precice na tastaturi

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
Zanimaju me neke osnovne precice na tastaturi,da bih mogao bez misa da se komotno krecem po kompu.Neke znam ali ne znam bas sve. Znaci precice tipa:prelazak iz jednog otvorenog prozora u drugi,korak napred (otvaranje foldera pa npr.otvaranje subfoldera i fajlova u tom folderu...),korak nazad (vracanje u prethodni folder)i sl. Umara me stalno setanje mis-tastatura i nekad se sve mnogo brze moze uciniti ako se koristi samo jedno.
Hvala

Pa pregledaj padajuci Menu programa u kojem te interesuju precice ili uzmi knjigu "Multimedija" od Predraga Jovanovica (350 din) u njoj su ti objasnjene vecina precica koje koristi prosecan korisnik u radu sa tekstom
www.masterclass.co.yu
A ako ti treba nesto vise imam knjigu Win 98 do kraja u njoj su objasnjene sve zive precice koje postoje i ne postoje. Pisci su Ed Bot i Ron Person.
Ima koliko ja znam i knjiga XP od njih dvojice, pa pretpostavljam da je i u njoj to objasnjeno (ovo samo pretpostavljam jer nemam tu knjigu)

A evo nekih osnovnih
CTRL+A - Select all
CTRL+U - Clear all
CTRL+X - Cut
CTRL+C - Copy
CTRL+V - Paste
CTRL+Z - Undo
CTRL+Y - Redo
CTRL+O - Open

Taster "Tab" ili "Tabulator" ti koristi da preskaces sa jedne opcije na drugu u datom prozoru.
Alt ti obelezava prvu opciju u padajucem Meniju (u najvecem broju slucajeva FILE).

To je ono sto mi je trenutno palo na mozak i ono sto najvise koristim, a za ostale uzmi navedenu knjigu ili sacekaj ostale mozda ce imati zivaca da kuckaju

Кулиража:
Pa pregledaj padajuci Menu programa u kojem te interesuju precice ili uzmi knjigu "Multimedija" od Predraga Jovanovica (350 din) u njoj su ti objasnjene vecina precica koje koristi prosecan korisnik u radu sa tekstom
www.masterclass.co.yu
A ako ti treba nesto vise imam knjigu Win 98 do kraja u njoj su objasnjene sve zive precice koje postoje i ne postoje. Pisci su Ed Bot i Ron Person.
Ima koliko ja znam i knjiga XP od njih dvojice, pa pretpostavljam da je i u njoj to objasnjeno (ovo samo pretpostavljam jer nemam tu knjigu)

A evo nekih osnovnih
CTRL+A - Select all
CTRL+U - Clear all
CTRL+X - Cut
CTRL+C - Copy
CTRL+V - Paste
CTRL+Z - Undo
CTRL+Y - Redo
CTRL+O - Open

Taster "Tab" ili "Tabulator" ti koristi da preskaces sa jedne opcije na drugu u datom prozoru.
Alt ti obelezava prvu opciju u padajucem Meniju (u najvecem broju slucajeva FILE).

To je ono sto mi je trenutno palo na mozak i ono sto najvise koristim, a za ostale uzmi navedenu knjigu ili sacekaj ostale mozda ce imati zivaca da kuckaju
Evo ti jos neke
CTRL+U underline
CTRL+I Italic
CTRL+F find
CTRL+G goto
CTRL+H replace....

Back