Православни у Америци

Poruka
22.423
Била је прије одређеног времена на Радију Светигори у емисији "На Путу За Емаус" дивна прича о Троу Поламалу,једном великом спортисти и православном хришћанину у Америци.

Емисија :


Ево неких коментара са јутуба :

*hes a good Christian guy, hes my inspiration

*Troy is the man, He is one of the few reasons why i watch the steelers play. He is an incredible athlete and a great sport.

- Patriots fan for life.

*Troy is an inspiration and a great example of how putting God first in your life brings the best out of you. He is definitely my favorite player

*Wow! Praise God! I had no idea what an wonderful Christian man Troy Polamalu is! This makes me so happy that my eyes are tearing up! God is so AWESOME!!!!

*wow, such humility
....
 
emaus.jpg


http://www.svetigora.com/node/5935

Вечерашња емисија посвећена је игуманији Инес, настојатељици јединог за сада православног манастира у Гватемали. Говорићемо о њеном путу који је водио од римокатоличког монашког реда и Гватемале, преко Европе и Филипина до Јерусалима и Православне Цркве. Након тога представићемо и дио интервјуа који је прије неколико дана дао звијезда америчког фудбала - Трој Поламалу, у коме говори о својој вјери и породици.

Ево и читавог интервјуа овдје:

polamalu4.jpg


http://www.wqed.org/mag/features/0809/troy-polamalu-pittsburgh-steelers-safety.php

http://radiosvetigora.wordpress.com/2009/08/16/трој-полумалу-ревност-на-терену-и-у-вје/
 
Управо сам хтео да пишем о Праавослављу на тлу Америке велико је то божије чудо брате.

Управо, манастири у Аризонској пустињи, Платина, Св.Серфим Роуз, Св.Јован Шангајшки, Аљаска... невероватно...толико американаца и северних и јужних прелази у Православље, а код нас Срба, полако постајемо мањина...

А тек Африка..и мисија СПЦ у ЈАР(Јоханесбургу)
 
Тачно њихове вере су лажне и без наде их оставља а Православље је вера Права Вјера на камен Крвави Мученицима доказана.

Pravoslavlje jeset mucenicima dokazano, a gdje ti danas vidis Pravoslavlje. Kome prosipas romantizam, taj pravac davno je zivotom prevazidjen.
 
И како де се не дивимо Ономе Руском војнику који са себе није хтео да скине крст када су га Чечени заробили док му главу свету нису одсекли он је остао веран Христу и његов пример је свет и њему се молимо као још једном Мученику Христовом
 
И ко каже да је Православље превазиђено ако ти имаш у себи праву Тврду Божију Вјеру и бога дубоку у себи ако свету Причест примамо јер наша снага је у светом Путиру а кад је Бог снама ко ће против нас.

Ako imas tvrdu Boziju Pravoslavnu vjeru, u tom slucaju ne mozes priznavati da su i ostale crkve Hristove Crkve.

Danas nema ni jedne pomjesne Pravoslavne Crkve koja zvanicno priznaje da je samo Pravoslavlje blagodatno spasavajuca Crkva, nego priznaje i druge da su Crkva. I kako mozes govoriti o tvrdoj Bozijoj vjeri u kojoj se pricescujes?
И како де се не дивимо Ономе Руском војнику који са себе није хтео да скине крст када су га Чечени заробили док му главу свету нису одсекли он је остао веран Христу и његов пример је свет и њему се молимо као још једном Мученику Христовом

Pravoslavlje jos cuvaju pojedinci, a ne zvanicne "Pravoslavne Crkve". Taj vojnik primio je krstenje u krvi, te da i nije bio krsten i spasio se vjerom.
 
Poslednja izmena:
Па ко каже да нам је то сестринска Црква. А Православље је права нама се спусти огањ на велки Петак католицима неће покушавали су они ал ништа.

Rimokatolici su sestrinska Crkva sa apostolskim prejemstvom bas kao i Pravoslavna.

Anglikanska crkva im je samo Crkva i mi smo sa njima jedne vjere, jer pravoslavna osoba moze da se vjenca sa anglikanskom osobom bas zato sto smo iste vjere samo druge vjeroispovijesti.
 
Ај немој да спамујете тему... отворите себи расправу, па оплетите

U pravu si, ja odustajem. Ali treba i tebi da je jasno: Pravoslavlje je u Americi skoro od samog stvaranja Amerike (u Kaliforniji i Aljasci jos mnogo ranije). I dok je bilo originalno Pravoslavlje malo ko je od Amerikanaca prelazio. A sad kad su se crkve i vjere izjednacile, to vise ne treba smatrati velikim dogadjaje.

U mjestu u kojem zivim pojedini rimokatolici dolaze u hramove SPC i pale svijece, ponekad i sluzbama priisustvujuu. Zasto? Jer su se ove dvije strane medjusobno priznale za Crkve is ad je svejedno kud ko ide.
 
Јел си ти брате Православан јел се Прићешћујеш ако да немаш чега да се бојиш ни англиканаца ни вијетнамаца наша је Снага у Светом Путиру.

U putiru nema snage (Hrista) kod onih koji primjerom zivota ne ispovijedaju Jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu!
 

Back
Top