PRAVO

Ujeeee..ovo zvuci bas friki.....k'o u horor filmovima...valjda...ne znam...ne gledam ih...plasim se.. :sad2:

Možeš Ti da misliš šta god hoćeš,
ali siledžije su mentalno oboleli ljudi.
Čak i kada je osoba do "grla zakopčana",
izmisliće nešto na primer "provokativno ga je gledala"
ili bilo šta drugo "hoće nego se pravi".
Kako objašnjavaš napade na starice ili decu?
Nema to nikakve veze sa oblačenjem.Siledžijama je duševna hrana strah u očima žrtve.
Želja da ponižava.

brrrrrrrrrrrrrrrr:sad2:
:sad2:
:sad2:

ne izlazim iz kuce

Pa Poverljiva ! Nemoj tako ! Pa neću da te plašim !
Samo sam htela da objasnim da način oblačenja nije razlog za napad manijaka.
Kratke suknjice, lepi dekoltei, štiklice te neće dovesti u opasnost, ako si u društvu ili u blizini normalnih muškaraca.
Ali ako si u društvu ili u blizini siledžije kako god da si obučena isto Ti dođe.

Poslednja izmena:
Pa Poverljiva ! Nemoj tako ! Pa neću da te plašim !
Samo sam htela da objasnim da način oblačenja nije razlog za napad manijaka.
Kratke suknjice, lepi dekoltei, štiklice te neće dovesti u opasnost, ako si u društvu ili u blizini normalnih muškaraca.
Ali ako si u društvu ili u blizini siledžije kako god da si obučena isto Ti dođe.

:rotf:Ma sve si u pravu..nego ako ne izadje napolje to znaci da ce sve vreme biti ovde:dash:

Osim ako ne unajmi nekog zgodnog telohranitelja, da je čuva............:think:
:heart:..........................I danju i noću !!! .........................................:heart:

Inspirisana jednim postom resih da malo apsolviramo sledecu situaciju:
devojka/zena voli da se obuce 'oskudno' (za neke provokativno), onda se nadje neki lik koji je npr. napastvuje ili cak siluje..
....a onda neko izjavi nesto tipa 'pa sama ga je izaz(i)vala' i tome slicno.. :roll:
Zasto se postupci koji su za osudu pravdaju ovakvim nebulozama?

Ko moze ikome da uskrati to pravo (slobodu) da obuce ono sto sam(a) zeli?
niko ne moze uskratiti.
sad ja jesam za to da se postuju neka pravila oblacenja kad ides u neke institucije koje zahtevaju ozbiljnost.

medjutim pravdati napad ili silovanje cinjenicom da se neko "provokativno" obikao je glupo,a rekla bih i bezobrazno.

ipak je covek evoluirao i stvorio neku svest u glavi sta je ispravno a sta ne,isto kao sto je naucio da suzbija i kontrolise primitivne instinkte.za tako nesto nema opravdanja.ako ne znas da se ponasas idi u zoloski vrt,nije civilizacija za tebe...i kraj price.

Inspirisana jednim postom resih da malo apsolviramo sledecu situaciju:
devojka/zena voli da se obuce 'oskudno' (za neke provokativno), onda se nadje neki lik koji je npr. napastvuje ili cak siluje..
....a onda neko izjavi nesto tipa 'pa sama ga je izaz(i)vala' i tome slicno.. :roll:
Zasto se postupci koji su za osudu pravdaju ovakvim nebulozama?

Ko moze ikome da uskrati to pravo (slobodu) da obuce ono sto sam(a) zeli?

ima ljudi koji oblacenje tumace na razne nacine:whistling:

Odeća nema nikakve veze .
Siledžije traže strah u očima.
Žele da ponize žrtvu.

Ох, хвала Богу, већ сам, читајући ових 6 страна, помислила да сви верују у ту глупу предрасуду о ''изазивању силоватеља''.

4 пута у животу су ме нападали манијаци и НИЈЕДНОМ нисам била провокативно обучена, ма не провокативно, него чак ни имало женствено, потпуно неупадљиво...(тренерка, зимска јакна, сако и фармерке, широки мантил (у трудноћи))..:roll:

А знала сам често да носим и супер кратке миниће, штиклице, дубоке чизме...да се обучем утегнуто и ''напуцано''..па нисам тада ''испровоцирала'' ниједног манијака....:roll:

Ох, хвала Богу, већ сам, читајући ових 6 страна, помислила да сви верују у ту глупу предрасуду о ''изазивању силоватеља''.

4 пута у животу су ме нападали манијаци и НИЈЕДНОМ нисам била провокативно обучена, ма не провокативно, него чак ни имало женствено, потпуно неупадљиво...(тренерка, зимска јакна, сако и фармерке, широки мантил (у трудноћи))..:roll:

А знала сам често да носим и супер кратке миниће, штиклице, дубоке чизме...да се обучем утегнуто и ''напуцано''..па нисам тада ''испровоцирала'' ниједног манијака....:roll:

Kako si se odbranila ?

То су били напади без претензија да буду силовања, претпостављам, јер је сваки пут било у граду, у предвечерњим сатима и то на местима где не би било ни места ни могућности за силовање. Али, иако су то били различити мушкарци, у различито време и у различитим градовима - то је био исти профил манијака. А што се баш такви лепили на мене...не знам. Има нечег у ономе што си написала.
Siledžije traže strah u očima.
Žele da ponize žrtvu

Првог пут сам га ударала ногама у цеваницу...али ме није то спасло, него људи који су наишли....
Дргугог сам загребала свежњем са кључевима по лицу.
Трећи пут сам се сетила да треба вриштати.
Четврти пут ми је пукао филм, кад сам се отргнула из његових руку кренула сам према њему и врло мирним гласом му саопштила:''Сад ћу те убити.''
...И побегао је главом без обзира.:lol:

E pravilno si postupila, oni su uglavnom plašljivi.
Ja sam imala problem sa manijakom koji me je stalno sačekivao na putu ka radnom mestu, gde su prolaznici bili retkost.
Uvek me je čekao, a kada naiđem on raskopča pantalone, izvadi i počne da ........
U početku sam se pravila da ne primećujem, ali je vremenom postalo nepodnošljivo.
Kada sam se žalila kolegama, njima je bilo smešno, i zezali su se na račun toga.
Nisam smela da ga prijavim.
Onda mi je palo napamet da mu priđem i da se izurlam na njega.
I uradila sam to. On se uplašio, ali posle nekog vremena se opet pojavio.
I opet sve iz početka. Imala sam njegov registarski broj automabila za svaki slučaj.
To je trajalo nekih par godina, a onda je nestao hvala Bogu.
Možda Ti ne izgleda ovo tako strašno, ali trpeti ovo nekoliko godina je nepodnošljivo.

Napad na bilo koga je totalno neprihvatljiv sem ako nije u samoodbrani.samim tim znachi da ne treba da ima veze ni sa nechijim oblachenjem .Ali......obzirom da znamo gde zivimo i poznajemo nash mentalitet, devojka koja se tako obuche moze i da ochekuje neshto tako.To siledziju ne opravdava , ali i ona mora biti svesna nekih stvari.Evo drugog primera.Ja volim da stopiram.Samim tim shto mi je stao da me poveze ja mu nisam dala pravo da me muva ili `vata , ali ja sam svesna da svaki put kada udjem u kola mogu to da ochekujem.(sad svi kucajte u drvo da mi se ne desi neshto loshe ) :)

Sve sto obucemo na sebe nas oslikava u ocima drugih. I ako se ja danas osecam bas seksi i pozelim da izgledam ".ebozovno" imam sva prava da se tako obucem.A samo totalni PRIMITIVAC to moze da protumaci kao poziv na konkretan seks.To je nacin da se zagolica masta a ne poziv u krevet
Nazalost , ima puno primitivaca

pa ne znam, ako udjesh u kladionicu oskudno obuchena ili u kasarnu ne znam koliko ce stajati taj argument o slobodi izbora.. ili tako neko mushko testosteronsko mesto, izaberite bolje :II mushka soba u studenjaku.. tj kao pa mogu da se oblacim kako hocu

Back