(pre)jaka osecanja

Cesto u napadu ljubomore, kada "patologija" vise ne zna gde ce od besa krecem da placem ili krece da me boli stomak do tacke gde se savijam od bolova (cesce). I tako svaki drugi, treci dan. :confused::sad2:
Da li nekada vasa osecanja imaju neko telesno ispoljavanje ili fizicku manifestaciju? Da li ste nekada toliko patili, bili besni, tuzni, povredjeni da se vas organizam zaista razboleo ne samo u figurativnom smislu? Da li kontrolisete svoje emocije i pustate ih selektivno ili im "dozvoljavate" da vas obuzmu ko ja i kako kanaliste one negativne? ;)

Zašto toliko patiš? Možda si bez razloga ljubomorna? Ako jesi, time štetiš sama sebi...
Ako nisi, nego ti on daje povoda...on te ne zaslužuje...

Dakle, to ti kanališi prvo, a lako ćeš poslije emocije

(to ja onako, sa strane gledano)

Cesto u napadu ljubomore, kada "patologija" vise ne zna gde ce od besa krecem da placem ili krece da me boli stomak do tacke gde se savijam od bolova (cesce). I tako svaki drugi, treci dan. :confused::sad2:
Da li nekada vasa osecanja imaju neko telesno ispoljavanje ili fizicku manifestaciju? Da li ste nekada toliko patili, bili besni, tuzni, povredjeni da se vas organizam zaista razboleo ne samo u figurativnom smislu? Da li kontrolisete svoje emocije i pustate ih selektivno ili im "dozvoljavate" da vas obuzmu ko ja i kako kanaliste one negativne? ;)

e imala sam to u onoj vezi gde smo kipeli od ljubomore, mrznje, ljubavi, oocaja i raznih drugih predimenzioniranih izliva plamtecih emocija.
i povracala sam i to sve navedeno u tvojoj temi. on isto.
nikad ni slicno ni pre ni posle.
e sad ovako.
to nisu zdravi odnosi. patologija cista.
e sad, d ame pitas sta je to u tom nekome koji u tebi izazove nesto takvo ili ti u njemu, nemam pojma. ali taj intenzitet je nezdrav i bolestan i destruktivan do kraja.
ako nista, dobijes cir na zelucu el neke tablete za zivce pa ti vidi :lol:

da...tuzna toliko da nisam dala nijedan ispit,da sam povracala,da nisam mogla da jedem,imala temperaturu,da su mi drhtale ruke od besa pa sam ispustala mobilni iz ruke,da sam vristala od besa i lomila stvari,da sam imala mild napade gushenja { imala sam astmu pre,vishe ne,jedino kad se bash jako jako jako uznemirim onda moze da me uhvati gushenje } .,nisam mogla da spavam..kao posledica svega toga skoro pa sam i morala u bolnicu jer sam sad anoreksicne ''tezine'',doslovno,ukucas moju tezinu i ima smrtnih slucajeva :neutral: ali to su sve visoke devojke bile tako da me valjda moja niskost spashava.... da li je njih bolelo uvo za sve to? Ne....zato sam se na kraju i trgla. da ja tu umrem josh zbog nekog a da njemu bude svejedno...ne govorim ovo samo za jednu vezu vec za sve koje sam imala,pa sve te moje burne reakcije..ali to shto njima nije stalo me ne dotice. Ionako sam jacha od svih njih.

Poslednja izmena:
da...tuzna toliko da nisam dala nijedan ispit,da sam povracala,da nisam mogla da jedem,imala temperaturu,da su mi drhtale ruke od besa pa sam ispustala mobilni iz ruke,da sam vristala od besa i lomila stvari,da sam imala mild napade gushenja { imala sam astmu pre,vishe ne,jedino kad se bash jako jako jako uznemirim onda moze da me uhvati gushenje } .,nisam mogla da spavam..kao posledica svega toga skoro pa sam i morala u bolnicu jer sam sad anoreksicne ''tezine'',doslovno,ukucas moju tezinu i ima smrtnih slucajeva :neutral: ali to su sve visoke devojke bile tako da me valjda moja niskost spashava.... da li je njih bolelo uvo za sve to? Ne....zato sam se na kraju i trgla. da ja tu umrem josh zbog nekog a da njemu bude svejedno...ne govorim ovo samo za jednu vezu vec za sve koje sam imala,pa sve te moje burne reakcije..ali to shto njima nije stalo me ne dotice. Ionako sam jacha od svih njih.
Ne radi se mila o njima tu. Radi se o tebi. Ne smem da dozvolis da te stvari toliko pogadjaju.
Kao to da postignes , jos nisam otkrila, ako otkrijem javljam prvo tebi. ;):roll:
Jer imam slicne simptome, ja sam sa mojih 47 pala na 41 jednom sto je za mojih 1.60 uzas.. :neutral:

Događa se da naše emocije isplivaju na površinu tako jake da osjetimo kako nam se cijeli organizam debalansira i klone..bilo da je u pitanju bijes kao direktna posljedica blokiranih želja:besna: ili tuga ona gusta,ljubavna od koje ne znamo šta bismo sa sobom,kako da je živimo,nosimo,uništimo...
I znamo da nismo uspjeli da se savladamo,da usmjerimo negativne emocije koje nas razaraju i ta nas spoznaja još više grize..kako smo sebi mogli dozvoliti..
..najveći bijes koji sam znala da osjetim ili prepoznam kod drugih je bijes iz ljubomore ili bijes zbog prevare..ništa nije tako bijesno kao ljubomorna ili izdana žena,ali baš ništa..
Jedino dobro u njemu je to što je zdraviji za našu psihu od zatomljenog,onog koji potisnemo i glumimo kako smo jaki,a u stvari iznutra pucamo po šavovima dok nam se osmijeh razliježe po licu..
Biti zaslijepljen recimo ljubomorom,u najmanju je ruku odvratan osjećaj kojeg se i danas tako dobro sjećam..kao da se ogromno drvo useli u mene i ne da mi da se pomjerim,kao da samo jedna stvar pulsira u meni,samo jedna jedina tačka na koju se mogu skoncentrisati i koja se ne miče..um koji bi trebao da prosuđuje šta je dobro,a šta loše kao da ne postoji..to je onda bolest koju samo sami sebi donijeli.
...a ljubav donosi samo dobro,ljubomora samo zlo...znamo svi..
ipak,nismo savršena bića i strogo kontrolisani vozovi,pa i kad se omakne i izađe iz nas bilo koja od ovih emocija,pustimo je neka se razleti naokolo..plačimo,galamimo ako treba,ispoljimo je,ispljunimo....samo je ne ostavljajmo zarobljenu u sebi.

Ne radi se mila o njima tu. Radi se o tebi. Ne smem da dozvolis da te stvari toliko pogadjaju.
Kao to da postignes , jos nisam otkrila, ako otkrijem javljam prvo tebi. ;):roll:
Jer imam slicne simptome, ja sam sa mojih 47 pala na 41 jednom sto je za mojih 1.60 uzas.. :neutral:

Ne bih da pametujem previše..
Ali..
Recimo.
Bila sam ljubomorna, nekad davno možda, u nekom prošlom životu.
Bila sam povređivana, možda, u nekom malo bližem - ali prošlom, životu.

Još uvek mogu ljudi da me povrede, što je i normalno, jer kad nekom ukažeš poverenje, znači da si se oslobodio nekih stega u odnosu sa tom osobom.
Zavisno od mesta koje zauzima, zavisi i količina poverenja.

Ljubomora je užasna, jer izjeda nešto što je još nenačeto.
To znači da ti apsolutno nemaš poverenja u svoje momke.
Ako nemaš poverenja, znači da možda nema ni ljubavi.
Možda samo tvoja želja za posedovanjem.

A zašto je to tako.. ne znam.. :)

Ono što sam, zapravo, htela reći..
JEste..
Da je život vrlo nepredvidiv i ma kolika ti bila želja za kontrolom, nikad nećeš uspeti da ga iskontrolišeš.
Ni život, ni momka, ni muža a ni decu jednog dana.
Treba malo više da se opustiš.
Uživaš u svemu.

Ionako nas jednog dana neće biti..
Čemu dangubljenje vremena na tako negativne emocije?!
:)

nije samo nepoverenje u momke nego plus i nesigurnost u sebe koji izazivaju te komplikovane procese. i to je zacarani krug i ne znas odakle da pridjes problemu.
mislim da je najbolje poceti od sebe. sta je to sto je potrebno da se osetis "nepoljuljanom". kakva vrsta odnosa i kakva vrsta stabilnosti. kad se to definise treba izanalizirati aktuelnu musku osobu, sta je to sto ti ne daje, a sto je potrebno da budes spokojnija u odnosu na njega. moze da se radi o savrseno vernom muskarcu, ali neki njegov pristup tebi te cini nesigurnom i u sebe i u njega.
ne znam, nisam pametna.
ali kad se setim, deluje mi sve kao kad te struja odbaci i ne mozes da se pokupis, ni sta se desilo ni kako ni gde si ni sta si.
nisu to zdravi odnosi...

Razvijam samokontrolu, vremenom se nauči:)

Ne radi se mila o njima tu. Radi se o tebi. Ne smem da dozvolis da te stvari toliko pogadjaju. Kao to da postignes , jos nisam otkrila, ako otkrijem javljam prvo tebi. ;):roll:

ne mogu... :)
mada,s obzirom koliko sam ja osetljiva osoba ( i to ne obicno,vec hiper-hiper osetljiva) ja sam jako jaka osoba. Ne jaka kao neki,ali s obzirom na moju emotivnost,zacudjujuce... :) mada,ko shto reche Ksenija Pajcin u svom poslednjem intervjuu '' ljudi koji su emotivni kao ja treba da razmisle koliko josh treba da budu tu ''..pa to...ja bash zbog toga kakva sam ne verujem da cu doziveti neku duboku starost,a iskeno,nije mi se zivot ni omilio toliko da bih zelela dugo da zivim..vishe mislim da cu isto tako dogurati,do tridesete i onda...

a shto se teme tice...zaboli me zeludac od jakog nerviranja....i malo mi se pritisak shebe...ali ok imam nekih fazona sa srcem,kontam da je od toga....

i onda ide....dishi.....dishem brojim do 10...
iskuliram...
i to je to...

ali to nije od napada ljubomore...vec bash neko nerviranje....

Back