Interesuju me vasa iskustva sa nutricionistima... Sta oni zapravo rade, osim sto mogu da ti daju rezim ishrane, koji ionako mozes da skines sa neta? Najvise me zanima kako funkcionise ta njihova vaga na kojoj mere kolicine masti i ne znam cega vec u organizmu.
Takodje me zanima da li oni mogu nekako da odrede da li imam spor metabolizam npr. bas ugljenih hidrata?
Razmisljam da odem , jer ne znam sta vise da radim, jer se samo gojim bez obzira na to sto ne jedem vise. Sad sam dosla do 70kg/175cm, a prosle godine sam imala 65g?! Da ne pominjem da sam pre 7-8 godina imala 58kg. Imam 33 godine.
Moja ishrana:
Ujutro kafa bez secera i mleka uz jedan keks...doruckujem kasno oko 12 npr. integralnu kiflu i jogurt sa manjim procentom masti. Rucam oko 6 kad dodjem s posla, vec nesto klasicno sto se jede za rucak, a retko ukljucuje bas jaku hranu i kombinacije meso/krompiri. Cesto je piletina i kuvano povrce, malo hleba.
Obicno ne veceram...Ili parce hleda sa namazom. Moj greh je poneki slatkis, cokoladica...Ajde sad recite mi jel to mnogo?! Pa osim te cokoladice ja nemam cega da se odreknem...a gojim se...znaci treba mi zesca dijeta i fitnes da bih smrsala. Metabolizam mi je otisao totalno u aut poslednjih godina...Ne pijem gazirano, sokove max jedan dnevno ili nijedan najcesce...
E.sad...Mogu li ti vajni nutricionisti da kazu...Auuu, pa tebi je to i to poremeceno..izbaci potpuno ti i tu vrstu hrane...?Slabo sam fizicki aktivna, pa planiram da kupim trenazer.
Plasim se da se ne pretvorim u pravu debelu zenu...