Православље: СПЦ

Drži se ti ispovedništva , ne nekog protestanstskog stava starog pope...Nije bitno šta je u srcu, već kakva su ti dela. Kaži mi ako grešim!!! A kuku lele je očigledno "vaš" jer mu je znanje i terminologija jednaka kao i obrazovcima ili onim drugim tzv. " zakonopravilu"......Tako da eremitane ne možeš ugušiti narod, pozivajući se na neku pristojnost, dok vrh SPC-a veoma nepristojno vodi u ekumenizam i uniju. Kaži ako lažem.:rtfm:

Наравно да лажеш! Има појединих владика који (само из њима знаних разлога) праве глупости и изазивају вернике - али сигуран сам да од тога нема ништа и то зато што сам потпуно сигуран у вернике СПЦ и у већину чланова Светог архијерејског сабора.. Може владика да тандрче шта хоће али ако то народ не прихвата онда он своје новотарије може да "окачи мачку о реп". Али појединачне случајеве ви уопштавате и нападате целу СПЦ - што казује о вашим веома злим намерама.

Када тако лепо "ревнујеш" и ти а и твоји другари - па где сте на темама где се на најгори начин кињи и хули на Господа Исуса Христоса, на Библију и на Стари и на Нови завет - нема вас јер то вама погодује! Вама одговара да се вера православна подрива и да јој се свака шуша руга и не налазите за потребно да "ревнујете".:otkacio::otkacio::otkacio: Нема вас да ту просипате своје знање, него сте се ухватили за трачеве и само мељете као неке жентураче.

Наравно да лажеш! Има појединих владика који (само из њима знаних разлога) праве глупости и изазивају вернике - али сигуран сам да од тога нема ништа и то зато што сам потпуно сигуран у вернике СПЦ и у већину чланова Светог архијерејског сабора.. Може владика да тандрче шта хоће али ако то народ не прихвата онда он своје новотарије може да "окачи мачку о реп". Али појединачне случајеве ви уопштавате и нападате целу СПЦ - што казује о вашим веома злим намерама.

Када тако лепо "ревнујеш" и ти а и твоји другари - па где сте на темама где се на најгори начин кињи и хули на Господа Исуса Христоса, на Библију и на Стари и на Нови завет - нема вас јер то вама погодује! Вама одговара да се вера православна подрива и да јој се свака шуша руга и не налазите за потребно да "ревнујете".:otkacio::otkacio::otkacio: Нема вас да ту просипате своје знање, него сте се ухватили за трачеве и само мељете као неке жентураче.
Eremita, sigurno znaš pouku svetoga oca koji reče da širenjem ruku ne možemo zaustaviti vetar. Og koga da ja branim Boga. Ako nekome mogu da približim reč jevanđeljsku i Istinu spasonosnu, vredno je truda. Hulitelja svetinje uvek je bilo. I njih preuštam Bogu, a koliko je strašan sud Božiji prema huliteljima svetinje, da znaju odmah bi ućutali:sad2::sad2::sad2:

Па не само да им је ислам ближи - сви су им ближи од будиста до сатаниста и осталих секти које харају Србијом за које се праве да их не виде. Једино су уфиксирали СПЦ, ваљда мисле да ће са некаквим Акакијем да преузму црквену власт ... о Боже... једино им је то у памети - како да се наметну православцима... уосталом зато су и плаћени. Па то ми је стварно невероватно шта су они умислили у својим главама, еј, да они поништавају крштење СПЦ??? Ко може да дође на тако сулуду идеју осим рогатог ???:otkacio::otkacio::otkacio:
Evo čoveka bez obraza!:dash:

Pa to što ti govoriš je čist bezobrazluk i zlonamerno izvrćanje činjenica. Pa ko bre koketira i moli se sa muslimanima: ziloti ili naše vladike???
Patrijarh Pavle je izjavio da mi imamo istog Boga sa muslimanima: Alaha?!?
A sveti otac naš Sava traži od muslimana kada prelaze pravoslavlju da anatemišu Alaha kao lažnog Boga!
Sa budistima na čelu sa ludim Dalaj Lamom se mole nši predstavnici na ekumenskim papazjanijama na kojima neizostaju!
A to što neko ko voli svoju Crkvu pa se sekira i reaguje zbog stanja u kojem se nalazi naravno da e mu to biti napameti i dan i noć, neće sigurno govoriti: SVE JE U REDU NEMA ŠTA DA BRINEŠ, SVE JE U REDU! :think:
A to ko koga plaća nefrljočite u Tasinom stilu sada je optužio i "ZAKONOPRAVILO" da su zapadni plaćenici koji razbijaju SPC!
Tu se vidi ko vam je idejni vođa, najgori pluvač i prostak- Tasa.
Krštenje u SPC se u velikoj većini radi po latinski BOKALISANJEM ILI BOSILJKOSANJEM! Ko forsira takvu nepravoslavnu formu krštenja Bog ili rogati?:otkacio:

Poslednja izmena od moderatora:
Iz svakog vašeg komentara izbija jarost i mržnja, jer šta reći ljudima koji poštuju kanone i sveto predanje nego da su otpadnici od "svetskog pravoslavlja"...Dragi moji, o kakvoj vlasti Vi pričati. Mi samo čvrsto držimo Istinu pravoslavlja bez kompromisa sa svetom koji u zlu leži. A da mrzimo muslimane, budiste ili vas ne pada nam na pamet jer svi ste u BOŽIJOJ RUCI I O LJUDIMA VAN CRKVE BRINE BOG. A NAMA JE REČENO DA NE ULAZIMO U TAJNE ŠTA ĆE BITI SA LJUDIMA KOJI SU VAN CRKVE. NARAVNO DA NAM JE STALO I DO DELA MISIONARENJA, DA PROPOVEDAMO REČ BOŽIJU NEZNABOŽCIMA I DA SVEDOČIMO REČ BOŽIJU PRED BOGOBORCIMA...a DALI JE DELO LJUBAVI ILI MRŽNJE REĆI NEKOME DA JE U OBMANI, VI RECITE MENI. mI IMAMO ISTE KANONE I ISTO PREDANJE, NA ISTI NAČIN OBAVEZNI SMO DA ČINIMO SVETE TAJNE, I SA "ZVANIČNOM" CRKVOM MI MORAMO NEPRESTANO ULAZITI U DIJALOG, ZAŠTO SMO MI U ISTINI A NE OFICIJELNO PRAVOSLAVLJE.Caps Lock slučajno uključen:rumenko:

Ово што си написао је веома отужан више политички памфлет од кога ми овако рано ујутро припаде мука и преседе ми прва јутарња кафа.

Питам се колико човек мора да буде откачен и умишљен да је себе самопрогласио за једино правог и исправног, за оног који је "У ИСТИНИ" :roll::roll::roll:! А о овом болдованом размисли сам јер си сам написао шта вам је намера и шта чините - једино што чините нападате СПЦ.

Pa to što ti govoriš je čist bezobrazluk i zlonamerno izvrćanje činjenica. Pa ko bre koketira i moli se
Nije mi jasno,kad nas već plaćaju kad će te pare da mi stignu da platim struju,oće da je isključe!!!:rotf: ...a dok SPC vladike,besrebrenici voze spejs šatle, žive u episkopskim domovima kao iz španskih serija, mantije su im od vrhunskog štofa...aj oni nego i sav kli SPCa šetka se uraskoši dok narod crn od bede i sirotinje,treba da je u jednom duhu sa "pastirima"...

Poslednja izmena:
Ово што си написао је веома отужан више политички памфлет од кога ми овако рано ујутро припаде мука и преседе ми прва јутарња кафа.

Питам се колико човек мора да буде откачен и умишљен да је себе самопрогласио за једино правог и исправног, за оног који је "У ИСТИНИ" :roll::roll::roll:! А о овом болдованом размисли сам јер си сам написао шта вам је намера и шта чините - једино што чините нападате СПЦ.
Znaš li šta je napad. Napad je da odem uSmedrevo sa kuku leletom i vičem na vladike. Ja sedim u svojoj kući, gledam svoja posla i forumašim. U privatnom životu jedva da se dotaknemteme SPC. gde si ti čuo da mi držimo neku tribinu, neki protesni skup itd...to je tvoja fikcija instalirana od strane tvojih autoriteta...

Eremita, sigurno znaš pouku svetoga oca koji reče da širenjem ruku ne možemo zaustaviti vetar. Og koga da ja branim Boga. Ako nekome mogu da približim reč jevanđeljsku i Istinu spasonosnu, vredno je truda. Hulitelja svetinje uvek je bilo. I njih preuštam Bogu, a koliko je strašan sud Božiji prema huliteljima svetinje, da znaju odmah bi ućutali:sad2::sad2::sad2:

Па ако је тако као што дволично представљаш - зашто онда нападате СПЦ ???:lol::lol::lol:

Па ако је тако као што дволично представљаш - зашто онда нападате СПЦ ???:lol::lol::lol:
Ako u mojim rečima ti ne vidiš želju da ja i ti i brat analitičar a i "obrazovac" budemo jedno u Istini onda kako to drugačije reći....SPC je tamo gde je istina a ne gde su velelepni hramovi ...Da gledamo po tome gde su lepi manastiri, i dr. teologije onda u istinu možemoo pomisliti da ni Rim nije otpao, ni kopti niti bilo ko ko je izmenio učenje Crkve...Pošto ima najviše kineza, možemo pomisliti da i njiima dade Bog delić istine...treba emocije staviti u drugi plan a držati se kanona i svetog predanja, moj Mitke...

Evo čoveka bez obraza!:dash:

Pa to što ti govoriš je čist bezobrazluk i zlonamerno izvrćanje činjenica. Pa ko bre koketira i moli se sa muslimanima: ziloti ili naše vladike???
Patrijarh Pavle je izjavio da mi imamo istog Boga sa muslimanima: Alaha?!?
A sveti otac naš Sava traži od muslimana kada prelaze pravoslavlju da anatemišu Alaha kao lažnog Boga!
Sa budistima na čelu sa ludim Dalaj Lamom se mole nši predstavnici na ekumenskim papazjanijama na kojima neizostaju!
A to što neko ko voli svoju Crkvu pa se sekira i reaguje zbog stanja u kojem se nalazi naravno da e mu to biti napameti i dan i noć, neće sigurno govoriti: SVE JE U REDU NEMA ŠTA DA BRINEŠ, SVE JE U REDU! :think:
A to ko koga plaća nefrljočite u Tasinom stilu sada je optužio i "ZAKONOPRAVILO" da su zapadni plaćenici koji razbijaju SPC!
Tu se vidi ko vam je idejni vođa, najgori pluvač i prostak- Tasa.
Krštenje u SPC se u velikoj većini radi po latinski BOKALISANJEM ILI BOSILJKOSANJEM! Ko forsira takvu nepravoslavnu formu krštenja Bog ili rogati?:otkacio:

НИЈЕ рекао Патријарх Павле да ми "имамо истог Бога са муслиманима:Алаха" него је рекао БОГ ЈЕ ЈЕДАН - и то ће рећи сваки црквени великодостојник на целом свету. А ти сам пронађи ЗАШТО они тако говоре.
Што се "ОБРАЗА" тиче, одмах да ти кажем да си потпуно промашио бар када сам ја у питању. Познавао сам а и сарађивао са пок.Небојшом Крстићем и лично подржавам ставове ОБРАЗ-а, али у овом наведеном случају уколико они НИСУ парохијани у Смедереву - онда их не подржавам. Не могу они да иду по Србији и да као покретни циркус праве нереде по храмовима. ВЕРНИЦИ ТРЕБА ДА СЕ ПОБУНЕ и о томе сам и раније писао - АЛИ ВЕРНИЦИ КОЈИ ПРИПАДАЈУ НАДЛЕЖНОСТИ ЕПИСКОПА КОЈИ ПОКУШАВА ДА УВОДИ НОВОТАРИЈЕ.

Ako u mojim rečima ti ne vidiš želju da ja i ti i brat analitičar a i "obrazovac" budemo jedno u Istini onda kako to drugačije reći....SPC je tamo gde je istina a ne gde su velelepni hramovi ...Da gledamo po tome gde su lepi manastiri, i dr. teologije onda u istinu možemoo pomisliti da ni Rim nije otpao, ni kopti niti bilo ko ko je izmenio učenje Crkve...Pošto ima najviše kineza, možemo pomisliti da i njiima dade Bog delić istine...treba emocije staviti u drugi plan a držati se kanona i svetog predanja, moj Mitke...

А Истина је у твом поседу, ти и твоји отпадници из Грчке имате ТАПИЈУ НА ИСТИНУ?
Је л' ?
И какве благе везе имају ЛЕПИ ХРАМОВИ - можда предлажеш да порушимо наше лепе храмове па да се мувамо по шупама и рупама као ваш Акакије ??? Је л' ???

НИЈЕ рекао Патријарх Павле да ми "имамо истог Бога са муслиманима:Алаха" него је рекао БОГ ЈЕ ЈЕДАН - и то ће рећи сваки црквени великодостојник на целом свету. А ти сам пронађи ЗАШТО они тако говоре.
Што се "ОБРАЗА" тиче, одмах да ти кажем да си потпуно промашио бар када сам ја у питању. Познавао сам а и сарађивао са пок.Небојшом Крстићем и лично подржавам ставове ОБРАЗ-а, али у овом наведеном случају уколико они НИСУ парохијани у Смедереву - онда их не подржавам. Не могу они да иду по Србији и да као покретни циркус праве нереде по храмовима. ВЕРНИЦИ ТРЕБА ДА СЕ ПОБУНЕ и о томе сам и раније писао - АЛИ ВЕРНИЦИ КОЈИ ПРИПАДАЈУ НАДЛЕЖНОСТИ ЕПИСКОПА КОЈИ ПОКУШАВА ДА УВОДИ НОВОТАРИЈЕ.

п.с. За ону болдовану увреду за сада нећу да реагујем, али припази се! :rtfm:
U Smedrevu su reagovali vernici Smedreva, sa obrazovcima iz tog grada. Ti eremita sve više ličiš na one sa verujem.org...sve si mlakši...oprosti ali znam kakv si vatren bio :cry:

А Истина је у твом поседу, ти и твоји отпадници из Грчке имате ТАПИЈУ НА ИСТИНУ?
Је л' ?
И какве благе везе имају ЛЕПИ ХРАМОВИ - можда предлажеш да порушимо наше лепе храмове па да се мувамо по шупама и рупама као ваш Акакије ??? Је л' ???

Ja nemam tapiju na Istinu. Samo sam u Istinskoj Crkvi koja ima tapiju od Hrista, jer On je glava a mi udovi njegovi...I niko nikom ne brani da dođe u poznanje Istine. Ja tebe ne sprečavam da budeš u Istoj.Što se tiče šupa i rupa, to je na sramotu Srbije a ne vernika svetosavaca...

U Smedrevu su reagovali vernici Smedreva, sa obrazovcima iz tog grada. Ti eremita sve više ličiš na one sa verujem.org...sve si mlakši...oprosti ali znam kakv si vatren bio :cry:

Ако је тако као што си написао - ПОТПУНО ПОДРЖАВАМ ПОСТУПАК ПРЕКИДАЊА ЛИТУРГИЈЕ У СМЕДЕРЕВУ - и епископ треба да зна да ће му увек бити прекинуто увођење новотарија.

п.с. Хехехе.... не брини се, нисам "млакши"...:lol: али сам опрезнији...:cool:

Bog nije jedan! Mi nemamo ništa sa onim "bogom" u koga muslimani veruju, ako patrijarh tako misli nekamu, to nije SVETOSAVLJE!:rtfm:
A što se tiče pobune: treba svi i svuda da se pobune i to ne ovako mirno nego da proteraju novatore:azdaja:, da im nedaju da priđu hramovima i ta pobuna mora biti valikog broja, stotine hiljade ljudi mora da se dignu i da se izbore za sveto pravoslavlje, a ne da čekaju da ih ekumenizam pojede za doručak. Ali nažalost tu ste vi koji svirate uspavanku:thumbdown:

Znaš li šta je napad. Napad je da odem uSmedrevo sa kuku leletom i vičem na vladike. Ja sedim u svojoj kući, gledam svoja posla i forumašim. U privatnom životu jedva da se dotaknem teme SPC. gde si ti čuo da mi držimo neku tribinu, neki protesni skup itd...to je tvoja fikcija instalirana od strane tvojih autoriteta...

Извини, али за мене су сви зилоти ИСТИ, немам ни времена а ни живаца да се упуштам у ваше фракцијашење и секташење и 100 различитих струја...

Bog nije jedan! Mi nemamo ništa sa onim "bogom" u koga muslimani veruju, ako patrijarh tako misli nekamu, to nije SVETOSAVLJE!:rtfm:
A što se tiče pobune: treba svi i svuda da se pobune i to ne ovako mirno nego da proteraju novatore:azdaja:, da im nedaju da priđu hramovima i ta pobuna mora biti valikog broja, stotine hiljade ljudi mora da se dignu i da se izbore za sveto pravoslavlje, a ne da čekaju da ih ekumenizam pojede za doručak. Ali nažalost tu ste vi koji svirate uspavanku:thumbdown:

Ето, сам си написао шта вам је ЦИЉ! Е, видиш, од тога нема ништа! Неће поново бити КРВАВЕ ЛИТИЈЕ!!! Не сме КАП КРВИ ДА ПАДНЕ... срам да те буде... па ниси ваљда отишао у крсташе???

Све ће се средити унутар СПЦ! :cool::cool::cool:

Ето, сам си написао шта вам је ЦИЉ! Е, видиш, од тога нема ништа! Неће поново бити КРВАВЕ ЛИТИЈЕ!!! Не сме КАП КРВИ ДА ПАДНЕ... срам да те буде... па ниси ваљда отишао у крсташе???

Све ће се средити унутар СПЦ! :cool::cool::cool:
:dontunderstand:

Шта ти није јасно ???

Na današnji dan

v24512p0.jpg

1937.: Krvava litija

U Beogradu su 1937. godine, održane velike demonstracije povodom podnošenja skupštini na ratifikaciju konkordata Vatikana i Jugoslavije.

U dogadjaju nazvanom kasnije "Krvava litija", žandarmi su se brutalno obračunali sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve i narodom koji je protestovao protiv konkordata.

Konkordat koji je 1935. sklopila vlada Milana Stojadinovića nije ratifikovan zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja. Prvi takav ugovor (Vormski konkordat) su 1122. sklopili papa Kalikst II i car "Svetog Rimskog Carstva" Henri V.

Prvi konkordat na Balkanu potpisala je Crna Gora 1866, zatim Srbija 1914. Konkordatom se države obavezuju na ekonomske i pravne privilegije rimokatoličkoj crkvi.

(Tanjug)

Шта ти није јасно ???

Na današnji dan

v24512p0.jpg

1937.: Krvava litija

U Beogradu su 1937. godine, održane velike demonstracije povodom podnošenja skupštini na ratifikaciju konkordata Vatikana i Jugoslavije.

U dogadjaju nazvanom kasnije "Krvava litija", žandarmi su se brutalno obračunali sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve i narodom koji je protestovao protiv konkordata.

Konkordat koji je 1935. sklopila vlada Milana Stojadinovića nije ratifikovan zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja. Prvi takav ugovor (Vormski konkordat) su 1122. sklopili papa Kalikst II i car "Svetog Rimskog Carstva" Henri V.

Prvi konkordat na Balkanu potpisala je Crna Gora 1866, zatim Srbija 1914. Konkordatom se države obavezuju na ekonomske i pravne privilegije rimokatoličkoj crkvi.

(Tanjug)
E tako treba Mito, podsećaj na Srbsku Svetosavsku hrabrost u borbi protiv pape!:klap:

Ти си куку леле веома безобразан. Пре свега да си ти заиста крштени хришћанин знао би да је твоје понашање испод сваког нивоа. Ко си ти, питам се, е да би себи дозволио и да би себи дао за право да ти процењујеш и оцењујеш ко је какав и колики верник СПЦ. Није ти СПЦ сеоски бирцуз у коме ће умишљени људи наклапати и водити недопустиве трачеве. Проблеми СПЦ треба да се решавају у оквиру СПЦ - а шта ви радите, обичне мушке торокуше. А што је најгоре у целој ствари немате довољно ни ЗНАЊА а ни ЗВАЊА да би сте ви били мера шта је добро а шта лоше у цркви, шта је по канону а шта не.

Једном сам имао примедбе на понашање једног верника пред нашим старим свештеником и рекао сам их. А он ће мени: "Немој тако, само Бог зна шта је у човечијем срцу!" Од тада се трудим да такве изјаве не дајем па то саветујем и теби.:cool:

.
PO Kanonima, van kanona, u obicnom zivotu, na Nebu, pod zemljom, gde god hoces - LOPOVLUK JE LOPOVLUK, BEZOBRAZLUK JE BEZOBRAZLUK I SMRAD JE SMRAD!

Back