Pre i posle saniranja, renoviranja, izgradnje...

mogu da napisem nesto na temi bez slika, posto takvih nemam, nikada nisam slikala pre i posle. mogla ili ne - napisacu. :lol: jedna od stvari koje sam zelela da radim je bilo i uredjenje enterijera tog tipa koji si prikazao na slikama. kada smo radili neke vece radove u kuci, bila je avantura. dok su u stanu prepravke bile manje, ali jednako zanimljive. takve stvari su za mene umetnost, veca od umetnickih slika npr. svako renoviranje, podela prostora, prekrajanje, uklapanje do detalja.
lepo i sa svrhom istovremeno.

mogu da napisem nesto na temi bez slika, posto takvih nemam, nikada nisam slikala pre i posle. mogla ili ne - napisacu. :lol: jedna od stvari koje sam zelela da radim je bilo i uredjenje enterijera tog tipa koji si prikazao na slikama. kada smo radili neke vece radove u kuci, bila je avantura. dok su u stanu prepravke bile manje, ali jednako zanimljive. takve stvari su za mene umetnost, veca od umetnickih slika npr. svako renoviranje, podela prostora, prekrajanje, uklapanje do detalja.
lepo i sa svrhom istovremeno.

Naravno da mozes;)posebno...ti:cool:nemoj neko da komentarise na moje reci

Svako ko voli da se zabavlja detaljima, sitnicama, je jedna...umetnicka dusa.
Ovde prikazane slike su saniranje jednog stana u zgradi preko sto godina staroj koja je pod zastitom (Jugendstil), sva drvenarija oko prozora, ulazna vrata, stuk-plafoni su originalni iz doba gradnje:D

Pogledajte prilog 182438
Pogledajte prilog 182440
Pogledajte prilog 182441
Pogledajte prilog 182439

Iz istog stana, cetiri plafona sa stukom i svaki je drugaciji:)

U prelaznom periodu 19./20. -og Veka se gradilo velikodisno i sa divnim detaljima:zaljubljena:
Posle II Svetskog rata su mnoge fasade divnih zgrada gradjenih kamenom ili klinker ciglom omalterisane, kao i uvek, pokazivanje "statusa" je unistavanje lepote. Pedesetih i sezdesetih godina je mnogo takvih prelepih zgrada dobilo...moderni uzdah:sad2:
i ova zgrada je osetila sta znaci nemati osecaj za lepo

Poslednja izmena:
Pasivna gradnjo svaka čast na slikama, ti si profesionalac. Moguće da ja uskoro stavim koju amatersku sliku.

Ja se zanimam samo za stvarne slike, ne one iz...vecini nedostizne. Mada, da sam od onih koji rado slikaju, bilo bi puno i takvih.
Nevazno je da li su profi ili amaterski radovi, vazno je pokazati svoja iskustva a ako neko treba savet, tu smo:D
Samo bez ustezanja, ako imam komentar za nesto (ako nije pozitivni), to obavim diskretno preko PP-a;).

Zar nema nikoga da nesto prilozi ovoj temi:eek:

Dajte priloge, a ja cu onda...nastaviti:D

heh...pa..retko se ljudi u srbiji usudjuju na neka znacajnija renoviranja...treba za to kesa...a ovde ga nema...pa od njih je jos manji obroj onih koji su na krstarici :)

ja sam srecom svoja renoviranja zavrsio i od kako se bebac rodio sve sam redje i ovde...

posle moje prve adaptacije/rekonstrukcije - mogu da konstatujem da sam uglavnom zadovoljan kako su stvari odradjene...gresaka je bilo uglavnom mojih (posledica mog neznanja i nepoznavanja problematike). kazem mojih jer se u srbiji ne moze ocekivati da ce angazovani radnici uraditi kako je dobro vec kako je njima lakse...za neke druge stvari koje su mogle biti kvalitetniej uradjene - budzet je presudjivao...kad se ima po 3-4 ekipe radnika odjednom - za ocekivati je da ce se neki previdi desiti.

kacio sam slike pre i posle na mirkinoj temi...kad nadjem mal ovremena okacicu fotke i ovde..malo update-ovane...

poz

Šta bi sa ovom temom? Zašto su sve slike obrisane?
Evo za početak ću postaviti par slika. Renovirana je vikendica, zidana '60-tih. Početna motivacija je bila saniranje krova, ali kako to uvek biva, poslovi su se proširili.

Izgled krova sa zadnje strane kuće:
1kucazdpre.jpg
1kucazdposle.jpg

Šta bi sa ovom temom? Zašto su sve slike obrisane?
Evo za početak ću postaviti par slika. Renovirana je vikendica, zidana '60-tih. Početna motivacija je bila saniranje krova, ali kako to uvek biva, poslovi su se proširili.

Izgled krova sa zadnje strane kuće:
1kucazdpre.jpg
1kucazdposle.jpg

Neznam ko ih je obrisao, ja nisam:neutral:
Vazno je da vas ima koji dalje nastavljate sa slikama:D

Back