Pravo na ocene tokom obustave nastave?

Schrodinger

Veoma poznat
Poruka
13.848
Posto su prosvetari nepokolebljivi u svom zahtevu da treba da dobiju platu za obustavu, namece se pitanje da li uredno upisuju ocene (naravno petice a mogli bi i na fakultetima desetke) tokom iste?

Navescu analogiju za online izbornim predmetima u gimnazijama koje odavno drze tako sto okace jednu objavu na tri meseca sa temama za radove i podele petice svima koji ih posalju.

Buduci da su gimnazije najvise u blokadi logicno bi bilo da se u ovoj situaciji taj model primeni masovnije. Uslov bi moglo da bude recimo evidentirano prisustvo ucenika u skoli ili na ulici tokom protesta.

Poslednja izmena:
Da li je vazno da se radi, ili da se primi plata? Vaznija je plata i ocena, jer prosvetar ce bez te plate jedva da prezivi, a dete bez ocene da izgubi godinu, pa vidi. Moramo gledati ono sto je prioritet.
da li vlada u ostavci prima platu?

uostalom koliko znam dobar deo dece ide u skolu skraceno, pa valjda nesto nauce pa i dobiju ocenu ....

Ako tako gledamo na stvar onda mozemo da kazemo da je ocena formalnost i dodeli im se neka ocena na kraju eto ljudski - da li je to fer prema ostalima koji koliko toliko nesto rade?
Pa imas neke skole koje rade i neke koje ne rade, ako svi dobijaju istu platu logicno da i njihovi djaci moraju imati iste ocene (petice). Da li je fer da se ocene razlikuju a plate ne.
Dakle i ovi koji rade naravno treba da upisuju petice, kako bi se to izjednacilo. Jer u suprotnom bi se doslo do paradoksa da djak koji je u blokadi bude bolje ocenjen od onog koji uci.

Poslednja izmena:
koliko nam je vazno obrazovanje govori i cinjenica da niko na tv nije pomenuo da je umro dugogodisnji direktor matematicke gimnazije, koji je bio jedan sjajan covek i veliki borac za obrazovanje.

a sto se teme tice, ja te sve manje razumem - ocena treba da bude merilo znanja.
Ocigledno da to nije nego politicka poluga. Ja nikom ko nije isao u skolu ne bi dao ocenu. A ove koji su isli ocenio prema znanju. Ne razumem nivelisanje ko ima bolju ocenu po politickoj liniji.

Back