Pre i posle oluje, treba ruke prati... Počelo pranje ručica.

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
39.900
24.04.2011. | 22:29 Peter Galbraith: Amerika nije dala Hrvatskoj zeleno svjetlo za Oluju

galbraith31205-j2_thumb.jpg

Peter Galbraith
, prvi američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj, u intervjuu koji je danas emitiran u HTV-ovom Dnevniku kazao je kako Amerika nije Hrvatskoj dala "zeleno svjetlo" za vojno-redarstvenu akciju Oluja.

"Amerika nije dala nikakav znak, to je Tuđman samoinicijativno protumačio kao odobrenje. Odlučio je riskirati. Smatram da je Oluja bila legitimna akcija i mislim da tome uopće nije bilo suđeno na haaškom sudu već da se sudilo za namjeru da se Srbe protjera iz Krajine", rekao je za HTV-ov Dnevnik bivši američki veleposlanik.

Kako kaže Galbraith, presuda generalu Anti Gotovini ga je iznenadila, ističući kako ne zna na temelju kojih dokaza je presuda donesena, jer je Gotovina nakon Oluje otišao u Bosnu, a zločini su se dogodili tek kasnije.

Prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana Galbraith vidi kao osobu iz 19. stoljeća, zbog njegove ideje o homogenoj Hrvatskoj i odobravanja ideje o raspodjeli Bosne.

Galbraith je istaknuo da presude generalima dokazuju da se Hrvatska drži vladinih zakona. Kako sam kaže: "Ne mogu se sjetiti niti jedne zemlje koja je nakon pobjede u ratu izručila svoje generale. To pokazuje kakva je Hrvatska zemlja, odnosno da je zemlja zakona" - zaključio je Galbraith.

Ma ovo je stara prica...mogu to zakacit macku o rep.Oluja je to sto je,gotovo je i proslo je 15 godina od te nase blistave pobjede.Sad zajedno prema EU idemo,suradujemo gospodarski(puno hrvatskih firmi kod vas),imate sjajnog predsjednika koji nam se isprica i posla u Haag Mlatka.Mislim da se nemate zasto buniti,zaista ste u 20 godina postali najveci demokrati europi.Svaka vam cast!

Jos samo tribamo porazgovarati kad ce se Hrvati vratiti u Vojvodinu,al to drugom zgodom kad se nasi predsjednici sastanu.

Ma ovo je stara prica...mogu to zakacit macku o rep.Oluja je to sto je,gotovo je i proslo je 15 godina od te nase blistave pobjede.Sad zajedno prema EU idemo,suradujemo gospodarski(puno hrvatskih firmi kod vas),imate sjajnog predsjednika koji nam se isprica i posla u Haag Mlatka.Mislim da se nemate zasto buniti,zaista ste u 20 godina postali najveci demokrati europi.Svaka vam cast!

Jos samo tribamo porazgovarati kad ce se Hrvati vratiti u Vojvodinu,al to drugom zgodom kad se nasi predsjednici sastanu.
Kako te nije sramota da to nazivas blistavom pobedom ? :D Pazi, ne smeta mi da se odusevljavas olujom, cak mi se ne svidja sto su vam Gotovinu osudili, ali klasicno proterivanje civila nazivati BLISTAVOM POBEDOM je sramno ;)

Moram priznat da je povuka dobru paralelu...

"Galbraith o akcijama 1995. kod Banje Luke: Možda HV nismo trebali zaustaviti

Autor Davor IVANKOVIĆ 18.05.2007

Da smo dopustili da jedinice Armije BiH i Hrvatske vojske u ljeto 1995. godine uđu u Banju Luku, Republika Srpska bila bi poražena kao što je to bila Njemačka 1945. godine rekao je u intervjuu za Federalnu televiziju Peter Galbraith, bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj.

S vremenske distance od 12 godina Galbraith tvrdi da ni danas nije siguran u ispravnost američke odluke i pritiska koji su tadašnji američki pregovarač Richard Holbrooke i on izvršili na hrvatskog predsjednika Tuđmana kako bi zaustavili akciju prije svega Hrvatske vojske pred Banjom Lukom."

Kaze ova seronja ovdi da su nas tribali pustit jos malo,sad se predomislja:D

Je li, a što ti ovde zazivaš Jugoslaviju? Mislim, mene je sramota kad gledam tebe...

Sad zajedno prema EU idemo,suradujemo gospodarski(puno hrvatskih firmi kod vas)

Otuda i moj potpis. Stanje od pre 4 godine:

Vijesti Hrvatska (naslov poromenio Zrcadlo)

19.08.2007 18:14

Hrvati pokupovali srpskih firmi za 365 milijuna eura

Hrvatske su tvrtke dosad uložile u Srbiji oko 365 milijuna eura, a ta je država lani dospjela na drugo mjesto po visini inozemnih ulaganja te je Bosnu i Hercegovinu (357 milijuna eura) potisnula na treće mjesto. Švicarska vodi sa 703 milijuna.

Uz Agrokor kao najvećeg ulagača, koji je kupio niz prehrambenih tvrtki (Frikom, Dijamant) te dvije trgovačke kuće, Dukat je kupio tvornicu mliječnih proizvoda Somboled, Vindija proizvodnju stočne hrane Unip iz Valjeva i Zadružnu mlekaru iz Lajkovca. Nexe vodi na čelu građevinara, kupili su proizvodnju cementa i kreča Jelen Do, industriju građevinske keramike Polet iz Novog Bečeja te tvrtku Toza Marković iz Kikinde.

Školska knjiga je kupila beogradski Bigz publishing, dok je Pan kupio beogradsku Fabriku hartije. Pastor grupa je kupila beogradski Gasop i Vatrosprem, a u tekstilu M-profil kupio je Intex iz Mladenovaca. Očito je da je kapital posljednjih godina uglavnom putovao u jednom pravcu.

halowdance.gif
halowdance.gif
halowdance.gif
halowdance.gif

Kako te nije sramota da to nazivas blistavom pobedom ? :D Pazi, ne smeta mi da se odusevljavas olujom, cak mi se ne svidja sto su vam Gotovinu osudili, ali klasicno proterivanje civila nazivati BLISTAVOM POBEDOM je sramno ;)
Klasicno bizanje civila nema veze sa etnickim ciscenjem,sam galbraith je to reka.Vasa glupa mitomanska medijska masina je preplasila srbe iz krajine koji su sami pobigli(rekli i galbraith i vas slavni pred. milosevic).

Je li, a što ti ovde zazivaš Jugoslaviju? Mislim, mene je sramota kad gledam tebe...

Otuda i moj potpis. Stanje od pre 4 godine:

Vijesti Hrvatska (naslov poroměnio Zrcadlo)

19.08.2007 18:14

Hrvati pokupovali srpskih firmi za 365 milijuna eura

Hrvatske su tvrtke dosad uložile u Srbiji oko 365 milijuna eura, a ta je država lani dospjela na drugo mjesto po visini inozemnih ulaganja te je Bosnu i Hercegovinu (357 milijuna eura) potisnula na treće mjesto. Švicarska vodi sa 703 milijuna.

Uz Agrokor kao najvećeg ulagača, koji je kupio niz prehrambenih tvrtki (Frikom, Dijamant) te dvije trgovačke kuće, [b[Dukat[/b] je kupio tvornicu mliječnih proizvoda Somboled, Vindija proizvodnju stočne hrane [b[Unip[/b[ iz Valjeva i Zadružnu mlekaru iz Lajkovca. Nexe vodi na čelu građevinara, kupili su proizvodnju cementa i kreča Jelen Do, industriju građevinske keramike Polet iz Novog Bečeja te tvrtku Toza Marković iz Kikinde.

Školska knjiga je kupila beogradski Bigz publishing, dok je Pan kupio beogradsku Fabriku hartije. Pastor grupa je kupila beogradski Gasop i Vatrosprem, a u tekstilu M-profil kupio je Intex iz Mladenovaca. Očito je da je kapital posljednjih godina uglavnom putovao u jednom pravcu.

halowdance.gif
halowdance.gif
halowdance.gif
halowdance.gif
Vidis li da dobro suradujemo?Sve je bolja suradnja,postivanje i medusobno uvazavanje.Jos samo da i se iskreno muslimanima ispricate mozemo i njih u nas "deal" ukljucit,sta kazes?

Au ***...Ala jebu ameri ovde na Balkanu koga god stignu...
Sta kazu, nisu im dali zeleno svetlo? I tako, amerika nije kriva ni za sta...nisu ni ostali Hrvati...kriv je samo Ante Gotovina?
Pa Gotovina im je "oslobodio" zemlju, a oni ga izrucili...doduse slicno kao i mi Mladica...

Vrh cinizma je poslednji pasus...Hrvatska je zemlja zakona...da, narocito kada im iznad glave visi Amerika i EU.

Klasicno bizanje civila nema veze sa etnickim ciscenjem,sam galbraith je to reka.Vasa glupa mitomanska medijska masina je preplasila srbe iz krajine koji su sami pobigli(rekli i galbraith i vas slavni pred. milosevic).

Pa okej, sve mogu da prihvatim, nije nikakav problem. Prihvatam da je medijska mashina preplasila Srbe, prihvatam da su Srbi bezali od neustrasive hrvatske vojske, ali kako je to BLISTAVA POBEDA ?

Au ***...Ala jebu ameri ovde na Balkanu koga god stignu...
Sta kazu, nisu im dali zeleno svetlo? I tako, amerika nije kriva ni za sta...nisu ni ostali Hrvati...kriv je samo Ante Gotovina?
Pa Gotovina im je "oslobodio" zemlju, a oni ga izrucili...doduse slicno kao i mi Mladica...

Vrh cinizma je poslednji pasus...Hrvatska je zemlja zakona...da, narocito kada im iznad glave visi Amerika i EU.
A i to sta kazes...veliki minjaju politiku kako stignu na ovim prostorima.VB trenutno zeli novu Jugu,ja malo zajebajem ovakve tipove ka mrkalj a oni odma ozbiljno.Ionako nemos na nista utjecat na forumu...samo blebecu bezveze...

Pa okej, sve mogu da prihvatim, nije nikakav problem. Prihvatam da je medijska mashina preplasila Srbe, prihvatam da su Srbi bezali od neustrasive hrvatske vojske, ali kako je to BLISTAVA POBEDA ?
Tako sto je to bio najveci front od 2.sv rata u Europi a oslobodili smo sve za 72 sata.Vama je blistava pobjeda Srebrenica ili Vukovar i Sarajevo di ste morali gadati grad dok ga niste totalno sravnali sa zemljom i pobili sve sto se pobit dalo,onda slavodobidtno usli...

Tako sto je to bio najveci front od 2.sv rata u Europi a oslobodili smo sve za 72 sata.Vama je blistava pobjeda Srebrenica ili Vukovar i Sarajevo di ste morali gadati grad dok ga niste totalno sravnali sa zemljom i pobili sve sto se pobit dalo,onda slavodobidtno usli...

Oslobodili ste sve od civila koji ni pusku nisu imali ? Pa sami vasi pukovnici ili sta vec su izjavljivali da nisu mogli da veruju da ne nailaze na nikakav otpor, da se nijedan avion nije podigao da brani krajinu. Ne znam cime se ponosis, Stvarno bih te ispostovao da kazes "**** mi se sto su bili civili, bitno mi je da smo se otarasili Srba i da imamo cistu drzavu", ali ovako......

Oslobodili ste sve od civila koji ni pusku nisu imali ? Pa sami vasi pukovnici ili sta vec su izjavljivali da nisu mogli da veruju da ne nailaze na nikakav otpor, da se nijedan avion nije podigao da brani krajinu. Ne znam cime se ponosis, Stvarno bih te ispostovao da kazes "**** mi se sto su bili civili, bitno mi je da smo se otarasili Srba i da imamo cistu drzavu", ali ovako......
Onda ti je najbolje se odlucit sta je bilo.Dal ste bili ***** i pobigli(kako sad kazes),ili ste bili junaci ali smo vas mi etnicki ocistili,ili su sve napravili ameri a sloba vas je izda.Odluci pa javi.

Onda ti je najbolje se odlucit sta je bilo.Dal ste bili ***** i pobigli(kako sad kazes),ili ste bili junaci ali smo vas mi etnicki ocistili,ili su sve napravili ameri a sloba vas je izda.Odluci pa javi.

Sta da odlucim ? Vec sam ti lepo rekao da sve to mogu da prihvatim, kako god da je bilo, ali ne mogu da prihvatim da je najveci ponos neustrasive hrvatske vojske proterivanje civila, nenaoruzanih civila!

Moram priznat da je povuka dobru paralelu...

"Galbraith o akcijama 1995. kod Banje Luke: Možda HV nismo trebali zaustaviti

Autor Davor IVANKOVIĆ 18.05.2007

Da smo dopustili da jedinice Armije BiH i Hrvatske vojske u ljeto 1995. godine uđu u Banju Luku, Republika Srpska bila bi poražena kao što je to bila Njemačka 1945. godine rekao je u intervjuu za Federalnu televiziju Peter Galbraith, bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj.

S vremenske distance od 12 godina Galbraith tvrdi da ni danas nije siguran u ispravnost američke odluke i pritiska koji su tadašnji američki pregovarač Richard Holbrooke i on izvršili na hrvatskog predsjednika Tuđmana kako bi zaustavili akciju prije svega Hrvatske vojske pred Banjom Lukom."

Kaze ova seronja ovdi da su nas tribali pustit jos malo,sad se predomislja:D

samo sto je Nemacka bila vas saveznik i ostala vas saveznik pa ti poredjenje nije na mestu....
o tome samo mozemo mi da pricamo a vi da cutite...ali ko o cemu ***** o postenju, uvek bilo i bice...

Sta da odlucim ? Vec sam ti lepo rekao da sve to mogu da prihvatim, kako god da je bilo, ali ne mogu da prihvatim da je najveci ponos neustrasive hrvatske vojske proterivanje civila, nenaoruzanih civila!
Opet spominjes protjerivanje civila a maloprije kazes da nikog nije ni bilo,neg su "hrabri" krajisnici pokupili prnje kad netko drugi takoder ima oruzije.Sta nisu branili svoju "otadbinu"?

bas kao i vi...ili ste bili yebaci keva u oluji ili ste se branili...svako ima svoju shizofreniju
To je kao da spocitavas Rusima sto su potisli Njemce skroz do berlina(oni su u procesu silovali na tisuce i tisuce njemica,pobili vise stotina tisuca njemaca i "humano" preselili sve njemce iz poljske).Mi smo se branili i imali smo pravo na nas teritorij koji je bio medunarodno priznat,ona kvazi drzava RSK je mogla bit utabana u zemlju da nije bila na balkanu,nego recimo u VB,Americi ili Rusiji...

ne mozes zato jer nisi ustasa...oni su vaspitavani tako da se nicega ne stide, a najveci ponos im je monstruozni zlocin kao komleks logora Jasenovac, pa tako i etnicko ciscenje Oluja...
to je resilo njihovo nacionalno pitanje, pa se ne brine preko koliko leseva se preslo...i kraj filozofije...

To je kao da spocitavas Rusima sto su potisli Njemce skroz do berlina(oni su u procesu silovali na tisuce i tisuce njemica,pobili vise stotina tisuca njemaca i "humano" preselili sve njemce iz poljske).Mi smo se branili i imali smo pravo na nas teritorij koji je bio medunarodno priznat,ona kvazi drzava RSK je mogla bit utabana u zemlju da nije bila na balkanu,nego recimo u VB,Americi ili Rusiji...

to isto je i na Kosovu, ali vidis...arsini su dvostruki...nemoj da mi pricas o spocitavanju..i nemoj da poredis Srbe i Nemce...kao sto sam ti napisala...zna se ko je cekao Hitlera sa aplauzom i cvecem....

Back