Pre i posle saniranja, renoviranja, izgradnje...

Posto je pasivni bio odsutan da pokusam da rekonstruisem...stare slike:D

stare slike 815.jpg

pre saniranja.

Pravi je gips. Uzimani su silikonski otisci sa starih gipsanih ukrasa, na osnovu njih su pravljeni kalupi i potom izlivani pozitivi koji su se kasnije obradjeni i, zajedno sa plocastom armiranom podlogom tih novih ukrasa "ugradjivali" u zidove i plafone... Zatim se armiraju spojevi tih ugradjenih plocastih podloga i zidova, gletuju se do iznemoglosti (tj dok investitor ne kaze dosta, jeste ludi..:) i na kraju krechenije.

Pravi je gips. Uzimani su silikonski otisci sa starih gipsanih ukrasa, na osnovu njih su pravljeni kalupi i potom izlivani pozitivi koji su se kasnije obradjeni i, zajedno sa plocastom armiranom podlogom tih novih ukrasa "ugradjivali" u zidove i plafone... Zatim se armiraju spojevi tih ugradjenih plocastih podloga i zidova, gletuju se do iznemoglosti (tj dok investitor ne kaze dosta, jeste ludi..:) i na kraju krechenije.

Ovde je to tako skupo da se osiromasi;), naravno...ima vrednih objekata da se ne pita sta kosta.

Citelim, zanima me da li je ovaj Stuck od pravog gipsa ili...

Pravi je gips. Uzimani su silikonski otisci sa starih gipsanih ukrasa, na osnovu njih su pravljeni kalupi i potom izlivani pozitivi koji su se kasnije obradjeni, zajedno sa plocastom armiranom podlogom tih novih ukrasa, ugradjivali u zidove i plafone... Zatim se armiraju spojevi tih ugradjenih plocastih podloga i zidova, gletuju se do iznemoglosti (tj dok investitor ne kaze dosta, jeste ludi.:eek:) i na kraju krechenije. Pretpostavljam da znas dosta o tome, ako nekoga bude zanimalo moze kasnije jos koja slicica u toku stemovanja, pripreme zidova, postavljanja novih odlivaka itd.

na trenutak pomislih da pregledam poruku...kad ono poslah je nezavrsenu

Ovu temu sam davno otvorio da bi smo kacili slike saniranih objekata, ako imas vise slika, lepo bi bilo da ih postavis:D
Videcu da dopunim od ovog objekta i...okacim jos neku; na zalost, mnogo sam lenj da fotografisem ali cu gledati u buducnosti da se promenim.
Tebi unapred hvala :hvala: a nadam se da ce jos neko uskociti da dobijemo malo dinamike i na ovom pfr-u.

Back