PreCednik rekao DOSTA!!!! Tadić naredio obračun sa kriminalom u "Kolubari"!!!!!!!!!

Pogađajte na kog poznatog političara se misli u crvenom tekstu?

  • Palmu

  • Dragana

  • Markovića

  • Žirafu

  • Betovena

  • Nekog tamo iz Jagodine


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
BEOGRAD 01. 08. 2009

PRESS

Dosta je bilo! Tadić naredio obračun sa kriminalom u "Kolubari"

Predsednik Srbije u dogovoru sa Draganom Đilasom naredio direktoru „Kolubare" Nebojši Ćeranu da detaljno prekontroliše i otkaže sve ugovore sa privatnim firmama koje ovom javnom preduzeću iznajmljuju mašine


Pljačka državne imovine... „Kolubara" svakog meseca plaća privatnicima 350 miliona dinara za rentiranje mašina koje već ima

Predsednik Srbije Boris Tadić naredio je potpuno razotkrivanje malverzacija u Rudarskom basenu „Kolubara" i momentalni raskid svih ugovora sa privatnim firmama koje „Kolubari" iznajmljuju mašine, a o kojima je Press pisao proteklih dana. Prema našim saznanjima, Tadić je u saradnji sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom upravo zato pre mesec dana doneo odluku da se na čelo „Kolubare" postavi šef obrenovačkih demokrata Nebojša Ćeran.

Podsetimo, „Kolubara" na iznajmljivanje mašina od privatnih firmi mesečno troši oko 350 miliona dinara, a samo u poslednjih godinu i po dana na taj način je bačeno 80 miliona evra, pošto „Kolubara" ima svoje mašine!
- Pitanje „Kolubare" je bilo jedno od ključnih prilikom formiranje aktuelne republičke i gradske vlasti. Pojedinci iz koalicije SPS-PUPS-JS tražili su da se ne dira dotadašnji način „poslovanja", jer bi od toga navodno korist imali svi. Tada je dat načelan pristanak, jer demokrate nisu ni naslućivale o kakvim vrstama malverzacija i bogaćenja na račun države je reč. Međutim, nakon što je otkriveno da se mesečno potroši 350 miliona dinara za rentiranje mašina od privatnika, predsednik Tadić je naredio da se sve istraži i hitno prekine sa takvom praksom. Kazao je da ga ne interesuje ko je iz koje stranke, a naročito ne da li pripada vladajućoj koaliciji - otkriva dobro obavešteni sagovornik Pressa iz vrha DS-a.

Jedan poznati političar na „Kolubari" zarađuje više od milion evra godišnje!

Prilikom pročešljavanja spornih ugovora „Kolubare", nadležni su došli do vrlo zanimljivih podataka o tome ko sve i šta radi u ovom javnom preduzeću. Tako jedan istaknuti političar iz vladajuće koalicije ima pet mašina koje rentira „Kolubari", a koje se vode na njegovog sina. Te mašine se iznajmljuju po ceni od 25 evra na sat, a svakoga dana se evidentiraju po 22 radna sata, iako mašine ponekad uopšte ne rade!!! Na taj način poznati političar mesečno zarađuje od „Kolubare" oko 80.000 evra, odnosno oko milion evra na godišnjem nivou!!!
Međutim, sva isplata ide u uglju, koji ovaj političar potom preprodaje po većoj ceni i na taj način ostvaruje i dodatnu zaradu. Kao saznajemo, on pored rentiranja mašina zarađuje od „Kolubare" i na druge načine. Sumnja se, takođe, i da mašine nekih anonimnih privatnika, ali i nekih moćnih biznismena, zapravo kompletno ili delimično pripadaju ovom političaru.


Istu naredbu izdao i Đinđić :mrgreen:

Prema njegovim rečima, sličnu naredbu izdao je i 2001. godine tadašnji premijer Zoran Đinđić.
- Kada su posle najave gradonačelnika Đilasa i nekoliko tekstova u Pressu shvatili da je situacija ozbiljna, pojedini politički moćnici i biznismeni pokušali su da se opravdaju na razne načine, ali i da nađu način da zadrže svoje unosne poslove. Međutim, dobili su negativan odgovor - dodaje naš sagovornik.
Direktor „Kolubare" Nebojša Ćeran nije želeo da komentariše saznanja Pressa o naredbi sa najvišeg nivoa, ali je priznao da se prve tri nedelje na funkciji najviše bavio pročešljavanjem spornih ugovora i traženjem načina da se smanje rashodi. Ćeran kaže da će se prvi rezultati osetiti „već od ponedeljka, prvog radnog dana u avgustu".
- Napravili smo detaljnu analizu i doći će do drastičnog smanjenja rashoda „Kolubare". U odnosu na maj ove godine, sigurno će se duplo manje novca trošiti za rentiranje mehanizacije, a u odnosu na isti period prošle godine troškovi će biti smanjeni za četiri do pet puta. To je drastična ušteda - kazao nam je Ćeran.

Potrošili sve pare za ovu godinu

On nije želeo da kaže kolika će tačno ušteda biti postignuta, kao ni koji će privatnici ostati bez „Kolubarinih" para.
- Analizu smo pravili u saradnji sa stručnim službama preduzeća, tako da racionalizacija ni na koji način ne ugrozi funkcionisanje preduzeća. Moram da kažem da je situacija u „Kolubari" veoma ozbiljna, jer je većina sredstava, koja su bila predviđena za investicije za ovu godinu, potrošena u prvih šest meseci. Takođe, nama je cilj i da postignemo uštedu, da prekinemo sa lošom praksom iz prošlosti, ali i da sačuvamo ugled preduzeća - kazao je Ćeran.
Na pitanje da li je poslednjih nedelju dana bilo pritisaka moćnika koji se godinama bogate od „Kolubare", on je kazao da na njega niko nije vršio pritisak.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...redio+obračun+sa+kriminalom+u+"Kolubari".html

Još samo da obratimo pažnju na datum sa samog početka teksta i ništa nam drugo ne preostaje nego da se setimo ovoga:

SOJIC_1.jpg


:hahaha: :mrgreen: :rotf:

Tadić kad je rekao ovo 2009. godine verovatno je mislio na sledeće i verovatno bi naslov trebalo da glasi ovako: "PreCednik rekao DOSTA ste krali vi iz DSS-a i SPS-a, sad je došao red na nas iz DS-a!" :hahaha:

Obratite pažnju na crveni tekst, stiže anketa...
 
alo, bre, HOĆE LI TEBE NEKO UPOZORITI DA IZBRIŠEŠ TAJ DEBILNI POTPIS ???

I posle one teme o humanom ubijanju američkih vojnika - pokrij se ušima i drži se svoje vampirske satnice.

i onako ti ne ginem sledeće nedelje.

će ti presedne, života mi.

Ivane, što koristiš dva naloga za pisanje?

Znaš da je to zabraneno pravilima krstarice...
 
zanimljivo je što tadić uvek izdaje naredbe tek kad javnosti dogori do nokata i postane brutalno sramotno da se ništa po tom pitanju ne uradi. pade mi napamet njegova naredba da se smene članovi RIKa pošto je javnost posle par nedelja počela da vrišti zašto imaju milionske plate.

Obrati pažnju na datum na početku uvodne poruke teme! :per:
 
Hvala Bogu da je slučaj Kolubara konačno rešen. Zahvaljujući mudroj i nadasve brzoj reakciji i intervenciji Tadića i njegove prosrpske policije, pohapšeni su svi demokracki i antidemokracki lopovi i direktori u Kolubari a zahvaljujući reformisanom, brzom i nadasve efikasnom prosrpskom i proevropskom pravosuđu, lopovi iz Kolubare su ekspresno procesuirani i osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne!

Sva Srbija u glas kliče-
ŽIV NAM BIO PRECEDNIČE!!!

:super: :hahaha:
 

Back
Top