Православље: СПЦ

Zašto toliko plašite narod da je greh neoprostiv i strašan krstiti se ako si po latinski fajtovan!??
Pustite svako neka po svojoj savesti odluči! Jer kanoni nespore taj momenat!

Kanoni svih hrišćanskih Crkava spore ponovno krštenje! čak i kada neko primi islam ili neku drugu vjeru, pa se vrati u hrišćanstvo, ne biva ponovno kršten, več samo miropomazan...
A ti radi po sopstvenoj savjesti...:roll:

Čuj, prošlog vikenda jedan moj prijatelj je oženio Hrvaticu, koja je riješila primiti pravoslavnu vjeru. Sveštenik joj je tražio potvrdu da je krštena u RKC. Tom prilokom ona je miropomazanjem postala pravoslavna. Kada sam jednog jako visoko rangiranog velikodostojnika SPC pitao o ponovnom krštenju već krštene osobe, on mi je decidirano rekao da je to ogroman grijeh....
Ovo ti pišem ne da bi te odvratio od zilota, već da ukažem kakav grijeh navlačiš sebi na dušu. To mi je hrišćanska dužnost...:D
Da brate, ali pored te ikonomije-snishođenja postoji i akrivija koja je jednako (istinu ređe) prisutna u pravoslavnoj crkvi. Znam ja da je naprimer o. Serafim Rouz primljen u Zagraničnu Crkvu iz protestantizma samo miropomazanjem isto tako i sveta mučenica Jelisaveta velika kneginja koju su bolševici ubili je primljena iz protestantizma samo miropomazanjem, to niko nespori, mislim ni sami ziloti.
Ali to je put snishođenja!
A u pravoslavlju postoji i put akrivije, a to vi uspavači znate a obmanjujete narod! E to je strašno! Šta ako sutra SPC uvede praktiku akrivije primanja katolika ili bilo koga drugoga, tj. da ih počne prekkrštavati? Da liće to biti neoprostiv grhtih episkopa:dash::dash::dash:

Da brate, ali pored te ikonomije-snishođenja postoji i akrivija koja je jednako (istinu ređe) prisutna u pravoslavnoj crkvi. Znam ja da je naprimer o. Serafim Rouz primljen u Zagraničnu Crkvu iz protestantizma samo miropomazanjem isto tako i sveta mučenica Jelisaveta velika kneginja koju su bolševici ubili je primljena iz protestantizma samo miropomazanjem, to niko nespori, mislim ni sami ziloti.
A u pravoslavlju postoji i put akrivije, a to vi uspavači znate a obmanjujete narod! E to je strašno! Šta ako sutra SPC uvede praktiku akrivije primanja katolika ili bilo koga drugoga, tj. da ih počne prekkrštavati? Da liće to biti neoprostiv grhtih episkopa:dash::dash::dash:
Kuku lele, nema ponovnog krštenja..Pri promjeni vjere vrši se samo miropomazanje u Crkvi kojoj pristupaš...:rtfm:

ЗЛАТНО ДЕТЕ:ok::ok::ok:

Kanoni svih hrišćanskih Crkava spore ponovno krštenje! čak i kada neko primi islam ili neku drugu vjeru, pa se vrati u hrišćanstvo, ne biva ponovno kršten, več samo miropomazan...
A ti radi po sopstvenoj savjesti...:roll:
To za islam je tačno da se samo miropomazuje neprekrštava se, ali mi ovde govorimo o nepravilno krštenim ljudima BOKALISANIM I BOSILJKOSANIM da li ti to kapiraš brate!??!

Kuku lele, nema ponovnog krštenja..Pri promjeni vjere vrši se samo miropomazanje u Crkvi kojoj pristupaš...:rtfm:
Znači po tebi akrivija nepostoji. Znači akriviju je Analitičar čarobnim štapićem obrisao iz istorije crkve i zakonopravila:rotf: Daj nemoj molim te sve više ličiš na Sergijana, zaista neću moći da se odlučim kome da po savetu čika Stefana dodelim reputaciju:rotf::hahaha:

E sad i vi spamujete!:otkacio:
Pa ako se i rvemo ovde na našoj SPC temi to nije smešno!
To smo i tražili od moderatora da razume razlike između vernika SPC, tj. da je veoma važno da se tema o devijacijama SPC NEZATAŠKAVA! Kako bi to hteli Eremita, Leo Magnus i ovaj ANALITIČAR!
Ne smetaj čiko!:otkacio:

Krsti se ti samo, a dok se ne krstiš, ajde kod svojih istomišljenika:arrow: kod zilota, pa tamo pljuj po SPC, koliko oćeš... I neka ti Gospod oprosti...

Krsti se ti samo, a dok se ne krstiš, ajde kod svojih istomišljenika:arrow: kod zilota, pa tamo pljuj po SPC, koliko oćeš... I neka ti Gospod oprosti...
Ко пљује по СПЦ...немој да нас вређаш...ми смо се само уклонили од епископа који не уче како им канони,предање и јеванђеље налаже. Зашто то звати пљување. Ја теби апсолутно дајем право да се ујединиш са РКЦ, за коју си рекао да је Црква...

Ко пљује по СПЦ...немој да нас вређаш...ми смо се само уклонили од епископа који не уче како им канони,предање и јеванђеље налаже. Зашто то звати пљување. Ја теби апсолутно дајем право да се ујединиш са РКЦ, за коју си рекао да је Црква...

Ja sam pravoslavni vjernik i nema potrebe da se ujedinjujem sa Rimokatoličkom Crkvom...

Ove moje postavke ti nazivaš pluvanjem!???!:rotf::hahaha:
Onda ti brate moj nemaš veze sa našom Srpskom Svetosavskom Crkvom:otkacio:, nego gradiš neku novu ekumensko-novatorsku koja odgovara papi:evil: i tvorcima Novog svetskog poretka!:evil::evil::evil:
Od koga ti "braniš" SPC od mene?:rotf::rotf::rotf:
Pa bolje je brani od ekumenista i novatora koji je vode u propast, a to pod uslovom da si iskren igrač, a ne vatikanski plaćenik-razbiojač SPC!:nono:

E sad i vi spamujete!:otkacio:
Pa ako se i rvemo ovde na našoj SPC temi to nije smešno!
To smo i tražili od moderatora da razume razlike između vernika SPC, tj. da je veoma važno da se tema o devijacijama SPC NEZATAŠKAVA! Kako bi to hteli Eremita, Leo Magnus i ovaj ANALITIČAR!
Ne smetaj čiko!:otkacio:

Ти си куку леле веома безобразан. Пре свега да си ти заиста крштени хришћанин знао би да је твоје понашање испод сваког нивоа. Ко си ти, питам се, е да би себи дозволио и да би себи дао за право да ти процењујеш и оцењујеш ко је какав и колики верник СПЦ. Није ти СПЦ сеоски бирцуз у коме ће умишљени људи наклапати и водити недопустиве трачеве. Проблеми СПЦ треба да се решавају у оквиру СПЦ - а шта ви радите, обичне мушке торокуше. А што је најгоре у целој ствари немате довољно ни ЗНАЊА а ни ЗВАЊА да би сте ви били мера шта је добро а шта лоше у цркви, шта је по канону а шта не.

Једном сам имао примедбе на понашање једног верника пред нашим старим свештеником и рекао сам их. А он ће мени: "Немој тако, само Бог зна шта је у човечијем срцу!" Од тада се трудим да такве изјаве не дајем па то саветујем и теби.:cool:

.

Ти си куку леле веома безобразан. Пре свега да си ти заиста крштени хришћанин знао би да је твоје понашање испод сваког нивоа. Ко си ти, питам се, е да би себи дозволио и да би себи дао за право да ти процењујеш и оцењујеш ко је какав и колики верник СПЦ. Није ти СПЦ сеоски бирцуз у коме ће умишљени људи наклапати и водити недопустиве трачеве. Проблеми СПЦ треба да се решавају у оквиру СПЦ - а шта ви радите, обичне мушке торокуше. А што је најгоре у целој ствари немате довољно ни ЗНАЊА а ни ЗВАЊА да би сте ви били мера шта је добро а шта лоше у цркви, шта је по канону а шта не.

Једном сам имао примедбе на понашање једног верника пред нашим старим свештеником и рекао сам их. А он ће мени: "Немој тако, само Бог зна шта је у човечијем срцу!" Од тада се трудим да такве изјаве не дајем па то саветујем и теби.:cool:

.
Drži se ti ispovedništva , ne nekog protestanstskog stava starog pope...Nije bitno šta je u srcu, već kakva su ti dela. Kaži mi ako grešim!!! A kuku lele je očigledno "vaš" jer mu je znanje i terminologija jednaka kao i obrazovcima ili onim drugim tzv. " zakonopravilu"......Tako da eremitane ne možeš ugušiti narod, pozivajući se na neku pristojnost, dok vrh SPC-a veoma nepristojno vodi u ekumenizam i uniju. Kaži ako lažem.:rtfm:

Pa zar je islam bliži Zilotima, pa tu nije potrebno ponovno krštenje, a kad je u pitanju SPC, tu je potrebno? Znaš li što pričaš...:roll::roll::roll:

Па не само да им је ислам ближи - сви су им ближи од будиста до сатаниста и осталих секти које харају Србијом за које се праве да их не виде. Једино су уфиксирали СПЦ, ваљда мисле да ће са некаквим Акакијем да преузму црквену власт ... о Боже... једино им је то у памети - како да се наметну православцима... уосталом зато су и плаћени. Па то ми је стварно невероватно шта су они умислили у својим главама, еј, да они поништавају крштење СПЦ??? Ко може да дође на тако сулуду идеју осим рогатог ???:otkacio::otkacio::otkacio:

.
Ja za razliku od tebe imam obraza, a de je tvoj neznam!
Ako si gledao smederevska previranja za koja sam se izborio da budu vraćena pošto su ih moderatori skinuli, onda će ti biti jasna NEMOĆ borbe koju mi SPC vernici treba navodno po tebi i tebi sličnima da vodimo stalni zataškavanjem veoma lošeg stanja u njoj, a kao vrhunac licemerja na ovoj temi je jučerašnji cirkus u vezi trijumfalnog likovanja zbog toga što patrijarh Pavle nije smenjen i to se pretstavlja od vas kao neka pobeda pavoslavlja ( nad kim pobeda, pitam se?) :think:
Ove jadne ljude u Smederevu nazivaju zbog njihove pobune sektom i zilotima (zilotima kao nečim najgorim, najgorom uvredom).
Ja se razliku od vas sa ovakvom situacijom u SPC nemirim i nezataškavam je, jer imam OBRAZ-a, a ti i slični tebi vidite šta radite i de to vodi:thumbdown:, ako nevidite uvidećete:ljutko:

Па не само да им је ислам ближи - сви су им ближи од будиста до сатаниста и осталих секти које харају Србијом за које се праве да их не виде. Једино су уфиксирали СПЦ, ваљда мисле да ће са некаквим Акакијем да преузму црквену власт ... о Боже... једино им је то у памети - како да се наметну православцима... уосталом зато су и плаћени. Па то ми је стварно невероватно шта су они умислили у својим главама, еј, да они поништавају крштење СПЦ??? Ко може да дође на тако сулуду идеју осим рогатог ???:otkacio::otkacio::otkacio:
Iz svakog vašeg komentara izbija jarost i mržnja, jer šta reći ljudima koji poštuju kanone i sveto predanje nego da su otpadnici od "svetskog pravoslavlja"...Dragi moji, o kakvoj vlasti Vi pričati. Mi samo čvrsto držimo Istinu pravoslavlja bez kompromisa sa svetom koji u zlu leži. A da mrzimo muslimane, budiste ili vas ne pada nam na pamet jer svi ste u BOŽIJOJ RUCI I O LJUDIMA VAN CRKVE BRINE BOG. A NAMA JE REČENO DA NE ULAZIMO U TAJNE ŠTA ĆE BITI SA LJUDIMA KOJI SU VAN CRKVE. NARAVNO DA NAM JE STALO I DO DELA MISIONARENJA, DA PROPOVEDAMO REČ BOŽIJU NEZNABOŽCIMA I DA SVEDOČIMO REČ BOŽIJU PRED BOGOBORCIMA...a DALI JE DELO LJUBAVI ILI MRŽNJE REĆI NEKOME DA JE U OBMANI, VI RECITE MENI. mI IMAMO ISTE KANONE I ISTO PREDANJE, NA ISTI NAČIN OBAVEZNI SMO DA ČINIMO SVETE TAJNE, I SA "ZVANIČNOM" CRKVOM MI MORAMO NEPRESTANO ULAZITI U DIJALOG, ZAŠTO SMO MI U ISTINI A NE OFICIJELNO PRAVOSLAVLJE.Caps Lock slučajno uključen:rumenko:

Back