Ako živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema nikakva prava dok ne dobijete dete.Tada vec stice pravo na pola tvoje imovine.Ako živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
Od komsinice bivsi muz ne moze godinama da izbaci neke podstanare pravnim putem,nazalost kad je spor u toku ne sme da ih takneNema nikakva prava dok ne dobijete dete.Tada vec stice pravo na pola tvoje imovine.
ona nije naslednik tvojih roditelja.Ako živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
Ne naravno.Ako živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
Da li postoji (u nasem zakonu) ikakva klauzula po kojoj bi se moglo smatrati da je supruznik neko ko nije formalno vencan ali se moze smatrati surpuznikom na osnovu trajanja veze. Na 'zapadu' to zove 'common law marriage' i postavlja se tako sto 'supruznici' zvanicno zive zajedno duze od 3 godine. (samo primer)Razvodom se deli samo ono što se steklo u braku (tokom trajanja braka, ne pre toga).
https://portal.sud.rs/sr/baza-znanja/zajednicka-i-posebna-imovina-supruznika
Zajednička imovina bračnih drugova uređena Porodičnim zakonom i određena je kao imovina koju su supružnici stekli radom u toku trajanja bračne zajednice.
Režim posebne imovine
Prema Porodičnom zakonu posebnom imovinom bračnih drugova smatraju se:
1. Imovina koju je supružnik stekao pre sklapanja braka predstavlja njegovu posebnu imovinu (bez obzira da li je tu imovinu stekao radom ili na drugi način)
nema pravo na imovinu tvojih roditelja koju si nasledio ..ni u bracnoj ni u vanbracnoj zajedniciAko živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
https://kancelarijaminic.rs/vanbracna-zajednica/Da li postoji (u nasem zakonu) ikakva klauzula po kojoj bi se moglo smatrati da je supruznik neko ko nije formalno vencan ali se moze smatrati surpuznikom na osnovu trajanja veze. Na 'zapadu' to zove 'common law marriage' i postavlja se tako sto 'supruznici' zvanicno zive zajedno duze od 3 godine. (samo primer)
ne verujem da postoji takva kategorija u nasem zakonu ali eto da pitam i ja nesto da se rasvetli problem sa vise strana
Interesatno - vredi procitati svakako iako ima naravno dosta otvorenih pitanja.
Toga je uvek bilo i bice.Zato sto je zakon los,ali oni nemaju nikakva prava na deo tog stana.nekoga isteraju u sred zime sa decom napolje,a nekog ne mogu godinama.Od komsinice bivsi muz ne moze godinama da izbaci neke podstanare pravnim putem,nazalost kad je spor u toku ne sme da ih takne
To nije čudno niti rijetkost. Vlasnici stanova koji izdaju stanove bez ugovora (da nebi plaćali porez) dosta rizikuju. Tu nemaju nikakvu pomoć sa strane, osuđeni su na samopomoć (isključivanje struje, mijenjanje brave i sl.) a sve to može da traje bukvalno godinama.Od komsinice bivsi muz ne moze godinama da izbaci neke podstanare pravnim putem,nazalost kad je spor u toku ne sme da ih takne
Нема право на твоје наследство, чак ни да сте венчани.Ako živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
То нема везе са децом, наследно право је неповредиво. Супружник може да наследи само у случају смрти брачног друга.Nema nikakva prava dok ne dobijete dete.Tada vec stice pravo na pola tvoje imovine.
Ванбрачна заједница је изједначена са брачном, званично. У пракси има зачкољица око доказивања.Da li postoji (u nasem zakonu) ikakva klauzula po kojoj bi se moglo smatrati da je supruznik neko ko nije formalno vencan ali se moze smatrati surpuznikom na osnovu trajanja veze. Na 'zapadu' to zove 'common law marriage' i postavlja se tako sto 'supruznici' zvanicno zive zajedno duze od 3 godine. (samo primer)
ne verujem da postoji takva kategorija u nasem zakonu ali eto da pitam i ja nesto da se rasvetli problem sa vise strana
Ma napuši je bre, reši je se dok je vremeAko živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
nema nikakva pravaAko živom sa devojkom, nismo u braku ja sam nasledio od mojih imovinu. Da li ona ima pravo na deo nje ako dođe do razilaženja?
Ovde nema supruznika.Znaci da moze njegovu imovinu da nasledi,samo njegova rodbina,ili dete ako bi imao sa tom nevencanom zenom.То нема везе са децом, наследно право је неповредиво. Супружник може да наследи само у случају смрти брачног друга.
Ovde nema supruznika.Znaci da moze njegovu imovinu da nasledi,samo njegova rodbina,ili dete ako bi imao sa tom nevencanom zenom.
Naravno, moguće je svašta....samo alimentacija nije ženina, a ni njegova....alimentacija je detetova, kao i nasledje....i normalni ljudi svoju decu izdržavaju i ostavljaju im nasledje....i da ste vencani opet nema prava na imovinu koju si ti uneo u bracnu zajednicu jer se to ne smatra bracnom tekovinom
mozes samo sporazumno da joj das nesto a to neces uciniti ako dodje do razvoda
a ako budette imali dete i tu postoji fora da se ogradis od apsolutno svega tako da ne moze ni alimentacijju da dobije
Procitaj dobro prvi post.pa ces videti da je ona dosla na gotovo.