Pravoslavlje između hrišćanstva, paganske tradicije i novokomponovanih navika

pa kada se hvalis sa natprirodnim silama, pa jezicima, sad vidim ucis saleta i pravoslavlju, tj. grckim padezima, jel Hristos umesto Hrist, sta ocekujes, da neko od nasih vas poducava adventizmu zauzvrat?

ja mislim da ste vi samo obicna manguparija, samohvalisavci, i zato sam se salio, tebe znam decenijama kao forumasa, 'de si bio, tu si ostao, prazna ti je nauka, znas nesto o onim nedeljama kod danila i to je sve, ostalo su ti pusti snovi

Ne hvalim se ja to ti pismo i Hristos kaze.
A kod vas se na zalost vidi da nema novorodjenja to vam je strani pojam.
I iz tvog pisanja se to vidi.
Nismo rvati da kazemo Hrist...
Srbin kaze Hrustos.
A vidim ni tebi to nije jaca strana.

Ne hvalim se ja to ti pismo i Hristos kaze.
A kod vas se na zalost vidi da nema novorodjenja to vam je strani pojam.
I iz tvog pisanja se to vidi.
Nismo rvati da kazemo Hrist...
Srbin kaze Hrustos.
A vidim ni tebi to nije jaca strana.
Hristos ti je na grckom nominativ.
Novorodjenje je ogromna tema, ali ti si sam uveo natprirodno, pa ste progovorili engleski, tako da ne znam za sta me prozivas, jer sto nema teme: NOVO RODJENJE, NOVA TVAR, itd? Usinovljenje, npr. isto. Sam si krenuo sa vasim natprirodnim da dokazujes darove Duha, a novi zivot u Hristu, Usinovljenje, Nanovorodjenje, sve je to ogromna tema, samo ne znam kakve veze ima sa vasim natprirodnim mocima, silom? Ne znam zasto me teras da ovde pisem o tome, kada nije tema? A jeste ogromna tema da bi se tek tako sa njom poigravali. Ali znam ja tacno sta ti hoces da kazes, da su rimokatolici i protestanti tu temu do kraja razradili, ja nemam nista protiv, ali zasto nema posebne teme onda ovde, jel sam ja kriv onda?

eto, otvori temu, pa pisi: „valja vam se nanovo roditi“ (Jovan 3, 7).
ja se sigurno necu ismejavati, ako ne zabrazdis u natprirodno, i ne pocnes da bauljas sa engleskim, grckim itd
ti me znas da sam konstruktivan i da bih pohvalio takvu temu o NOVOM COVEKU, NOVORODJENJU, pa to je jevandjelje, a ja jevandjelje najvise volim, i apostol Pavle naravno, bi se tu nasao citiran.

Poslednja izmena:
Hristos ti je na grckom nominativ.
Novorodjenje je ogromna tema, ali ti si sam uveo natprirodno, pa ste progovorili engleski, tako da ne znam za sta me prozivas, jer sto nema teme: NOVO RODJENJE, NOVA TVAR, itd? Usinovljenje, npr. isto. Sam si krenuo sa vasim natprirodnim da dokazujes darove Duha, a novi zivot u Hristu, Usinovljenje, Nanovorodjenje, sve je to ogromna tema, samo ne znam kakve veze ima sa vasim natprirodnim mocima, silom? Ne znam zasto me teras da ovde pisem o tome, kada nije tema? A jeste ogromna tema da bi se tek tako sa njom poigravali.
Nisam ja uveo natprirodno vec pismo i Hristos.
A tebi je vidim pismo i Hristos strani pojam.
I iz tvog ponasanha na forumu se vidi da ti je novoridhenje strani pojam.

Nisam ja uveo natprirodno vec pismo i Hristos.
A tebi je vidim pismo i Hristos strani pojam.
I iz tvog ponasanha na forumu se vidi da ti je novoridhenje strani pojam.
ja ti rekoh, a ti kako hoces, ali na izazove ne odgovaram
postavi temu, uljudno pitaj, pa cu da te poducim, a samohvalisanje me ne zanima
p.s. i ne pominji vise natprirodno, ako hoces ozbiljno da diskutujemo, imas pojmove kao sto je nebesko, bozansko, pa njih koristi, pojam natprirodno je ateisticki, naucno fantastican, ili sta vec, a nije nas, na primer i mitovi i legende su natprirodni, ali nisu religija

Poslednja izmena:
ja ti rekoh, a ti kako hoces, ali na izazove ne odgovaram
postavi temu, uljudno pitaj, pa cu da te poducim, a samohvalisanje me ne zanima
p.s. i ne pominji vise natprirodno, ako hoces ozbiljno da diskutujemo, imas pojmove kao sto je nebesko, bozansko, pa njih koristi, pojam natprirodno je ateisticki, naucno fantastican, ili sta vec, a nije nas, na primer i mitovi i legende su natprirodni, ali nisu religija

Stvar je dakle jos gora nego sto sam i mislio.
Govoris kao neki ne vernik.
Sto mi sugerise da ti nisi ni vernik vec se samo zabavljas ovde.
Novo rodjenje je natprirodni fenomen.
To sto to tebi nije poznato pokazuje da ti poznajes samo neke delove biblije.
Vecinu ne.

Jovan 3,3 Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.

A ovaj govori kao ti.
Jovan 3,3 Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.

Isus mu kaze, ti se cudis jer ti to nije uobicajeno.
To je delo Duha svetoga.
Dakle natprirodno delo.

Jovan 3,5 Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.

Takav kao ti kaze:

Ivan 3,9 Upita ga Nikodem: "Kako se to može zbiti

Ti ne poznajes te stvari?

Ivan 3,10 Isus njemu odgovori: ` Ti si učitelj u Izraelu, a ti ne poznaješ te stvari!

Ocigledno ni ti.
Ti ne citas pismo vec samo visis po forumima i ponavljas jedno te isto.

Ti hoces da budes ucitelj na forumu a o novorodjenju nikada nisi nista cuo?
Sto pokazuje da ti ni bibliju ne citas.
Sumnjam sada da ti samo pricas o veri a ne praktikujes.
ja ti dao citat,
eto, otvori temu, pa pisi: „valja vam se nanovo roditi“ (Jovan 3, 7).
ti iskopirao, i sada se hvalis, umesto da meni kazes hvala?
natprirodni samohvalisavac si
jel cemo da cujemo jos engleskog, grckog, i ostalog govorenja u jezicima?

A sto bi neko obrisao moju etnicku pripadnost, pa moja je bre zabetonirana u Svetom Pismu - ja sam makedonac i ako cemo pravo,tamo po etnickoj liniji ne vidimo ni amere,ni ruse pa cak ni srbe...
Ali makedonce vidimo stoga ovu tvoju "prorocku pricicu"slobodno mozes okaciti macki o rep...
Mozda to kod tebe tako proslo pa smatras da bi to moglo biti i moje iskustvo...
...ne sekiraj se,stvari su kod mene sasvim drugaciji. :kafa:
Па зашто не мисионариш код Македонаца, већ код Срба?

He,he,he,a sad odjednom postao i etnolog ...?
Usrecio si se s teologijom a sad ces se "proslaviti kao etnologa"...!??
Jel shvacas koliko si se opasno nasao na klizavom terenu...? :kafa:

P.S. zamisli samo,mislim ono samo na trenutak - kako bi delovalo da ja sad tebe ucim ko ste vi kao srbi,pa odakle ste,pa ovo pa ono...
P.P.S. ...malo nam od bugara,pa grka,pa shiptara jos nam samo ti falis ...
Јесте ли "високи 2m" на Александра Македонског или на Марка Краљевића? :per:

Back