Православни Срби и они који то нису

U nasoj crkvi imalo je i oni koji su rekli da su Srbi ovi druge vere ili nisu.

Ali za nekog muslimanskog verodostojnika koji je tvrdio da su oni Srbi, nikad nisam cuo.

A glavni problem je sto oni necu da budu Srbi, tu je svejedno dal smo njih prihvati ili ne.

I to se mora postovati.
Многи муслимани добро знају да су Срби.
Неки су одбили да промене презиме и имају српска презимена.
Други знају које презиме им је било раније пре него су променили презиме.

А неки имају и славску икону на тавану...

А неки имају и славску икону на тавану...
Ја ти причам оно што знам, не оно што не знам.
Имаш муслимана који се презивају Бећковић. То не може бити никако муслиманско презиме.

Ако се неко не осјећа као Србин (па да је уназад милијон година Србин) тај није Србин.

Али, то је ваљда српски усуд. Од срба настаде део Бугара, Македонаца, Бошњака, Хрвата...
Најмањи проблем. Можда не би било таквих "усуда" да Срби гледају само своја српска посла? Умјето да гурају нос ђе не треба стално?

Коштало је небој се, зато данас имаш дупло Румуна колко Срба. Али опет, они се нијесу "братимили" ни са Мађарима ни са Бугарима. :eek:

Толико су свесни свог српског порекла и толико би хтели да буду Срби, да су се напустили огњиште и све шта имају кад је држава Србија од њих тражила напустили земљу да би били социјални случајеви у Босни или у Турској.

Могли су се Карађорђу придружити, ако су се сматрали Србима али нису. Радије су се клали за нама него би уз Србе.

Толико су свесни свог српског порекла и толико би хтели да буду Срби, да су се напустили огњиште и све шта имају кад је држава Србија од њих тражила напустили земљу да би били социјални случајеви у Босни или у Турској.
Kaкви социјални случајеви ? Говорим ти о муслиманима који се нису селили. О чему ти причаш ?
Могли су се Карађорђу придружити, ако су се сматрали Србима али нису. Радије су се клали за нама него би уз Србе.
Јеси чуо некад за фанариоте и како су људи прелазили у ислам јер нису могли то да трпе ?

Kaкви социјални случајеви ? Говорим ти о муслиманима који се нису селили. О чему ти причаш ?

Из централне Србије су се селили малтене сви. Кад је њима речено будите Срби или сиктер.

Јеси чуо некад за фанариоте и како су људи прелазили у ислам јер нису могли то да трпе ?

Ја стварно не знам чему ове приче, нема везе за темом.

Муслимани су увек ставили до знања да нећу да буду Срби, ми се лепимо за оних пар интелекуалаца којих има који имају другачије мишљење, али они су увек били мањина.

Из централне Србије су се селили малтене сви. Кад је њима речено будите Срби или сиктер.
Није било исто у свим деловима Србије.
Ја стварно не знам чему ове приче, нема везе за темом.
Има везе. Због таквих људи су Срби бежали у ислам.
Муслимани су увек ставили до знања да нећу да буду Срби,
Сад си отишао у неку тему уопште ми није јасно где.

Није било исто у свим деловима Србије.

Санџак је друга прића и много је каније ушо у Србију.

Има везе. Због таквих људи су Срби бежали у ислам.

Нека су бежали али могли су се придружити Србима у борби против Османлија али нису. Ипак је постојао неки човек који се звао Доситеј и он би њих примио обе ручке.

Сад си отишао у неку тему уопште ми није јасно где.

Муслимани су били спремни да доживе најгоре ствари да не буду Срби и да не живе у српској држави.

Добро нису тако настрадали ко бугарски Муслимани, али настрадали су, као освета за Османско Царство.

Једино шта не разумем су те неке приће "Продали веру за вечеру". Јер су Муслимани и добро платили што су били привилеговани у Османском Царству.

За крвљу или знаш шта су њима Аустирјанци радили, против Принц Еугена Младић је мала беба и чак да су све приче тачне.
Принц Еуген замало да промјени историју скроз. Камо среће за Србе да му је успјело, сви би Срби били у Аустрији и били би слично ко и Чеси.

Занима ме у ком смо то тренутку дошли до тога да је Србин = православац и никако другачије. Знамо да је кроз историју било доста великих људи, уметника, научника, који су се декларисали као Срби католичке или муслиманске вероисповести. Не желим темом било кога да вређам, или не дај Боже да имам неке претензије, али мислим да је српски корпус ту у губитку, поготово што су, видели смо то у протеклим ратовима, највећи крвници српског народа били управо они којима није било дозвољено да да буду Срби.

Znaci Pravoslavni Srbi, a onda Albanci, Crnogorci, Hrvati i Bosnjaci. Ok

Управо тако. Та машта о некаквим многобројним Србима муслиманима је зачуђујућа опсесија једног дијела српских националиста на интернету. Такве појаве су увијек биле маргиналног карактера, а балкански муслимани највеће узданице османске власти на Балкану и највећи зулумћари.

Ја ти причам оно што знам, не оно што не знам.
Имаш муслимана који се презивају Бећковић. То не може бити никако муслиманско презиме.
Eh kazu da nacionalizam iskrivi pogled i zaglupljuje. Eto ti si sad odlican primjer . Od svih slavnih srpskih prezimena uzimas tursko da turskije ne moze biti I Jos bez ikakve dvojbe navodis da to prezime ne moze biti nikako muslimansko.
Prezime je uzeto od strane pravoslavaca kao zastitnicko jer Becir u prevodu s turskog/ Arapskog znaci prvijenac .

Back