Pravo ime Boga

Превод је "Господе дођи" као што је написао Сале.
Где си се ти образовао када не можеш да објасниш овако једноставне ствари ?
U vrlo visokim skolama ne Srpskim.

“If anyone does not love the Lord, he is to be accursed. Maranatha!” (1 Corinthians 16:22, NASB)

U vrlo visokim skolama ne Srpskim.

“If anyone does not love the Lord, he is to be accursed. Maranatha!” (1 Corinthians 16:22, NASB)
У зависности од тога где се постави размак, може да значи само две ствари:

מרנא תא (марана та) - Господе, дођи
מרן אתא (маран ата) - Господ дође

Треће нема.

Ime nema veze s imenom tipa Pera Zika Kika ..
Ime je primarna tetrada iz koje nastaje 10.
Razumjevanje procesa ispoljenja u prostor.
tetragrammaton1.jpg

Постоји тетраграм ЈХВХ који се разрешава као Јахве, ако си на то мислио.
Јахве (односно тетраграм ЈХВХ) се помиње око 6500 пута, укључујући и ЈХВХ Елохим. (Господ Бог), или просто Господ (Јхвх).
За почетак, Постање 2:4 Oво су родослови неба и земље при стварању њиховом, у дан када сазда Господ Бог (Јахве Елохим) земљу и небо.
https://www.scripture4all.org/OnlineInterlinear/OTpdf/gen2.pdf

Није ми рекао никакав рабин јер нису само рабини стручњаци за јеврејски. Питао сам домаће стручњаке за јеврејски, сви се слажу да се правилно изговара Јахве.

https://www.britannica.com/topic/Ya...=pepperjam&utm_term=96525&click_id=3896764217
Pogledao sam mnogo dokumentaraca gde se govori da je ispravno Jehova.

Ja uzimam u obzir da je Edenski lažov neko ko milenijumima muti bistru vodu i da mu je glavni cilj da nas odvoji od istine koju nam nebeski Otac JHVH daje...
Gde je sada JHVH...ko ga traži?...ko ga obožava onako kako JHVH hoće?

Činjenica je da je uvek istinom bio zaokupljen veoma mali broj sledbenika i da sam Hrist kaže da je malo onih koji se guraju na uska vrata... i da je malo onih koji će se spasti...Hristovi nisu deo sveta...itd...
Tako da istinu treba tražiti u tim sferama, a ne u masi...

Pogledao sam mnogo dokumentaraca gde se govori da je ispravno Jehova.
Неко те слагао.
Latin-speaking Christian scholars replaced the Y (which does not exist in Latin) with an I or a J (the latter of which exists in Latin as a variant form of I). Thus, the tetragrammaton became the artificial Latinized name Jehovah (JeHoWaH). As the use of the name spread throughout medieval Europe, the initial letter J was pronounced according to the local vernacular language rather than Latin.
Early Christian writers, such as St. Clement of Alexandria in the 2nd century, had used a form like Yahweh, and this pronunciation of the tetragrammaton was never really lost.

35 godina ja to pratim..
Rekoh ti, sve moraš uzeti u obzir...
Слабо ти то пратиш. Експерти за јеврејски кажу другачије.
Ти беше имаш курс од школе ?
Early Christian writers, such as St. Clement of Alexandria in the 2nd century, had used a form like Yahweh, and this pronunciation of the tetragrammaton was never really lost.

Значи немаш ни курс из Библије а знаш ко су новокомпоновани експерти ?
Зашто сведочиш лажно ?
Imam kurs iz Biblije i to veoma temeljan...Ali se tu nisam zaustavio, kopam i tražim dalje...jačam temelje vere.
Nemam ja vremena da čitm šta 'ljudi' piskaraju jer je njihova reč nevažna za spasenje...

Ok. Neki roman i slično dobro je došao :)

Ali Boga tražim isključivo u Bibliji a ne na internetu...

PPravo Božje ime nije Gospod, Bog, Jehova kako već. U bibliji piše "Svako ko zove na ime moje biće spašen" Savremeni prevod biblije zamenjuje pravo ime našeg Oca u "Gospod Bog" dok je po pravoj bibliji sa dobrim prevodom njegovo ime Yahuah Elohim, a od našeg Spasitelja Yahshua.

Pravo Božje ime nije Gospod, Bog, Jehova kako već. U bibliji piše "Svako ko zove na ime moje biće spašen" Savremeni prevod biblije zamenjuje pravo ime našeg Oca u "Gospod Bog" dok je po pravoj bibliji sa dobrim prevodom njegovo ime Yahuah Elohim, a od našeg Spasitelja Yahshua.
Bravo za vaseg deliju

ALLAH pravo ime Boga, prema Kuranu i Bibliji

dokaz
Biblija na aramejskom jeziku, jeziku Isusa Hrista:
https://theholyaramaicscriptures.weebly.com/mat-5.html
ܛܘܒܝܗܘܢ ܠܐܝܠܝܢ ܕܕܟܝܢ ܒܠܒܗܘܢ ܕܗܢܘܢ ܢܚܙܘܢ ܠܐܠܗܐ
8 Happiness for those who are dakeyn b'lebhun {pure in their heart}, because they will see Alaha {God}.

ܛܘܒܝܗܘܢ ܠܥܒܕܝ ܫܠܡܐ ܕܒܢܘܗܝ ܕܐܠܗܐ ܢܬܩܪܘܢ
9 Happiness for those who make shlama {peace}, because they will be called the sons of Alaha {God}.

dokaz
8 Happiness for those who are dakeyn b'lebhun {pure in their heart}, because they will see Alaha {God}.

9 Happiness for those who make shlama {peace}, because they will be called the sons of Alaha {God}.
Апсолутно ти се све помешало у глави, не можеш повезивати Библију као да је привезак, па кад ти треба онда се слаже са Кураном.
Цитирао си превод.
Оригинал на арамејском не постоји.
Реч Алах везе са Библијом нема, неко те гадно слагао.

dokaz

Pa i arapski hrišćani Boga zovu Allah pa šta? To ne znači da su muslimani. Arapski i aramejski su srodni semitski jezici pa je očekivano da im je riječ za Boga slična.

Back