- Poruka
- 71.897
https://forum.krstarica.com/threads/sta-je-to-metanija.944308/
Odgovora na temu 3
Neverovatna zaniteresovanost..
Odgovora na temu 3
Neverovatna zaniteresovanost..

Napredne tehnike joge, tj. rad sa pranom i energijama uopšte bi trebalo praktikovati uz nadzor stručnjaka i to dobrog stručnjaka.Ne znam. Osim što sam ja jednom prilikom istegla ligamente zbog svoje
trvrdoglavosti, ne znam nikoga kome je vežbanje joge nešto trajno
naškodilo.
I znam više pravoslavnih vernika koji vežbaju jogu, nego koji rade
metanije. Mislim da za taj pojam ni čuli nisu.
Jock.A znas li nekog na koga je negativno uticala joga?
Добро онда ти постани теолог па демантуј теологе. Одбацивањем мишљења лекара не значи да смо ми образованији и да знамо више од лекара.Zato i imas kriticko misljenje i prihvatas samo odluke od onih koje smatras autoritetima.
A onaj koji bi mi rekao da skacem u ladnu Moravu,ne bi mi ni mogao biti autoritet.
I ljekaru ne vjerujes svakom isto.
Tako i teolozima.
Јога укључује и медитацију.A znas li nekog na koga je negativno uticala joga?
Brutalno.Sinoć sam bila na jogi, ne pamtim onakvu gužvu
Propaganda SPC urodila plodom 😎
A ima li šta tu loše?Добро онда ти постани теолог па демантуј теологе. Одбацивањем мишљења лекара не значи да смо ми образованији и да знамо више од лекара.
Јога укључује и медитацију.
Од када стављамо медитацију у исту раван са лековима ? Јел то научно потврђено да медитација делује једнако добро ?A ima li šta tu loše?
Npr meditacija ili lekovi , šta pravoslavac pre izabere?!
Čak i bolje.Од када стављамо медитацију у исту раван са лековима ? Јел то научно потврђено да медитација делује једнако добро ?
Može i ne mora.Јога укључује и медитацију.
To ме интересује. Како мислиш не мора ?Može i ne mora.
Не знам на шта мислиш, па људима су широко доступне информације па одлучују сами.Svaka crkva gleda da sacuva svoje stado ... ovce se tu malo pitaju.
Pa ako yogi mozhe to da uradi tako da to osetish, vetj je struchnjak.Napredne tehnike joge, tj. rad sa pranom i energijama uopšte bi trebalo praktikovati uz nadzor stručnjaka i to dobrog stručnjaka.
Crkva u ovom sluchaju ne nudi alternativu.Ako cemo iskreno , sve je u sluzbi dominacije i manipulacije.
Svaka crkva gleda da sacuva svoje stado ... ovce se tu malo pitaju.
Govorimo o vežbanju joge. Naslov teme tako kaže.To ме интересује. Како мислиш не мора ?
A gluplji i tvrdoglaviji mogu pod "okriljem" priucenih "stručnjaka" istegnuti dupe ili još gore napraviti diskus herniju.Možeš samo da radiš vežbe, bez da uključuješ ostale prakse i proučavanje
filozofije.
Jos niko nije objasnio u cemu se te vjezbe razlikuju od klasicnih gimnastickih vjezbi?Govorimo o vežbanju joge. Naslov teme tako kaže.
Ne govorimo dakle o celom paketu, već samo o fizičkim vežbama.
Možeš samo da radiš vežbe, bez da uključuješ ostale prakse i proučavanje
filozofije.
Pa pomodarstvo kod bivsih komunista, eto to. Samo zato je joga "in" umesto da odu na klasicnu gimnastiku.Jos niko nije objasnio u cemu se te vjezbe razlikuju od klasicnih gimnastickih vjezbi?
Moja drugarica, svršeni fizioterapeut, držala je jedno vreme školu Hata joge na Vračaru. Skroz super devojka. Non-stop mi je donosila neke štampane vežbe, uputstva, vežbe za druga koji ima problema sa diskus hernijom. Tad je već radila, volontirala zapravo u Sokobanjskoj....Pa pomodarstvo kod bivsih komunista, eto to. Samo zato je joga "in" umesto da odu na klasicnu gimnastiku.
Pa normalno da se ne bavi, "osisala" budale uzela pare ili se potpomogla finansijski u nekom trenutku, i to je to.Moja drugarica, svršeni fizioterapeut, držala je jedno vreme školu Hata joge na Vračaru. Skroz super devojka. Non-stop mi je donosila neke štampane vežbe, uputstva, vežbe za druga koji ima problema sa diskus hernijom. Tad je već radila, volontirala zapravo u Sokobanjskoj....
U Hati je samo fiskultura.
Spojila lepo sa korisnim.
Odavno se time ne bavi.
kakvu jogu radis ?Sinoć sam bila na jogi, ne pamtim onakvu gužvu
Propaganda SPC urodila plodom 😎
Ne znam šta to znači, idem na grupnu jogu koju vodi instruktorka, ne opterećujem se nazivima poza i sl. Svaki trening završavamo šavasanom, to znam šta jekakvu jogu radis ?
hatha ?
ili neki flow ?