Православље: СПЦ

:eek:Zatvoriše klub
Ne znam sta si ocekivao?:confused:Smorili ste za medalju...i ovde na temi i u klubu :confused:.Pun pdf onih koji se podsmevaju vernicima,a vi im ovakvim ponasanjem uparavo dajete materijal za to!Pokazite lepu stranu svoje vere...molim vas.
Zasto sve ovo i cemu?Da se pravoslavnii vernici na ovom forumu prikazu kao ljudi koji se svadjaju,koji osudjuju i ne znaju da vode civilizovan dijalog?Ako je to bila namera,uspeli smo u tome :confused:

Данас славимо Светог Благоверног Краља Милутина
12. новембар

Свети Kраљ Милутин. Син Уроша Првог и краљице Јелене, и брат Драгутинов. Много ратовао бранећи веру своју и народ свој. Ратовао је против Михаила Палеолога зато што је овај био примио унију и присиљавао све народе Балканске и монахе Атонске да и они признаду папу. Ратовао против Шишмана цара Бугарског и Ногаја цара Татарског, да би земље своје одбранио. Сви ратови његови били су успешни, јер се непрестано Богу молио и у Бога уздао.

Сазидао преко 40 цркава. Осим оних у својој земљи, као: Трескавац, Грачаница, Светог Ђорђа у Нагоричу, Свете Богородице у Скопљу, Бањска и тако даље, он је зидао цркве и ван своје земље, у Солуну, Софији, Цариграду, Јерусалиму, и Светој Гори. Упокојио се у Господу 29. октобра 1320. године. Тело његово показало се ускоро нетљеним и чудотворним. Као такво оно и данас почива у Софији у цркви „Светог Краља."

Велики син Православне Цркве краљ Милутин спасао је Балкан од унијаћења. У тренутку када је византијском цару ослабила савест, овај витешки и богоносни краљ словенски устао је одлучно и с Божјом помоћи спасао Православље не само у својој земљи него у свима земљама Балканским. Ко изближе испита живот светога краља Милутина, разумеће, зашто је Бог њему давао успех за успехом кроз цео живот и у свима пословима.

Када је Милутин ступио на престо, одмах се заветовао Богу саградити онолико цркава колико година буде краљевао. 42 године краљевао је и 42 цркве сазидао. При неким црквама, као у Солуну и Цариграду, зидао је и болнице за сиромашне људе, где би сиромаси добијали све бесплатно. Осим тога он је особито волео да своје огромно богатство расточава на сиротињу.

Ne znam sta si ocekivao?:confused:Smorili ste za medalju...i ovde na temi i u klubu :confused:.Pun pdf onih koji se podsmevaju vernicima,a vi im ovakvim ponasanjem uparavo dajete materijal za to!Pokazite lepu stranu svoje vere...molim vas.
Zasto sve ovo i cemu?Da se pravoslavnii vernici na ovom forumu prikazu kao ljudi koji se svadjaju,koji osudjuju i ne znaju da vode civilizovan dijalog?Ako je to bila namera,uspeli smo u tome :confused:
Zvezdo, znaš da to nije istina i opet počinješ da bacaš varnice kao i to da su u klubu bile provokacije neizmernih razmera sa onim sramotnim fotografijama, koje ti kao pravoslavka i svetosavka nisi ni jedno osudila, niti si mene i zilota Stefana podržala u borbi protiv te sramote!:thumbdown:
Ali za početak si bar što se tiče avatara unormalila i kako vidim i ovako uopšte uozbiljila što je pohvalno!:super:

Zvezdo, znaš da to nije istina i opet počinješ da bacaš varnice kao i to da su u klubu bile provokacije neizmernih razmera sa onim sramotnim fotografijama, koje ti kao pravoslavka i svetosavka nisi ni jedno osudila, niti si mene i zilota Stefana podržala u borbi protiv te sramote!:thumbdown:
Ali za početak si bar što se tiče avatara unormalila i kako vidim i ovako uopšte uozbiljila što je pohvalno!:super:

Pojma nemam sta je bilo u klubu..Ja ne dezuram ovde i u to doba obicno sam na poslu..Nista ne odobravam,niti osudjujem,niti sam u forumskim klanovima,niti me zanima ta prica..Moj avatar je uvek bio ovakav koliko se secam :think:,a i ja sam uvek ista;)

Ma tebe je srećo neko nahuškao na jadnog Artemija. Veruj mi on je predviđen za "žrtvenog jarca". Ima mnogo jačih igrača od njega. to su oni ne vidljivi i bezlični...Uđi malo u problematiku....Artemije voli biznis ali je kanonski naj ispravniji!!!

To je sigurno razlog sto ga masovno napustaju monasi i izlaze ili traze kanonski otpust i idu u druge eparhije? ah, da i monahinje igumanije.

Back