečno od deset do četrdeset hiljada dinara.

Живеле ЕУропске реформе и ЕУропске банке! :)

Али, главу горе! Са наставком старе еуропско-банкарске политике, али са са новим људима које нам ЕУ подмеће, ми ћемо се извући јер ћемо живети од "бољих и јефтинијих кредита".:lol::lol::lol:

Poslednja izmena:
Живеле ЕУропске реформе и ЕУропске банке! :)

Али, главу горе! Са наставком старе еуропско-банкарске политике, али са са новим људима које нам ЕУ подмеће, ми ћемо се извући јер ћемо живети од "бољих и јефтинијих кредита".:lol::lol::lol:

Pa nego kako!?:eek: Kako da nagruvaju cene koje su ''mnogo niže nego u EU''...''najniže u okruženju''.....i sl. poređenja ??
Heb'ga EU plate za te EU cene će valjda baba Druzila da izvrača i skuva, pa će nam biti do moodiju !:mrgreen:

Zanimljive su mi ove reklame ispod sa svom suprotnošću od tvoje izjave, ako me razumeš :per:
Naravno, sistem se ruši već neko vreme i može se reći da se to više ne može ni sakriti.
Evropa je zapravo Orvelovski pristup uređenja sistema, što se kosi sa svim (mojim) stajalištima...

''Orvelovski pristup'' je ,u stvari, univerzalni pristup svih apsolutističkih sistema , grupa , pojedinaca..kako god. Zar nije sličan sistem postojao još u doba faraona , a kroz istoriju menjao nijanse sve do današnjih dana?
Jeste da je apsolutna prevlast i kontrola najjače jedinke ,ili grupe, sasvim prirodna stvar....ali valjda smo nečim zaslužili to da nemamo repove, rogove i da ne zapišavamo teritoriju kao znak raspoznavanja ??....Ili to ČOVEK ne znači ništa?! Mrav,vepar,glista,čovek, bubašvaba...isti Q !!

Lični bankrot u Srbiji moglo bi da proglasi najmanje 100.000 građana jer od mesečnih prihoda ne mogu da plate komunalne račune, i izmire obaveze prema bankama:think:

Е па већина ових су жути бирачи који су у властитој алавости посегнули за кредитима, натурирани Млађа-Цветко-Манекен обећањима!
Сад нек се хране безалтернативно....
:rotf::zcepanje::hahaha:

Imovine pokretne i nepokretne,nemam,bankrot sam odavno proglasio licno jos kad bi znao gde da ga javno objavim,u zatvor pristajem da idem da odlezim jos ce da mi plate neku crkavicu i da izucim zanat drvodelje,i resio sam se ovih pijaca krvi od banaka i ostalih,tako da sam problem odlucio resiti na taj nacin,ne zanima me reprogramiranje i ostale ponude demokracijske tjekovine poslovanja.

Чек, стани, кочи....
Јесу ли они узимали кредите? Јесу.
Јесу ли знали шта колико треба да врате? Морали су да знају.
Па како сад?
Опет друштво треба да плаћа нечију похлепост и алавост, као за Дафину и Језду. Отвориле се дизне за стан, нова кола, фирмирану гардеробу а сад...немам! Куку помагајте, браћо! Да, она иста браћа којима не станемо да их повеземо у новим колима да не прљају седишта....
Један колега скоро добио треће дете. Добије и помоћ за то треће дете, 5000 евра, лепо. Оде и купи највећи телевизор који је могао да пронађе....каже "купио сам бараба телевизор!". Иначе, већ годинама кука како не може да се извуче из кредита, диже кредит да врати кредит и сл.
Кредите не узимају они који немају шта да једу јер им ни једна банка кредит неће одобрити.

Imovine pokretne i nepokretne,nemam,bankrot sam odavno proglasio licno jos kad bi znao gde da ga javno objavim,u zatvor pristajem da idem da odlezim jos ce da mi plate neku crkavicu i da izucim zanat drvodelje,i resio sam se ovih pijaca krvi od banaka i ostalih,tako da sam problem odlucio resiti na taj nacin,ne zanima me reprogramiranje i ostale ponude demokracijske tjekovine poslovanja.

:lol:....za to se odavno ne ide u zatvor! Nisi ti prvi koji je otišao i rekao :nemam odakle, hoću u zatvor koliko treba !...Mac malo ! Ništa se ne sekiraj..naći će oni načina da ti otmu nešto,...i detetu cuclu iz usta ,ako treba!

:lol:....za to se odavno ne ide u zatvor! Nisi ti prvi koji je otišao i rekao :nemam odakle, hoću u zatvor koliko treba !...Mac malo ! Ništa se ne sekiraj..naći će oni načina da ti otmu nešto,...i detetu cuclu iz usta ,ako treba!
Neozenjen,nemam prihoda,imovine,nista ali bas nista nemam ni biciklo,nista se i ne vodi na meni,primanja sam davno prepisao na drugog,znaci mogu jedino u zatvor kod mene ti je taki slucaj

Neozenjen,nemam prihoda,imovine,nista ali bas nista nemam ni biciklo,nista se i ne vodi na meni,primanja sam davno prepisao na drugog,znaci mogu jedino u zatvor kod mene ti je taki slucaj

Стварно мислите да су наши затвори као на филму? Оно, теретана, рагби утакмице против чувара, библиотека, интелектуално надмудривање са управником...

Чек, стани, кочи....
Јесу ли они узимали кредите? Јесу.
Јесу ли знали шта колико треба да врате? Морали су да знају.
Па како сад?
Опет друштво треба да плаћа нечију похлепост и алавост, као за Дафину и Језду. Отвориле се дизне за стан, нова кола, фирмирану гардеробу а сад...немам! Куку помагајте, браћо! Да, она иста браћа којима не станемо да их повеземо у новим колима да не прљају седишта....
Један колега скоро добио треће дете. Добије и помоћ за то треће дете, 5000 евра, лепо. Оде и купи највећи телевизор који је могао да пронађе....каже "купио сам бараба телевизор!". Иначе, већ годинама кука како не може да се извуче из кредита, диже кредит да врати кредит и сл.
Кредите не узимају они који немају шта да једу јер им ни једна банка кредит неће одобрити.

Ti izgleda ne placas racune zivis kod mame i tate ili imas platu 100000+ ...
Po tvojoj logici Srbija je bogata zemlja cim uzima toliko kredita

Ti izgleda ne placas racune zivis kod mame i tate ili imas platu 100000+ ...
Po tvojoj logici Srbija je bogata zemlja cim uzima toliko kredita

Промашио си тему.
Прича се о кредитима које узимају грађани Србије а не о кредитима које узима држава Србија.
Друго, стара индијанска пословица каже "протежи се колико ти је ћебенце". Ја плаћам своје рачуне али пазим колико трошим. Возим оно што могу и нисам пазарио кола на кредит. Ако ми нешто треба а скупо је, ја штедим и по две године да бих купио то нешто (углавном квалитетан алат), телевизор ми није плазма од 6,5 метара квадратних, летујем у Србији (просто обожавам викенде када се "београђани" врате својим родним крајевима) и то на селу или на рекама, не идем у Египте, турска и ина одмаралишта, један хлеб ми траје 3-4 дана (тостери су мајка мара). Немам ни један кредит и никоме нисам дужан.
Према томе, троскоци, лагано....

Знам неке који нису задужени никаквим кредитима а такође су пред банкротом.
Чекају децембарску плату и неће је скоро добити а рачуни стижу сваког месеца и морају се платити.

upravo tako .

eto recimo moj skolski drug. radi za 150 evra mesecno ima zenu dvoje dece, brat mu ne radi majka mu je invalid i ne radi, ne radi zena mu ne radi otac mu ne radi

NJIH SEDAM ZIVI OD JEDNE PLATE OD 150 EVRA!

racuni samo stizu pre neki dan su hteli da mu seku struju za 20.000 dinara duga.

telefoni mu odavno iskljuceni jer jednostavno ne moze i nema da plati

on ne da je davno pred bankrotom nego je davno totalno bankrotirao

Знам неке који нису задужени никаквим кредитима а такође су пред банкротом.
Чекају децембарску плату и неће је скоро добити а рачуни стижу сваког месеца и морају се платити.

ili je neko otvorio firmu, posao nije isao (zarada NULA), placao je dazbine dok je mogao, posle nije imao doslovno sta da jede.
Naravno, zatvori firmu. Posle par godina mu stigne da je duzan 3000EUR sa kamatom (firmarina i PIO). Nema primanja, nema pokretnosti, samo kucu.
Koliko je takvih? Koja stranka obecava nesto po tom pitanju?

Krajem prosle nedelje u NS u domu zdravlja na N.Naselju ,covek doveo dva deteta od 1 i 3 god , ostavio ih i objasnio da su deca zdrava ali da i on i supruga su bez posla i da ce brzo umreti od gladi ukoliko se nesto ne preduzme, lekari su ih preuzeli i kasnije uputili u dom za decu . Jucerasnji Blic je imao jedan vrlo kratak clan o tome , sve vise ljudi dolazi u stanje beznadje .

Back