Pražnjenje Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.565
Čak trećina opština u Srbiji spada u kategoriju nerazvijenih, a u njima živi skoro milion stanovnika, i iz ovih siromašnih krajeva ljudi se masovno iseljavaju.

U teškoj situaciji se nalazi 48 nerazvijenih opština u kojima je stopa razvoja 60 odsto ispod republičkog proseka, pišu danas “Večernje novosti”.

U Beogradskom i Južnobačkom okrugu, kažu podaci Agencije za privredne registre, posluje čak 55 odsto preduzeća u Srbiji. Zato ljudi iz cele zemlje hrle u Novi Sad i naročito u Beograd.

Na drugoj strani su najnerazvijeniji okruzi. U njih pet je registrovano svega 3,7 odsto firmi - tačno 4.111. Zaključno sa novembrom u topličkom kraju su poslovale 524 firme, u Pirotskom 605, Zaječarskom 818, Borskom 885 i Jablaničkom - 1.279.

Autor / izvor: FoNet

http://www.sumadijapress.com/index-p66-ni11181-c66.html

ja sam za to da nam vlada omoguci da svi mi sa juga kupimo po jedan metak za pistolj, po povlascenoj ceni, i da izvrsimo kolektivno samoubistvo

cenim da ce to da ih usreci, a i mi cemo resiti sve nase probleme

Ja sam radije za to da svako u Srbiji kupi po jedan metak i to nameni onima koji su u zadnjih 10 godina napravili ovakovo stanje kakvo je sada.

Svi oni koji su stekli bogastvo tokom poslednje dve decenije su se u 90% slucajeva preselili u Bg ili Ns ,zatim tu su studenti koji zele po svaku cenu da ostanu po zavrsetku studija i svi ostali koji imaju bilo kakvu mogucnost da dodju.Ukoliko se gleda broj stanovnika okruga Bg i Ns videce se da prvi ima 1,6 miliona stn a drugi 650 000 stn po popisu 2002 plus sto ima dosta onih sa boravistem koji se tu ne racunaju, a naredni popis 2011 ce pokazati da se trend migracija nastavlja.Opet iz samog grada Ns dosta obrazovanih ljudi odlazi u Bg jer su daleko vece sanse za posao pre svega kod stranih firmi koje tamo imaju predstavnistvo

Procene su da ce grad Bg i sva naselja koje obuhvata imati oko 1,8 miliona na sledem popisu dok ce okrug juznobacki imati oko 800 000 .Sam taj okrug po povrsini je malo veci od grada Bg ali je jasno da se stanovnistvu upravo tu koncetrise ,pogotovo sto se doseljava mladje stanovnistvo ,svi ostali okruzi uz neki izuzetak , beleze pad stanovnistva

Čak trećina opština u Srbiji spada u kategoriju nerazvijenih, a u njima živi skoro milion stanovnika, i iz ovih siromašnih krajeva ljudi se masovno iseljavaju.

U teškoj situaciji se nalazi 48 nerazvijenih opština u kojima je stopa razvoja 60 odsto ispod republičkog proseka, pišu danas “Večernje novosti”.

U Beogradskom i Južnobačkom okrugu, kažu podaci Agencije za privredne registre, posluje čak 55 odsto preduzeća u Srbiji. Zato ljudi iz cele zemlje hrle u Novi Sad i naročito u Beograd.

Na drugoj strani su najnerazvijeniji okruzi. U njih pet je registrovano svega 3,7 odsto firmi - tačno 4.111. Zaključno sa novembrom u topličkom kraju su poslovale 524 firme, u Pirotskom 605, Zaječarskom 818, Borskom 885 i Jablaničkom - 1.279.

Autor / izvor: FoNet

http://www.sumadijapress.com/index-p66-ni11181-c66.html

Bole me uvo
pogledajte najnerazvijenije okruge i videćete da su to sve okruzi oko bugarske ili kosovske granice. tom kraju treba pod hitno dati autonomiju, ovaj centralizam ga ubija.

Shto bi rekao garavi sokak: ajdemo za beograd, jer tamo ima sve, ajdemo za beograd, i ne vracajmo se :malav: al su zato beogradjani najvece srbende, nema veze shto ne znaju da postoji neshto dalje od bubanj potoka

Ja sam radije za to da svako u Srbiji kupi po jedan metak i to nameni onima koji su u zadnjih 10 godina napravili ovakovo stanje kakvo je sada.

Stanje je super, u odnosu na ono kako je bilo pre, stanje je odlično. Napreduje se iz dana u dan... Ali ***** ga, svetska kriza je usporila određene procese...

P.S. Nadam se da će ove tvoje fašističke i maloumne pretnje biti banovane trajno.

Back