pravljenje skulpture...

blondi

Domaćin
Poruka
4.976
zašto ljudi uvek odaberu partnera koga posle žele 'oblikovati' po svom ukusu... večina ljudi je več formisanih ličnosti koje mogu donekle da se prilagode ali menjaju?! hmmm... you can't teach an old dog a new trick...

prilagodavanje medu partnerima je zdravo i poželjno ali to je tek sledeča faza... prva faza je upoznavanje ali tu niko ne želi da gubi vreme :? ... zašto svi bezglavo trče u neke relacije čisto da sklone osečaj samoče koja ih razjeda... time uklanjaju jedan problem a otvaraju vrata bezbroj novim...

dali je bolje baviti se pravljenjem vlastite skulpture po idealima iz naše glave ili pak potrošiti malo više vremena i nači osobu čije mane vam ne smetaju toliko da bi ih bilo potrebno menjati...

sve mi se čini da je to postalo opšta preokupacija naročito kod žena...
muškarci nisu mala deca nit naše igračke, pa da ih oblačimo u teget plavo jer im lepo stoji, da ih češljamo na levo jer mu na desnoj pada pramen u oči itd... ako to ne ume sam a vama ne odgovara... rešenje je očigledno 8)

Odgovor je: nezrelost.
Nezrelost nema veze sa godinama, nego sa shvatanjem svijeta.
Prihvatanje razlika u podnosljivoj mjeri je kljuc svakog dobrog odnosa.
Ljudi koji hoce da prilagode druge sebi nikada to nece uspjeti, jer nikada nece dovoljno prilagoditi drugu osobu sebi.
Uvijek ce ostati "jos samo ovo i idealan je".
Ma gluposti...

blondi:
zašto ljudi uvek odaberu partnera koga posle žele 'oblikovati' po svom ukusu... večina ljudi je več formisanih ličnosti koje mogu donekle da se prilagode ali menjaju?! hmmm... you can't teach an old dog a new trick...

prilagodavanje medu partnerima je zdravo i poželjno ali to je tek sledeča faza... prva faza je upoznavanje ali tu niko ne želi da gubi vreme :? ... zašto svi bezglavo trče u neke relacije čisto da sklone osečaj samoče koja ih razjeda... time uklanjaju jedan problem a otvaraju vrata bezbroj novim...

dali je bolje baviti se pravljenjem vlastite skulpture po idealima iz naše glave ili pak potrošiti malo više vremena i nači osobu čije mane vam ne smetaju toliko da bi ih bilo potrebno menjati...

muškarci nisu mala deca nit naše igračke, pa da ih oblačimo u teget plavo jer im lepo stoji, da ih češljamo na levo jer mu na desnoj pada pramen u oči itd... ako to ne ume sam a vama ne odgovara... rešenje je očigledno 8)

Deborah, my dear,

Da ne upadne u taj klise, covek mora najpre samog sebe dobro da poznaje. A to nije tako cest slucaj. Kad postane svestan razornosti onoga sto je u njemu razorno, ali i lepote onoga sto je u njemu lepo, tek onda ume da prihvati tudje lose osobine, i da ceni tudje vrednosti takve kakve jesu.
Sva je mudrost prepoznati u sto ranijem stadijumu povezivanja s nekom osobom koliko je ona zapravo odmakla u poznavanju svoje (i tudjih) licnosti. Ako je razumela bar jos jednu osobu na svetu, i mene ce moci da razume. Ako to nije, onda ce me muciti svojim "skulptorskim" ambicijama i bolje da se s njom ne maltretiram.

blondi:

blondi, ovo je bilo genijalno zaista !!!

Back