Pravoslavlje i lazno pravoslavlje

Бесмисленост вашег постојања састоји се у томе што сте такорећи фиксирани да спопадате СПЦ: цео ваш верски живот програмиран је на бестијално уједање, пљување и оговарање црквених великодостојника и свештенства па и верника СПЦ. - као да само она постоји на свету. Тако да оправдано изазивате
сумњу у било какву верску или добронамерну делатност.

Али ја сматам да треба да постојите, и сигуран сам да СПЦ обраћа пажњу на
ваше речи чак и када су оне израз чисте пакости и немогућности напредовања
у црквеној јерархији.

Vi ste otpali od Pravoslavlja. Vi ste puka forma bez sadrzine i samo jedni od onih 349 jeresi SSC, koje je prepodobni Justin celijski definisao jednom jedinom rijecju: svejeres!

http://www.oikoumene.org/en/member-churches.html

Poslednja izmena:
Нису ми забранили приступ него ми све теме и скоро све постове бришу. Нема смисла бити на крсти кад одератори цензуришу истину.

П.С. Треба ту твоју исправну логику објаснити онима који раде за мафију (власнике крсте) али су они своја убеђења и савест положили на олтар месечних примања. Цензура за мале паре!

Globalizam, prijatelju, globalizam. Sve za euro, euro ni za sta!

Бесмисленост вашег постојања састоји се у томе што сте такорећи фиксирани да спопадате СПЦ: цео ваш верски живот програмиран је на бестијално уједање, пљување и оговарање црквених великодостојника и свештенства па и верника СПЦ. - као да само она постоји на свету. Тако да оправдано изазивате
сумњу у било какву верску или добронамерну делатност.

Али ја сматам да треба да постојите, и сигуран сам да СПЦ обраћа пажњу на
ваше речи чак и када су оне израз чисте пакости и немогућности напредовања
у црквеној јерархији.
Немогућност напредовања у црквеној јерархији...:hahaha: Не пројектуј своју грабеж за моћи другима.

Ти бре посматраш СПЦ ко компанију. Нека ти неко објасни и после хиљаде слика и доказа о масонерији у од комуњара узурпиране СПЦ, како се преко чланства у ротари клубу, штићеник братства пење по тој лествици.

Још сте покушали у свом безумном затварању очију и ушију за истину да оспорите валидност фотографија које доказују очито. Али нека, обиће се теби о главу негирање очитог и то кроз векове векова, само наставу да се правиш неинформисан и наиван.

Немогућност напредовања у црквеној јерархији...:hahaha: Не пројектуј своју грабеж за моћи другима.

Ти бре посматраш СПЦ ко компанију. Нека ти неко објасни и после хиљаде слика и доказа о масонерији у од комуњара узурпиране СПЦ, како се преко чланства у ротари клубу, штићеник братства пење по тој лествици.

Још сте покушали у свом безумном затварању очију и ушију за истину да оспорите валидност фотографија које доказују очито. Али нека, обиће се теби о главу негирање очитог и то кроз векове векова, само наставу да се правиш неинформисан и наиван.

Ovi danasnji iz SPC sluze pranju ruku i zbanova, a ne Bogu.Sve ide kolo naokolo!

Пуна им уста толеранције а гори су од инквизиције. То кад вук глуми јагње, увек нешто смрди на лицемерје.

Eto, doslo vrijeme da se dokumentovano pokazivanje odstupanja SPC od ucenja Pravoslavne Crkve naziva vrijedjanjem SPC i za to se izricu javne opomene. Jos malo pa ce vlast i da hapsi za to i u zatvore da salje. Nikoga iz SPC ne tice sta je

''Не сме се никаквим начином бити потчињен епископима који одступише или који одступају од православља.'' - 3. Канон 3.Васељенског Сабора.

''Ономе који било какво Предање Црквено, писано или неписано одбацује анатема'' - Акта Седмог Васељенског Сабора

Poslednja izmena:
Vi ste otpali od Pravoslavlja. Vi ste puka forma bez sadrzine i samo jedni od onih 349 jeresi SSC, koje je prepodobni Justin celijski definisao jednom jedinom rijecju: svejeres!

http://www.oikoumene.org/en/member-churches.html

Добро, хајде да покушамо другачије да разговарамо. Овде се само могу видети најужасније увреде на рачун свих могућих и немогућих, па да ја не бих улазио у те појединачне увреде

хајде ти и Владан ИПХ ПРОБАЈТЕ ДА НАБРОЈИТЕ

ШТА ВАЉА У ТОЈ НАШОЈ СПЦ, КО ВАЉА, КОЈЕ ВЛАДИКЕ, КОЈИ СВЕШТЕНИЦИ, КОЈИ ВЕРНИЦИ, КОЛИКО ИХ ИМА И ГДЕ СЕ НАЛАЗЕ '?

ЗАТИМ КОЈЕ ЦРКВЕ У СВЕТУ ВАЉАЈУ И ТО ПО НАПРЕД ИЗЛОЖЕНОМ
РЕДОСЛЕДУ И ГДЕ СУ ТЕ ЦРКВЕ ???

Добро, хајде да покушамо другачије да разговарамо. Овде се само могу видети најужасније увреде на рачун свих могућих и немогућих, па да ја не бих улазио у те појединачне увреде

хајде ти и Владан ИПХ ПРОБАЈТЕ ДА НАБРОЈИТЕ

ШТА ВАЉА У ТОЈ НАШОЈ СПЦ, КО ВАЉА, КОЈЕ ВЛАДИКЕ, КОЈИ СВЕШТЕНИЦИ, КОЈИ ВЕРНИЦИ, КОЛИКО ИХ ИМА И ГДЕ СЕ НАЛАЗЕ '?

ЗАТИМ КОЈЕ ЦРКВЕ У СВЕТУ ВАЉАЈУ И ТО ПО НАПРЕД ИЗЛОЖЕНОМ
РЕДОСЛЕДУ И ГДЕ СУ ТЕ ЦРКВЕ ???

:klap:ali spisak ce biti mali ili ga biti nece

Sta valja? Bolje pitaj sta ne valja? A ne valja vam to sto ste pred svijetom prestali ispovijedati Svete dogmate Pravoslavne Crkve i jedinost Pravoslavne Crkve, no ste za Crkvu priznali sve jeresi SSC i Rimokatolicku jeres sa svim njihovim dogmatima tj. jeresima. Time ste, prijatelju, pred cijelim svijetom i pred Bogom prestali svjedociti Simvol vjere i otpali ste od apostolske svetootacke Pravoslavne Crkve!

Poslednja izmena:
Sta valja? Bolje pitaj sta ne valja? A ne valja vam to sto ste pred svijetom prestali ispovijedati Svete dogmate Pravoslavne Crkve i jedinost Pravoslavne Crkve, no ste za Crkvu priznali sve jeresi SSC i Rimokatolicku jeres. Time ste, prijatelju, pred cijelim svijetom i pred Bogom prestali svjedociti Simvol vjere.

pa pita te covek sta valja da menje pises:zcepanje:
ja svake nedelje ispovedam simvol vere kao i moj duhovnik koji je takodje protiv ekumenizma,
nazalost neki od duhovnih cada ave Justina su sada ekumenisti,Bog neka im je u pomoc

U jeresi nista ne moze biti da valja.Vasi episkopi govore protiv ekumenizma samo pred vama u hramovima, dok pred cijelim svijetom javno se trude i svjedoce ekumenizam.Cekaju da dobiju na vremenu, da vam se duh promijeni i da postanete njihovi istomisljenici. I to ce vam se desiti, jer vise volite svoje episkope, nego li Hrista!

Eto, doslo vrijeme da se dokumentovano pokazivanje odstupanja SPC od ucenja Pravoslavne Crkve naziva vrijedjanjem SPC i za to se izricu javne opomene. Jos malo pa ce vlast i da hapsi za to i u zatvore da salje. Nikoga iz SPC ne tice sta je

''Не сме се никаквим начином бити потчињен епископима који одступише или који одступају од православља.'' - 3. Канон 3.Васељенског Сабора.

''Ономе који било какво Предање Црквено, писано или неписано одбацује анатема'' - Акта Седмог Васељенског Сабора

Dobro, a kako da ti oceniš da li je episkop otpao od pravoslavlja? Ti, i tebi, i meni slični, to su obični ljudi, mirjani, koji ne mogu poznavati učenje crkve, dogme i kanone kao što to može vladika, i kako onda da dokažeš da je vladika otpao? To može da dokaže samo drugi vladika, ili patrijarh, ili pak neko crkveno telo, poput sinoda ili saveta

Sta valja? Bolje pitaj sta ne valja? A ne valja vam to sto ste pred svijetom prestali ispovijedati Svete dogmate Pravoslavne Crkve i jedinost Pravoslavne Crkve, no ste za Crkvu priznali sve jeresi SSC i Rimokatolicku jeres sa svim njihovim dogmatima tj. jeresima. Time ste, prijatelju, pred cijelim svijetom i pred Bogom prestali svjedociti Simvol vjere i otpali ste od apostolske svetootacke Pravoslavne Crkve!

126780057363849505560. put te pitam šta se u zvaničnom učenju crkve, u dogmatima i kanonima, i u bogosluženju od tada izmenilo????

U jeresi nista ne moze biti da valja.Vasi episkopi govore protiv ekumenizma samo pred vama u hramovima, dok pred cijelim svijetom javno se trude i svjedoce ekumenizam.Cekaju da dobiju na vremenu, da vam se duh promijeni i da postanete njihovi istomisljenici. I to ce vam se desiti, jer vise volite svoje episkope, nego li Hrista!

Naši episkopi.... dobro, koji su tvoji episkopi? Reci kojoj ti crkvi pripadaš?

Али ја сам те лепо питао да набројиш ШТА ВАЉА ?

Можеш ли то уопште? Или си оличење НЕГАЦИЈЕ? Уопште ми ниси јасан?

napadas sav narod pravoslavni a nisu svi teolozi tako da nisi fer
to sto je papa veliki inkvizitor ne znaci da je sav narod katolicki zao
isto vazi i za sve ostale
vlast je veliko iskusenje i mnogi stradaju od sujete
prost narod strada jer gubi sustinu slusajuci pokvarenog vodju, zato je rasudjivanje/razum/ jedna od najbitnijih vrlina, razmisliti svojom glavom,episkop moze i da pogresi ali ako si sam dovoljno cvrst u veri lako ces prepoznati prelest

Dobro, a kako da ti oceniš da li je episkop otpao od pravoslavlja? Ti, i tebi, i meni slični, to su obični ljudi, mirjani, koji ne mogu poznavati učenje crkve, dogme i kanone kao što to može vladika, i kako onda da dokažeš da je vladika otpao? To može da dokaže samo drugi vladika, ili patrijarh, ili pak neko crkveno telo, poput sinoda ili saveta

Evo dokaza Crkve za sve vladike koji su otpali, dokaza koji se u SPC ne postuju, jer SPC ne postuje kanone Crkve:

10. Правило Св. Апостола. -Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.

11. Правило Св. Апостола- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.

45. Правило Св. Апостола- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

46. Правило Св. Апостола- Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?

33. Правило Лаодикијског Сабора - С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.

32. Правило Лаодикијског Сабора- Не треба примати јеретичких благослова, јер су они више злословља него ли благослови.

34. Правило Лаодикијског Сабора- Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј. јеретицима, или који су пре јеретици били, јер су они далеко од Бога. Нека су дакле анатема, који се к њима обраћају.

38. Правило Лаодикијског Сабора- Не сме се празновати заједно са незнабошцима, нити општити у њиховом безбожју.

6. Правило Лаодикијског Сабора- Не може се допуштати јеретицима, који остају упорни у јереси да улазе у Дом Божји.

10. Правило Лаодикијског Сабора- Који Цркви припадају, не смеју равнодушно женити своју децу са јеретицима.

Back