Odličan izbor Vladane! Gde to pronalaziš sve ove citate? Imam utisak kao da ih vadiš iz rukava.

Eh, izgleda da će kamenje progovoriti zaista, a ljudi će sve prećutati. Ali neće još zadugo biti, svi ćemo videti posledice ovog licemernog podržavanja laži i hule na Gospoda i na NJegovu Crkvu. A one će se obiti ni o koga drugog nego o nas, baš najviše, o verujuće i one koji se tako deklarišu. Rušenjem Crkve, njenog poretka i zakona, mi ne rušimo tuđ, već svoj dom i dom naših duša. Ne čuvanjem vere i istinskog predanja i učenja Crkve, mi odsecamo granu na koju smo prvobitno kao divlja maslina na pitomu nakalemljeni i lišavamo se svakoga dobra i dobroga roda. A znamo kako je rekao Gospod:-Svako drvo koje dobra roda ne rađa, seče se i u oganj baca. Pa neka se malo zamislimo svi koji se nazivamo pravoslavnima, šta je to što nas usinovljuje Ocu i zašto se smatramo rodom izbranim i malim stadom koje se spašava Voljom Oca svojega?
A u organskom jedinstvu sa mamonom kome se to molimo i koga prizivamo? Koga priznajemo i proglašavamo Crkvom Hristovom na zemlji, onom Crkvom koju Gospod naziva neukaljanom svojom Nevestom? Zbog koje su reke krvi mučeničke prolivene da bi se očuvala čistom i neporočnom...E, kukavni, zakukaće i progovoriti i kamenje, i oni koji ne veruju u Hrista, preobratiće se da prokažu one koji istinu izdaše, kao nekada u Izrailju kada Gospod dođe, pa povede za sobom najprostije i najneučenije da posrami mudre i učene sveštenike.