Pravoslavlje i lazno pravoslavlje

A koju dogmu ili kanon je SPC izmenila? Šta se promenilo u bogosluženju SPC što te navodi da istupiš iz nje? Ništa! Da li je izmenila suštinu? Nije!

Kako nije izmijenila ako je za Crkve priznala i one koji ispovijedaju jeres filiokve, jeres papske nepogresivosti, jeres cistilista, jeres bezgresnog zaceca Presvete Bogorodice, jeres krstavanja kropljenjem, jeres upotrebe beskvasnog hljeba pri pricescivanju...jeres zena svestenika i episkopa, jeres ppedera svestenika i episkopa...

SPC zaista nista nije izmijenila, osim sto se saglasila sa svim bezboznostima da nisu jeres, nego su blagodatna Crkva. :lol:

Kako nije izmijenila ako je za Crkve priznala i one koji ispovijedaju jeres filiokve, jeres papske nepogresivosti, jeres cistilista, jeres bezgresnog zaceca Presvete Bogorodice, jeres krstavanja kropljenjem, jeres upotrebe beskvasnog hljeba pri pricescivanju...jeres zena svestenika i episkopa, jeres ppedera svestenika i episkopa...

SPC zaista nista nije izmijenila, osim sto se saglasila sa svim bezboznostima da nisu jeres, nego su blagodatna Crkva. :lol:

Dokument je možda potpisan, ali se učenje, kanoni i služenje u SPC još uvek nisu izmenili... :whistling:

Dokument je možda potpisan, ali se učenje, kanoni i služenje u SPC još uvek nisu izmenili... :whistling:

To sto je isto i neizmijenjeno, to je puka crkvena forma. Crkvu ne cine odezde, ni manastiri ni isti nacin sluzenja Liturgije, Crkvu ne cini ustaljena tradicija i stari obicaji, nego je Crkva ispravno ispovijedanje vjere.

Tamo gdje se vjera ne ispovijeda onako kako je Bog Duhom Svetim kroz apostole i Svete Oce u Crkvi ustanovio, tu Crkve nema, tu Svetog Duha nema, tu spasenja nema. To govori Hristos u Jevandjelju, to govore apostoli u svojim poslanicama, to govore Vaseljenski sabori kroz ustanovljene dogmate i kanone, to svjedoce Sveti Oci.

SPC je pristupila SSC i priznala da u svim clanicama SSC postoje elmenti Crkve i da u svim clanicama SSC obitava Sveti Duh, a tamo u tom SSC postoji oko 400 vrsta crkava
.
SPC priznala je Rimokatolicku crkvu sa svim njihovim jeresima za spasonosnu apostolsku Crkvu ravnopravnu Pravoslavnoj Crkvi. I svi episkopi sadasnje SPC jednoglasni su po tom pitanju i to javno svojim prakticnim crkvenim zivotom svakodnevno potvrdjuju.

A da li je sve u slobodnoj volji? Šta ako ga obmanjuju? Ili ako nije u prilici da spozna istinu?
Kako će indijanac u Amazoniji, koji sledi kult prirode ili predaka, izaći na pravi put kada nije ni uvideo njegovo postojanje?

S kim je Bog, taj ne moze biti obmanut. Ko odstupi od Boga, takvi bivaju obmanuti. Nije nase da odstupamo od vjere pod izgovorom da vodimo brigu o tome da li ce Gospod spasiti nekog Indijanca iz Amazona.To je Bozji, a ne nas posao, ako vec ne mozemo da misionarimo medju tim Indijancima.
Nase je da svjedocimo vjeru u Hrista kroz ucenje Njegove Crkve.

Poslednja izmena:
S kim je Bog, taj ne moze biti obmanut. Ko odstupi od Boga, takvi bivaju obmanuti. Nije nase da odstupamo od vjere pod izgovorom da vodimo brigu o tome da li ce Gospod spasiti nekog Indijanca iz Amazona.To je Bozji, a ne nas posao, ako vec ne mozemo da misionarimo medju tim Indijancima.
Nase je da svjedocimo vjeru u Hrista kroz ucenje Njegove Crkve.
Molim te, necemo, a ne ne mozemo. Vjeruj, da toliko neko istinski zeli da misionari po Amazonskim prashumama misionario bi. Ne bi bilo ne moze ;)

Бесмисленост вашег постојања састоји се у томе што сте такорећи фиксирани да спопадате СПЦ: цео ваш верски живот програмиран је на бестијално уједање, пљување и оговарање црквених великодостојника и свештенства па и верника СПЦ. - као да само она постоји на свету. Тако да оправдано изазивате
сумњу у било какву верску или добронамерну делатност.

Али ја сматам да треба да постојите, и сигуран сам да СПЦ обраћа пажњу на
ваше речи чак и када су оне израз чисте пакости и немогућности напредовања
у црквеној јерархији.

Бесмисленост вашег постојања састоји се у томе што сте такорећи фиксирани да спопадате СПЦ: цео ваш верски живот програмиран је на бестијално уједање, пљување и оговарање црквених великодостојника и свештенства па и верника СПЦ. - као да само она постоји на свету. Тако да оправдано изазивате
сумњу у било какву верску или добронамерну делатност.

Али ја сматам да треба да постојите, и сигуран сам да СПЦ обраћа пажњу на
ваше речи чак и када су оне израз чисте пакости и немогућности напредовања
у црквеној јерархији.

I meni se ne svidja sto izjednacavaju ispovedanje vere sa pljuvanjem SPC, ali bih voleo da cujem tvoj komentar na njegove optuzbe, jer ako je SPC stvarno jereticka kao sto kaze, ne vidim razlog da se protivite evoluciji. :mrgreen:

Nisu to nikakvi siroki vidici, nego je to varljiva djavolja obmana.
Sve je vama zaludjenicima djavolja rabota :). Eto skoro chuh i da je www = shest stotina i shezdeset shest.. Komedija :D

Eto ti je i avatar u znaku izvrnutog i slomljenog krsta sa bojama " ponosa." Ako su to siroki vidici, onda zbogom,civilizacijo!
Chuo za semaforsku signalizaciju zastavicama? Ne? Evo onda da ti kazem. Ovo moje su kombinovano N i D shto bi bila skracjenica od Nuclear Dissarmament i nastao je u toku hippie pokreta. A to shto lichi na Neronov znak od prije iha ha.. To mene ne interesuje. Uglavnom, meni je bitno to shto znak predstavlja sada, a ne shta je predstavljao tada.

Edit: A to shto je ofarbano u boje ponosa, iskreno nisam znao. Eto sad saznah i bash mi je drago. Lezbejke su ono, totalno hot :D ( http://www.demotivateus.com/posters/lesbians-get-me-off-demotivational-poster.jpg )

Poslednja izmena:
Sve je vama zaludjenicima djavolja rabota :). Eto skoro chuh i da je www = shest stotina i shezdeset shest.. Komedija :D

Chuo za semaforsku signalizaciju zastavicama? Ne? Evo onda da ti kazem. Ovo moje su kombinovano N i D shto bi bila skracjenica od Nuclear Dissarmament i nastao je u toku hippie pokreta. A to shto lichi na Neronov znak od prije iha ha.. To mene ne interesuje. Uglavnom, meni je bitno to shto znak predstavlja sada, a ne shta je predstavljao tada.

Edit: A to shto je ofarbano u boje ponosa, iskreno nisam znao. Eto sad saznah i bash mi je drago. Lezbejke su ono, totalno hot :D ( http://www.demotivateus.com/posters/lesbians-get-me-off-demotivational-poster.jpg )

Ociti primjeri degradacije ljudske vrste!

Posto vas zilota dugo nema, pomislio sam da su vam zabranili pristup. I nije mi jasno kako nekoga mogu da vrijedjam, ako govorim ono sto se javno zna: Crkva govori jedno, a ovi iz SPC rade sve suprotno.

Ako neko navodi primjere te suprotnosti, kakvo je to vrijedjanje!? Tu nema nikakvog vrijedjanja, i sve opomene zbog tog "vrijedjanja" nisu nista drugo do cenzura koja nastoji da se prestane sa pricom o tome sta Crkva zapovijeda.
Нису ми забранили приступ него ми све теме и скоро све постове бришу.

Poslednja izmena od moderatora:

Back