Pravo ime Boga

U Bibliji pise "Bogovi" (mnozina), tako da prica o jednom Bogu je irelevantna. Upotreba imena "Jehova" je transliteracija hebrejske kombinacije od 4 slova , koja se moze prevesti kao "onaj koji jest"
Elohim je hebrejski izraz koji se koristi "da se ne bi spominjalo Bozje ime uzalud"

U Bibliji pise "Bogovi" (mnozina), tako da prica o jednom Bogu je irelevantna. Upotreba imena "Jehova" je transliteracija hebrejske kombinacije od 4 slova , koja se moze prevesti kao "onaj koji jest"
Elohim je hebrejski izraz koji se koristi "da se ne bi spominjalo Bozje ime uzalud"
Tako je, ali najtačnije je Yahuah, može i Yahweh

Alah je objavio 99 svojih imena, kao što su Al-Wahhab

Ali ima ih još koje nije obelodanio
Ima ih koliko misli ima. Neograničeno...A sad koliko će ljudi da ih zapišu i nezaborave je druga tema...

Allah je isto što i Elohim...

Nešto. Ništa. Svašta. i najvažnije ..............................................................................................................................................

Ima ih koliko misli ima. Neograničeno...A sad koliko će ljudi da ih zapišu i nezaborave je druga tema...

Allah je isto što i Elohim...

Nešto. Ništa. Svašta. i najvažnije ..............................................................................................................................................
Trenutno razgovaramo o bibliji, a ne kuranu.

Fora je što muslimani sve vreme pričaju o tom bogu samo ga drugačije zovu,Avram tj.Abraham je Ibrahim,Mojsije je Musa,David je Daud,Solomon je Sulejman,Isus je Isa itd.a Jahve je Alah to je cela priča bog je onda zborio jedno a sada zbori nešto drugo sa njihovim poslednjim prorokom.

Poslednja izmena od moderatora:
Podpitanje:

Zasto svi tvrde da je Islam nastao iz judaizma, meni deluje evidentno da je nastao iz hriscanstva, neke stvari se trudi da unapredi druge da ispravi i usmeri unazad ka judaizmu. Kuran ne porice Isusa, vec kaze da nije poslednji prorok itd...

Podpitanje:

Zasto svi tvrde da je Islam nastao iz judaizma, meni deluje evidentno da je nastao iz hriscanstva, neke stvari se trudi da unapredi druge da ispravi i usmeri unazad ka judaizmu. Kuran ne porice Isusa, vec kaze da nije poslednji prorok itd...
Ne znam te 3 religije su teška zamrzlama, teško ko ih može dobro razumeti, sve slične a zapravo tako različite. Po meni ne treba da se svađa, samo da se iznose činjenice koje su istinite.

Podpitanje:

Napravili ste prepirku koja me podseca na:

Judaizam ne prihvata Isusa ili Yahusha kao Mesiju, mislim neki i prihvataju ali retko ali svi žive po bibliji.U hrišćanstvu imamo 3 pojma različitih verovanja i svi veruju u Sveto Trojstvo, retko ko od njih živi po bibliji, a u islamu ima dosta njih koji žive po kuranu, ali islam me totalno zbunjuje i ništa mi nije jasno.

Podpitanje:

ислам је самоникла биљка. нема никакве везе ни са јудаизмом ни са хришћанством. то је реформисани арабљански политеизам. при чему су уклоњена сва претходна божанства осим једног, а при томе су задржани сви обреди, ритуали и веровања из старих паганских култова.

ислам је самоникла биљка. нема никакве везе ни са јудаизмом ни са хришћанством. то је реформисани арабљански политеизам. при чему су уклоњена сва претходна божанства осим једног, а при томе су задржани сви обреди и ритуали и веровања из старих паганских култова.
Slažem se

Back