Pravilnik foruma "Socijalna zaštita"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

UltraVioletna

Iskusan
Poruka
5.816
Poštovani korisnici,

Forum Krstarice je slobodan forum na kome svako može da iznese svoje mišljenje, zaključak, zapažanje, sve dok se to ne kosi sa ustanovljenim pravilnikom foruma, ustavom i zakonima Republike Srbije.

Forum je tu za sve nas kako bi razmenjivali mišljenja koja mogu biti različita i zato se ne sme vređati niko ko misli drugačije, niti se nazivati pogrdnim imenima. Svaki građanin je slobodan da izrazi svoje mišljenje, ali bez vredjanja i omalovazavanja korisnika, zvanicnih predstavnika ili javnih ličnosti. Ako to neko čini u javnosti, to je njegovo viđenje komunikacije, ali ne i komunikacije koju želimo na Krstarici. Onaj kome se rasprava svodi na vredjanje, omalovazavanje i psovanje u nedostatku jačih argumenata, ni ne treba da postuje ovde jer sve se može reći i na kulturan način.

Shodno pomenutom, donet je ovaj pravilnik na potforumu Socijalna zaštita.

Otvaranje tema i postavljanje sadržaja​

Postoje dva načina za pokretanje tema:
  • Otvaranje autorske teme - svako ko želi da se diskutuje o zasebnoj oblasti koja se tiče aktuelnih dešavanja ili pojava sam postavlja sadržaj sročen u ozbiljnom tekstu od minimum 2 do 3 rečenice.Sadržaj treba da odražava lično mišljenje autora ili da je analiza nekog događaja ili pojave. U slučajevima iskorišćavanja autorskog dela na osnovu odredaba zakona o ograničenju autorskog prava, moraju se navesti ime autora dela i izvor iz koga je delo preuzeto (izdavač dela, godina i mesto izdanja, časopis, novina, televizijska ili radio stanica gde je delo, odnosno odlomak dela izvorno objavljen ili neposredno preuzet i sl.). Količina teksta mora odgovarati navodima iz pravilnika o kopiranju teksta sa drugog izvora, to jest, ne sme preći 2000 slovnih znakova.
  • Prenošenje aktuelne vesti iz medija isključivo iz priznatih medija, odnosno iz medija koji se nalazi u registru javnih glasila pri agenciji za privredne registre u Srbiji. Pretraga registrovanih medija se može obaviti na sledećem linku https://aplikacije3.apr.gov.rs/RemediaPublicWebSearch/ Naslov teme mora biti isti kao i naslov vesti koja se preuzima Ispod vesti koja se citira, mora da postoji i važeći link. Autor teme u uvodu ispod citirane vesti mora ostaviti i sopstveni komentar koji ima veze sa vešću od bar jedne do dve rečenice.

Šta nije dozvoljeno?​

Shodno iznad pomenutim pravilima nije dozvoljeno sve što nije obuhvaćeno njima. Izvor vesti sa kojeg se preuzima link ne može biti neautorizovan ili neregistrovan portal, ne mogu se prenositi vesti iz stranih medija ili medija iz regiona (osim zvaničnih medija tih zemalja npr. BBC,CNN, HRT, itd)

Prilikom otvaranja tema i komentarisanja nisu dozvoljeni pozivi na nasilje, linč ili javna okupljanja.

Teme se ne mogu otvarati samo prostim postavljanjem pitanja i traženja mišljenja, jer ne vode kvalitetnoj diskusiji.

Molimo Vas da vodite računa da ne postavljate duple sadržaje, stoga proverite pre postavljanja teme da li slična već postoji.

U oba slučaja pri otvaranju tema autor mora da vodi računa o opštim pravilima foruma Krstarica i pravilniku o postavljanju sadržaka koji se nalaze na https://www.krstarica.com/info/pravilnik/

Upotreba rečnika i međusobnog načina obraćanja​

Forum Krstarice je slobodan forum na kojem svako može da iznese svoj stav, zaključak, zapažanje, mesto za razmenu mišljenja koja ne moraju biti ista.

Tuđe mišljenje se mora uvažavati i ako je različito i u tom kontekstu ne sme se vređati niko ko misli drugačije, niti je dozvoljena upotreba uvredljivih izraza i pogrdnih imena. Uvek postoji mogućnost da se na kulturan, odmeren ili duhovit način nekome odgovori, ali ne i upućivanjem uvreda.

Koristite snagu argumenata, a ne provokacija. Provokacija, odgovor na provokaciju i upuštanje u međusobnu prepirku nisu poželjni na forumu. Svako ko ih pokrene snosi odgovornost i podleže sankcijama, ali i svako ko odgovori na iste i upusti se u prepirku.

Strogo je zabranjeno psovanje,obelodanjivanje privatnih poruka, tuđih slika, iznošenje privatnih podataka, vređanje porodice, žene, dece, roditelja, muževa i familije,svaki oblik diskriminacije i etiketiranja.

Otvaranje tema o administraciji​

Strogo je zabranjeno otvaranje tema o administratorima, moderatorima i upravi Krstarice, kao i komentarisanje njihovog rada na temama.
Ukoliko postoji bilo kakav prigovor na rad moderatora ili žalba na kaznu, brisanje teme i komentara, obratite se putem privatne poruke administratoru ili supermoderatoru.

Svako prijavljivanje posta vulgarnim rečnikom, pretnjama, vređanjem i slično, biće takođe kažnjivo.
Korisnici koji se ne budu pridržavali ovog pravila će biti upozoreni, a komentar će im biti obrisan.

Molimo sve korisnike koji primete takve sadržaje da ih prijave na uobičajen način.

Ne mogu sugerisati drugima svoje stavove, vec ih mogu prezentovati a na drugima je da te stavove prihvate ili odbace.​


Vazne napomene​

Nemojte dozvoliti da vas različiti pogledi na socijalna pitanja i dešavanja nekih članova isprovociraju i izvuku iz vas nešto zbog čega ćete se posle kajati. Zato molimo sve korisnike da imaju tolerancije prema onima koji ne misle isto kao oni.

Uz nadu da ćete dobro razmisliti o rečima napisanim ovde i da nećete ulaziti u sukobe nego pametno i kulturno iskoristiti ovaj prostor želimo vam ugodan boravak na forumu Socijalna zaštita.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top