Pravo vreme za decu

86bogomoljka

Legenda
Poruka
55.337
Шта се, бре, чудите, све наше библиотеке су такве :zcepanje:

Боко, дивно...

Nama su u Rusiji veliki utisak ostavili redovi porodica ispred muzeja. Ovde cekaju u redu za pilice, tamo za muzeje. ( :( )
Mada su meni licno utisak putovanja tamo mladi roditelji. Kod nas jos mozes da vidis mladu mamu, ali mladog tatu tesko.

Nama su u Rusiji veliki utisak ostavili redovi porodica ispred muzeja. Ovde cekaju u redu za pilice, tamo za muzeje. ( :( )
Mada su meni licno utisak putovanja tamo mladi roditelji. Kod nas jos mozes da vidis mladu mamu, ali mladog tatu tesko.

Kod njih je uobicajena stvar da su u 25 vec bar dvaput razvedeni,i da imaju bar jedno-dvoje dece u tom uzrastu.Tuga jedna,iskreno.Zene se i udaju posle par meseci zabavljanja,i posle godinu-dve se razilaze.
A to za muzeje,balet,pozoriste je zaista stvar koja im se usadjuje od malih nogu,i vole da idu na takva mesta.

Tek je rusija poznata po stajanju u redovima zbog kupovine.svojevremeno kad vide red,rusi staju,nije bitno sta se ceka,vazno da nesto dobiju

Joj,davno bilo.

da li radi posao CONTRACTUBEX gel?zgrabio me papagaj mojom krivicom

Brate,jel' on tebi otkinuo prst ili te ujeo?Kojeg papagaja imas?

Kod njih je uobicajena stvar da su u 25 vec bar dvaput razvedeni,i da imaju bar jedno-dvoje dece u tom uzrastu.Tuga jedna,iskreno.Zene se i udaju posle par meseci zabavljanja,i posle godinu-dve se razilaze.
A to za muzeje,balet,pozoriste je zaista stvar koja im se usadjuje od malih nogu,i vole da idu na takva mesta.

Joj,davno bilo.

Brate,jel' on tebi otkinuo prst ili te ujeo?Kojeg papagaja imas?
Искрено, мени је то природније. Него да са 45 себе називају девојком као овде.
Свидело се то нама или не, време иде. Природа ради своје. А то што неко не прихвата животни ток... Грубо звучи и грубо је чути од другог, али сам, у своја 4 зида свако је тога свестан. И не знам зашто се толико упињемо да се супротставимо томе.
Можда сам ја субјективна, не одбацујем ту могућност, јер сам рано постала мама. Али је сасвим у реду са 25 имати дете, па и више њих.

- - - - - - - - - -

И да, јако ми се свиђа што раде на култури и духовности. Што од малих ногу уче да воле своје, а не да се од тога срамоте и беже.
Овде ако правиш ајвар испадаш јадница. Ако идеш на фолклор (ни ја га не волим али ни не кудим) сељак. Код нас се сељак користи у негативном контексту.
Председник истиче да моли за нас. (!?!) А децу треба учити достојанству.

pa po tome su pozate nasiroko
nista novo i nista cudno za njih
one po inostranostvu jure da navataju nekoga na bebu, hebe se njima za ljubav i dete, no alimentacija je cilj

Свидело се то нама или не, време иде. Природа ради своје. А то што неко не прихвата животни ток... Грубо звучи и грубо је чути од другог, али сам, у своја 4 зида свако је тога свестан. И не знам зашто се толико упињемо да се супротставимо томе.
Можда сам ја субјективна, не одбацујем ту могућност, јер сам рано постала мама. Али је сасвим у реду са 25 имати дете, па и више њих.

- - - - - - - - - -

И да, јако ми се свиђа што раде на култури и духовности. Што од малих ногу уче да воле своје, а не да се од тога срамоте и беже.
Овде ако правиш ајвар испадаш јадница. Ако идеш на фолклор (ни ја га не волим али ни не кудим) сељак. Код нас се сељак користи у негативном контексту.
Председник истиче да моли за нас. (!?!) А децу треба учити достојанству.

Браво!

Што се тиче првог дела, ја бих мало померила до 30. :lol:

Али, други, као да сам ја писала...

joj bogi, jel to fazon bolje rusko go.vo neko americka torta :lol:
meni bas ni nije prirodno da sa 25 imas 3 dece i 3 braka, npr.

joj bogi, jel to fazon bolje rusko go.vo neko americka torta :lol:
meni bas ni nije prirodno da sa 25 imas 3 dece i 3 braka, npr.

Nisam za 3 braka do 25-e ali jesam za 3 dece do 25-e!!!
Sta je tu cudno?!

Ako devojka dobije menstruaciju sa 11-13-14 godina, kad je njeno telo spremno za radjanje?

I da se odmah izuzmemo i oduzmemo :lol: ... ja rodila prvo u 26-oj...
A da sam i sa 18 godina rodila, nista spektakularno ne bih propustila do te 26-e... ;)

Mozete vi bezati od biologije koliko hocete ali dzaba ;)

Nisam za 3 braka do 25-e ali jesam za 3 dece do 25-e!!!
Sta je tu cudno?!

Ako devojka dobije menstruaciju sa 11-13-14 godina, kad je njeno telo spremno za radjanje?

I da se odmah izuzmemo i oduzmemo :lol: ... ja rodila prvo u 26-oj...
A da sam i sa 18 godina rodila, nista spektakularno ne bih propustila do te 26-e... ;)

Mozete vi bezati od biologije koliko hocete ali dzaba ;)

ma odma karati, nema sta!

Rodis 3 do 25 sa 3 braka i radis u piljarnici, sta fali. Vazno je roditi:lol:

Pa vazno je. Najveca stvar na svetu :heart:

- - - - - - - - - -

cicak, nemoj da penis sa tim znacima pitanja i uzvika molim te.
ja sam se nadovezala na bogijev odgovor na post koji je napisao trustnoone da je kod rusa uobicajena stvar da su u 25 vec bar dvaput razvedeni,i da imaju bar jedno-dvoje dece u tom uzrastu.

Izvini. :zag:

Penis penis penis ... nema zvezdica :lol:

joj Boze, vise sa tim radjanjem i udavanjem po nekom imaginarnom templejtu..
jeste, zenina vrednost je proporcionalna broju godina koje je imala kada je rodila.
jer zena, majka, kraljica...
moja cerka ima 19 i boli me uvo kako ce da zvuci ovo sto cu napisati, ali bih bila jako tuzna da joj padne na pamet da radja u narednih par godina. i ne, ne mislim da sa detetom moze sve kao i bez njega, da uci, da putuje, da bude mlada, da, kada rodi to dete, ako ga ikada rodi, to bude iskljucivo stvar njene odluke i spremnosti, a ne zivotnih okolnosti ili jednog neopreznog seksa.
naravno da bih podrzala odluku, kakva god bila, cvece, prolece, jao super imace 40 kad joj dete bude imalo 20 i to je predivnoca jedna.

Koliko vidim na ljudima oko mene, ni druga krajnost ne valja. Roditelje boli kada im kćer nema svoju porodicu, a vreme za rađanje joj polako ističe.

Nijedna krajnost ne valja, naravno.
A što se tiče porodice/poroda, ako je neko u godinama i sam ne znači da je očajan, možda je to lični izbor i treba ga poštovati.

A što se tiče porodice/poroda, ako je neko u godinama i sam ne znači da je očajan, možda je to lični izbor i treba ga poštovati.

Roditelji o kojima pišem poštuju izbor ćerke jedinice (mada je pitanje koliko je to izbor, a koliko splet okolnosti), ali ih to ne oslobađa boli koju osećaju zbog toga.

pa upravo.
kao da smo u mracnom srednjem veku i, ako zena ili muskarac nemaju poroda, nisu se zasta ni imali roditi.
posto je ljudska vrsta izmislila razmnozavanje i ,za razliku od ostalog zivog sveta na palneti, samo mi mozemo da donesemo potomke na svet.
ajde bre vise sa tim.
ne valjaju krajnosti, ali striktna pravila po kojima treba ziveti me sve vise gnjave sto sam starija.
kamo slobodna volja i pravo na istu?

i, da ne zanoravim-kosovo je srpsko i ostace srpsko!

Back