PRAVOSLAVCI, KATOLICI, MUSLIMANI ILI NESTO CETVRTO? POGLEDAJ

M

MYST

Gost
SVI U GLAVNOM ZASTUPAJU SVOJU VERU CAK IAKO SU ATEISTI SRBI CE UVEK BITI ZA PRAVOSLAVNOG HRVATI ZA KATOLICKOG A MUSLIMANI ZA ALAHA. MOZDA BI VERE TREBALO ZABRANITI JER SAMO RAZDVAJAJU LJUDE, A MOZDA BI TREBALO DA SVI PREDJEMO U BUDISTE :lol: A STA AKO JA SADA NAPISEM KNJIGU I POCNEM JE DELITI SA UZVICIMA DA JE TO PRAVA ISTINA. HOCE LI ME PROGLASITI ZA JERETIKA I HOCE LI ME PROGLASITI SEKTASEM A ZA PAR HILJADA GODINA CU POSTATI NOVI ISUS. MOZDA JE TO SVE JEDNA VELIKA OBMANA

MYST:
SVI U GLAVNOM ZASTUPAJU SVOJU VERU CAK IAKO SU ATEISTI SRBI CE UVEK BITI ZA PRAVOSLAVNOG HRVATI ZA KATOLICKOG A MUSLIMANI ZA ALAHA. MOZDA BI VERE TREBALO ZABRANITI JER SAMO RAZDVAJAJU LJUDE, A MOZDA BI TREBALO DA SVI PREDJEMO U BUDISTE :lol: A STA AKO JA SADA NAPISEM KNJIGU I POCNEM JE DELITI SA UZVICIMA DA JE TO PRAVA ISTINA. HOCE LI ME PROGLASITI ZA JERETIKA I HOCE LI ME PROGLASITI SEKTASEM A ZA PAR HILJADA GODINA CU POSTATI NOVI ISUS. MOZDA JE TO SVE JEDNA VELIKA OBMANA

Moraš se ubediti, zar ne? Dok to "možda" ne bude više potrebno.

Kissko:
MYST:

Moraš se ubediti, zar ne? Dok to "možda" ne bude više potrebno.
ja imam svoje ubedjenje i ono u sta verujem ali me interesuje sta drugi misle

1010011:
«MOZDA JE TO SVE JEDNA VELIKA OBMANA»

Naravno da je obmana. No, ljudima je vera potrebna, mi jednostavno tako funkcionišemo. Problem je što skoro sve crkve to zloupotrebljavaju. Ogromna lova se tu vrti. Pogledajte koliko je Vatikan moćan, koliko su adventisti bogati i kako jača uticaj Srpske pravoslavne crkve.

Sve to treba debelo oporezovati. :wink:
Jedina religija koju cenim što je imala petlju da prizna javno da samo šiša ovce je sajentologija. Zato su nagrabusili sa poreznicima, ali ja bih sve crkve debelo oporezovao. Jedini je problem što bi to dovelo do poskupljenja krštenja, pričešća, osvećenja, sahrana i ostalih komercijalnih crkvenih usluga.

Nažalost
ljude ne razdavaja vera u ovo ili ono,ona samo po sebi ne šteti
već odnos prema onima ili ovima tj ljudska gordost , ponos , "ja znam " "ja sam naj bolji" itd
U tome ateisti mogu slobodno da se dodaju gore navedenim verama.
Mudrost kojoj pravi hrišćanin teži ne daje mogućunost čoveku da ima takve osobine time on se i ne razdvaja, ljuti, vređa, pogađa itd.
Ako govorimo o hrišćanstvu govorimo o onome šta to treba da bude a ne šta je postalo .
Nije hrišćanin onaj koji se krsti, učlani ili sam sebe nazove tako.
Ja mogu sebe sam nazvati saobraćajcem i stati na raskrsnicu i regulisati saobraćaj .
Da li sam ja saobraćajac?
Naravno da nisam čak naprotiv .
Zašto onda ismevate saobraćajce?
U kome je greška?
U meni, saobraćajcu ili vama ?
Pozdrav

MYST:
Probaj konkurs je otvoren vec vise od 2000 god. :roll:

JA ISKRENO MISLIM DA VERA ITEKAKO UTICE NA POSTOVANJE PREMA DRUGIMA. NPR MI SMO ZA MUSLIMANE NEVERNICI KOJI NE BI SMELI DA POSTOJE (ISPRAVITE ME AKO GRESIM). SAM PRIMER SU VAM I KRSTASKI RATOVI, ALI TO JE STARO PA ZA VATIKAN GOVORE DA U STVARI VLADA SKORO CELIM SVETOM A POZNATO JE GDE IMA DIMA TU IMA I VATRE. SAD GLEDANO OVAKO PONEKAD RELIGIJA POMAZE COVEKU ALI ZA TO SU POTREBNI KARAKTERNI LJUDI KOJI NAZALOST NISU U CRKVI. ZA MENE JE JEDINA DOBRA VERA BUDIZAM KOJA U STVARI I NIJE VERA VEC VEROVANJE O NACINU ZIVOTA.

1010011:
Pbojan:

«PA DA SE MOLIMO BOGOVIMA DA NAM NEBO NE PADNE NA GLAVU»

BOG JE NA NEBU I SVE VIDI. AKO DOBRI BOG BUDE ŽELEO DA POBIJE SVE NEVERNIKE I POSRNULE LJUDE ON ĆE TO URADITI KAO ŠTO JE RADIO I U PROŠLOSTI SA POTOPOM.
ako bog sve vidi znaci da je znao da ce sotona pasti. jel to znaci da je on to namerno uradio. ja mislim da bog sa univerzumom igra kockice samo sto je najz*je*anije kockice nemaju brojeve i okrugle su

Back