Православље кроз слике

Kako niko nije postavio ovo?

Pogledajte prilog 304026

Pitanje za vernike SPC, sta vidite u gornjem desnom i levom uglu? :hahaha:

о тој слици се ко зна колико пута разглабало на овај пдф - не залећи се кад си нов:D

ili ovo:

Pogledajte prilog 304027

Vernici SPC pogledajte kulu. Jel znate ciji je simbol ta kula?

Odakle to u SPC?

Dajte mi samo jedan primer jos gde na svetu postoji takva kula a da je u PRAVOSLAVNOJ CRKVI.

то ти је мислим моравски стил нешто попут манасије
манастир ковиљ није рађен у барокном стилу као остали манастири на територији тадашње аустроугарске

чуди те можда што је кула увијена?

Pitaj svog popa.

Pitaj ga i odakle onaj toranj u imanju SPC.

Pitaj ga i odakle u SPC, tacnije odakle to da se iza crkvenog oltara nalazi kopija tajne vecere, onakve kakvu je naslikao Leonardo.

Pitaj ga i zasto od svih apostola Juda nema bradu (na toj slici tajne vecere).

Odmah cu ti reci. Nece ti reci istinu.

у манастиру привина глава такође стоји компилација тајне вечере од да винчија
као и у многим грчким православним храмовима

о тој слици се ко зна колико пута разглабало на овај пдф - не залећи се кад си нов:D

то ти је мислим моравски стил нешто попут манасије
манастир ковиљ није рађен у барокном стилу као остали манастири на територији тадашње аустроугарске

чуди те можда што је кула увијена?

Daj mi samo jedan dokaz da se u SPC moze videti tajna vecera (kao ona od Leonarda) sem ovde.

Daj mi samo jedna dokaz da se u SPC moze naci simbol riba kao sto je ovde.

Daj mi samo jedna dokaz da se u SPC moze videti takav toranj.

Ma ne u SPC, bilo gde u pravoslavnoj crkvi u svetu.

Ne cudi me. To je dokaz da je vasa organizacija usko povezana sa jednom drugom organizacijom, a koju vasi popovi javno kritikuju i zovu satanistickom. Sve to jer nisu bili dostojni da dodju do knjige dnevnika koju su popovi manastira Kovilja pisali pre nekoliko vekova.

Toliko od mene.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Daj mi samo jedan dokaz da se u SPC moze videti tajna vecera (kao ona od Leonarda) sem ovde.

Daj mi samo jedna dokaz da se u SPC moze naci simbol riba kao sto je ovde.

Daj mi samo jedna dokaz da se u SPC moze videti takav toranj.

Ma ne u SPC, bilo gde u pravoslavnoj crkvi u svetu.

па ето ти си дао доказ
имаш манастира и цркава где стоји перунов знак, шаховница, зависи све кад у које време је грађен манастир, ко је архитекта и у ком стилу грађен

у манастиру привина глава такође стоји компилација тајне вечере од да винчија
као и у многим грчким православним храмовима

Jel ostali apostoli imaju bradu?

Jel Juda ima bradu na tim slikama?

- - - - - - - - - -

па ето ти си дао доказ
имаш манастира и цркава где стоји перунов знак, шаховница, зависи све кад у које време је грађен манастир, ко је архитекта и у ком стилу грађен

Ne znas ti ciji su to simboli.

Simbol gde jedna ribu jede drugu.

Spiralni toranj...

To sto je perunov znak, to je ostatak stare religije. Nema to nista sa ovim simbolima koji su neciji...

Jel ostali apostoli imaju bradu?

Jel Juda ima bradu na tim slikama?

па сви ти сликари, иконописци нису живели у том периоду да знају да ли је ко имао бруце или браду, сликали су онако како су их замишљали.
леонардо је поред исуса насликао марију магдалену (вероватно) тако је он видео тајну вечеру.
марија магдалена је поштована у православном хришћанству.

па сви ти сликари, иконописци нису живели у том периоду да знају да ли је ко имао бруце или браду, сликали су онако како су их замишљали.
леонардо је поред исуса насликао марију магдалену (вероватно) тако је он видео тајну вечеру.
марија магдалена је поштована у православном хришћанству.

Misli kako hoces.

Svaka organizacija ima odredjene simbole po kojima ostavlja svoje tragove.

Rekao sam sve sto sam imao. Bolje pitaj popa sta misli o tim simbolima.

Pozdrav (za kraj).

Misli kako hoces.

Svaka organizacija ima odredjene simbole po kojima ostavlja svoje tragove.

Rekao sam sve sto sam imao. Bolje pitaj popa sta misli o tim simbolima.

Pozdrav (za kraj).

узалудан ти тај покушај што си хтео (ваљда знаш шта си уопште хтео?), добио си одговоре па те не задовољавају
православни манастири нису почели синоћ да се граде него још у средњем веку а они су се разликовали по друштвеном стаатусу ктитора.
манастири су могли бити царски, патријаршијски, епископски, приватни или самостални.

Ne znas ti ciji su to simboli.

Simbol gde jedna ribu jede drugu.

Spiralni toranj...

To sto je perunov znak, to je ostatak stare religije. Nema to nista sa ovim simbolima koji su neciji...

не знам, буди љубазан па нам реци чији је симбол где једна риба једе другу рибу и где си ти тај симбол тачно видео, пошто би заиста и ја волео да видим тај симбол?

узалудан ти тај покушај што си хтео (ваљда знаш шта си уопште хтео?), добио си одговоре па те не задовољавају
православни манастири нису почели синоћ да се граде него још у средњем веку а они су се разликовали по друштвеном стаатусу ктитора.
манастири су могли бити царски, патријаршијски, епископски, приватни или самостални.

Jel si ti svestan da se na osnovu ovih simbola (ako znas ciji su) u manastiru Kovilj moze zakljuciti ko je izgradio taj manastir?

Sveti Sava je izgradio taj manastir, ako se ne varam? Ispravi me ako gresim. Zasto je koristio te simbole? Jel znas? :hahaha:

Svaki vernici koji pripadaju organizovanoj verskoj zajednici isto postupaju (ne razlikujes se od sektasa).

Nece se zapitati i traziti istinit odgovor vec ces braniti svoju veru cak i ako znas da postoji mogucnost da ne znas.

- - - - - - - - - -

не знам, буди љубазан па нам реци чији је симбол где једна риба једе другу рибу и где си ти тај симбол тачно видео, пошто би заиста и ја волео да видим тај симбол?

Poseti manastir Kovilj.

Jel si ti svestan da se na osnovu ovih simbola (ako znas ciji su) u manastiru Kovilj moze zakljuciti ko je izgradio taj manastir?

Sveti Sava je izgradio taj manastir, ako se ne varam? Ispravi me ako gresim. Zasto je koristio te simbole? Jel znas? :hahaha:

Svaki vernici koji pripadaju organizovanoj verskoj zajednici isto postupaju (ne razlikujes se od sektasa).

Nece se zapitati i traziti istinit odgovor vec ces braniti svoju veru cak i ako znas da postoji mogucnost da ne znas.

- - - - - - - - - -

Poseti manastir Kovilj.

прво не зна се тачно са сигурношћу ко је тј у чије време се изградио тај манастир, друго свети сава се спомиње тек у 17 веку да је могуће да је он основао и треће манастир је претрпео толико измена у градњи
да си ти био у том манастиру и распитивао се добио би одговор као што сам ти написао.
мало читај о јовану рајићу пошто и он има везе са манастиром

био сам у том манастиру 20 км од моје куће је и сад оћеш ли ми објаснити где си ти видео тај симбол где риба једе рибу?

прво не зна се тачно са сигурношћу ко је тј у чије време се изградио тај манастир, друго свети сава се спомиње тек у 17 веку да је могуће да је он основао и треће манастир је претрпео толико измена у градњи
да си ти био у том манастиру и распитивао се добио би одговор као што сам ти написао.
мало читај о јовану рајићу пошто и он има везе са манастиром

био сам у том манастиру 20 км од моје куће је и сад оћеш ли ми објаснити где си ти видео тај симбол где риба једе рибу?

Boze sta sve necu cuti od pravoslavaca. :hahaha:

Ti kao pripadnik SPC treba da prihvatas i predanja. Prema predanjima, Sveti Sava je podigao manastir Kovilj 1216. godine.

Naravno da bi dobio takav odgovor jer je to strogo cuvana tajna, a nalazila se u dnevniku koji su vodili upravitelji crkve.

Kao sto u jednom brodu postoji dnevnik tako postoji i crkveni dnevnik. Ti koji ne znaju sto su tamo ti simboli ne znaju ni sta pise u tom dnevniku.

Mozda ne jede ribu ali evo ti simbol. Reci mi samo da je to simbol hriscanstva molim te.

Manastir-Kovilj-1.jpg

Poslednja izmena:
Boze sta sve necu cuti od pravoslavaca. :hahaha:

Ti kao pripadnik SPC treba da prihvatas i predanja. Prema predanjima, Sveti Sava je podigao manastir Kovilj 1216. godine.

Naravno da bi dobio takav odgovor jer je to strogo cuvana tajna, a nalazila se u dnevniku koji su vodili upravitelji crkve.

Kao sto u jednom brodu postoji dnevnik tako postoji i crkveni dnevnik. Ti koji ne znaju sto su tamo ti simboli ne znaju ni sta pise u tom dnevniku.

Mozda ne jede ribu ali evo ti simbol. Reci mi samo da je to simbol hriscanstva molim te.

Pogledajte prilog 304044

pobogu covece da li si ti normalan, sve sam ti lepo objasnio i cak sam napisao da je moguce osnivac manastira bio sveti sava.
ti spominjes nekakav simbol kako riba jede drugu ribu, ja licno takav simbol nisam video, pa sam te zamolio da pokazes taj simbol i sad te poslednji put pitam gde je takav simbol? gde si ti to video u manastiru kovilju?
to kakav sam ja kao vernik pravoslavac to ne treba da ti bude argument, ovde je stvar o necemu drugom

ako si bio u manastiru onda sigurno i znas kada ulazis u manastirsko dvoriste pa iza crkve sa desne strane jedno 50-tak metara sta se nalazi

naravno da jeste simbol hriscanstva kao sto je i krst, prouci malo rano hriscanstvo

Pogledajte prilog 304133

evo ti u jednoj hriscanskoj crkvi u izraelu na podu znak

Pogledajte prilog 304134

Da li su identicni simboli?

Sta je sa starim egiptom? I oni su onda hriscani jer su imali simbol ribe i krsta?

Nije identican simbol, a onaj simbol sto sam ti ja pokazao pripada nekoj organizaciji. Naravno da ti to ne znas.

Znaci rusi imaju istu zastavu ko mi? U prevodu, slicno nije ISTO.

Jos jednom, SVAKA ORGANIZACIJA IMA SIMBOLE PO KOJIMA SE PREPOZNAJU.

Nemas pojma sale.

Ne znas ni ko je u 13. veku bio u tom manastiru. Naravno da ne znas, je neke stvari SPC ne zeli da njihovi vernici (ovce) saznaju.

Samo mi reci da se ovo ne nealazi u imanju SPC:

Manastir-Kovilj-1.jpg

Poslednja izmena:
Ne znas ni ko je u 13. veku bio u tom manastiru. Naravno da ne znas, je neke stvari SPC ne zeli da njihovi vernici (ovce) saznaju.

Samo mi reci da se ovo ne nealazi u imanju SPC:

Pogledajte prilog 304136

Dobro onda nam reci ko je bio, ko je sagradio? Pricas o nekome a ne navodis ko je to.

Ovde su dve ribe, simbol hriscanstva, Uopste jedna drugu ne jede. Prvo sto sam pomislio je da ima veze sa astroloskim znakom riba posto se taj znak tako predstavlja, dve ribe.
Ovaj toranj lici na burgiju i sta sa tim? Ili mozda lici na Vavilonsku kulu jel to?

Na onoj slici nisu vanzemaljski brodovi vec stari crtezi Sunca i Meseca objasnjeno je bilo ovde odavno.

Dobro onda nam reci ko je bio, ko je sagradio? Pricas o nekome a ne navodis ko je to.

Ovde su dve ribe, simbol hriscanstva, Uopste jedna drugu ne jede. Prvo sto sam pomislio je da ima veze sa astroloskim znakom riba posto se taj znak tako predstavlja, dve ribe.
Ovaj toranj lici na burgiju i sta sa tim? Ili mozda lici na Vavilonsku kulu jel to?

Na onoj slici nisu vanzemaljski brodovi vec stari crtezi Sunca i Meseca objasnjeno je bilo ovde odavno.

Nadji mi identican simbol (sa dve ribe) kao sto je onaj sto sam pokazao, a da se nalazi u nekoj pravoslavnoj crkvi.

Nemoj slicni, vec identican.

Nadji mi identican toranj kao sto je onaj na slici (koju sam postavio) a da se nalazi u pravoslavnoj crkvi, bilo gde na svetu.

Toliko od mene.

Znaci neko upravlja Suncem i Mesecom i leti? NE razumem.

frescufo.jpg

crucifixion_400x360.jpg

Poslednja izmena:
Iskreno ne razumem cemu te potpuno. Sta, nema takvih simbola i tornjeva nigde vise nego bas onde, jel to?

Ovde je Sunce predstavljeno da se smeje, sto ne znaci da se u stvarnosti smeje.
sun.jpg

U pitanju je dakle umetnost. Osim toga, ljudi nekada nisu znali o astronomiji kao sada, mozda su smatrali da Suncem upravlja neko, andjeo najverovatnije. Ili je opet u pitanju umetnost, kao na slici koju sam postavio.

опрости ми златоусти на следећој реченици, тема је лепа

аристократа скини га с кур.ца и реци му да је све у праву

опрости ми златоусти на следећој реченици, тема је лепа

аристократа скини га с кур.ца и реци му да је све у праву

Dokazi da nisam. :hahaha:

S obzirom da nisi nasao identican simbol kao u onom manastiru SPC, TISINA! :hahaha:

Kljucne stvari su nekad u SIMBOLIMA ali te ne krivim jer ne znas ciji je to simbol. :lol:

Nadji mi identican simbol (sa dve ribe) kao sto je onaj sto sam pokazao, a da se nalazi u nekoj pravoslavnoj crkvi.

Nemoj slicni, vec identican.

Nadji mi identican toranj kao sto je onaj na slici (koju sam postavio) a da se nalazi u pravoslavnoj crkvi, bilo gde na svetu.

Toliko od mene.

Znaci neko upravlja Suncem i Mesecom i leti? NE razumem.

Pogledajte prilog 305629

Pogledajte prilog 305630

ima na tim slikama nešto što "noviji" pravoslavci ne žele da priznaju, a tradicionalni su priznavali, a to je uticaj sunca i meseca na život, odnosno smrt, a slikar ga je povezao sa isusovim raspećem.
naravno, taj simboličan, ili bolje reći metaforičan pogled na raspeće današnja crkva ne priznaje zato što ima veze sa starim egipatskim i gnostičkim učenjem, ali da ne ulazim previše u detalje, slikar je zaista želeo da predstavi sunce i mesec, a ne kako su njuejdžeri shvatili - svemirske letilice.

uzgred, riba je simbol hrišćanstva jer sa hrišćanstvom se ušlo iz doba ovna u doba ribe.
to se u bibliji simbolično predstavlja žrtvovanjem jagnjeta.

Back