Pravna pomoc

borisbg

Ističe se
Poruka
2.058
Hteo bih da napravim komercijalno-informativni sajt nesto slicno krstarici, samo bez pretrazivaca, pa me interesuje nekoliko stvari.
Sto se tice placenih reklama, kako to ide, jel moze ta firma da to placa direktno meni kao fizickom licu, ili moram da prijavim sajt kao pravno lice. Zapravo hteo sam da pitam jel treba da placam neki porez na zaradu od reklama.
Zatim, da li sam krivicno odgovoran, ako bih ne namerno ovjavio neku pogresnu vest.
I jos ovo, u vezi foruma, da li sam odgovoran za sadrzaj poruka u forumu, mislim na uvredljive, neistinite ...
PS
Vidim da je krstarica registrovana kao pravno lice odnosno d.o.o.

Ja bih ti pomogla, ali zaista ne znam .

Jedino sto znam jeste da snosis odgovornost ako objavis netacnu vest na svom sajtu, ali mislim da ne odgovaras za poruke u forumu.

Pozdrav i sve najboje sa novim sajticem!

Hmm, nisam video ranije ovu poruku inace bih ti odgovorio

1.Nisam siguran, ali ukoliko ces da koristis sajt u komercijalne svrhe trebalo bi da regustrujes sajt kao pravno lice i da placas porez na zaradu od reklama.Tako je po PS-u ali u sustini ako ti sajte nece biti medju prvih 10 najposecenijih u SCG onda nema potrebe da se bakces satim jer te niko nece juriti za PDV od reklama.

2.I to zavisi od toga kakvu bi reakciju izazvala ta pogresna vest.Da bio bi odgovoran da imash neki jak sajt kao krstarica i da na njemu objavis neku laznu vest, sigurno bi te neko zbog toga jurio.

3.Za sadrzaj poruka na forumu nisi ti direktno odgovoran, odgovoran je onaj ko ih je napisao (a i tome se moze uci u trag) ali si zato obavezan da brises sve rasisticke,uvredljive,warez i ostale nelegalne postove na forumu.
Ali ovo sve pricamo samo ako imash bash jak sajt sa dosta posetilaca, pa ce onda neko mozda da te proverava.

Eto ako imash josh neko pitanje, ja cu ti rado odgovoriti ono sto znam.

pozz

Hvala loop, tako sam i ja mislio, ali ajde da proverim.
Ja planiram da mi reklame pokriju cisto troskove odrzavanja sajta, ne nadam se nekoj zaradi, ali se plasim da mi dodje inspekcija, pa da ispadne skuplja mera nego Dara. Znas kako je uvek sirotinja naj.be.

Najveca opasnost su ti oni kod koji hostujes sajt, pa ako oni primete neka nepravilnosti postoji mogucnost da to nekom prijave, inace to za reklame te sigurno nece niko cimati, ne brini.

pozz

Back