Pravi hrišćani ne jedu svinjetinu

primrćujem, da kradeš i u jednom i u drugom slučaju. samo u jednom slučaju opravdana krađa.
kakav bre božiji narod :D
Ja ti lepo objasnio zasto to nije kradja i sad cu to i citatima pokazati ali tu bi da stanemo sa ovim jer stvarno nema smisla,trenutno ocekujemo aeternum... :D
Evo citata:

3 Mojs.19,9.10:
"...A kad žanjete rod zemlje svoje, nemoj požeti sasvijem njive svoje, niti pabirči po žetvi.
Ni vinograda svojega nemoj pabirčiti, i nemoj kupiti zrna koja padnu po vinogradu tvojem; nego ostavi siromahu i došljaku. Ja sam Gospod Bog vaš..."

Eto toliko od mene,ja samo citiram a ako bi da prigovaras - obrati se Bogu jer je to Njegova zapovest a ne moja.

Ja ti lepo objasnio zasto to nije kradja i sad cu to i citatima pokazati ali tu bi da stanemo sa ovim jer stvarno nema smisla,trenutno ocekujemo aeternum...
Evo citata:

3 Mojs.19,9.10:
"...A kad žanjete rod zemlje svoje, nemoj požeti sasvijem njive svoje, niti pabirči po žetvi.
Ni vinograda svojega nemoj pabirčiti, i nemoj kupiti zrna koja padnu po vinogradu tvojem; nego ostavi siromahu i došljaku. Ja sam Gospod Bog vaš..."

Eto toliko od mene,ja samo citiram a ako bi da prigovaras - obrati se Bogu jer je to Njegova zapovest a ne moja.
da li si ti nekad radio poljoprivredne ili voćarske poslove?

misliš da se vratimo temi?
naravno da jedem.
samo sam izbacio one floskule o "proverenoj robi", jer sve je zagađeno i zatrovano i opet ljudi duže žive.
Пробао сам проверену домаћу свињетину, веровао или не, прва је лига.
А ја иначе и слабо једем свињетину, па кад се мени допало, онда знаш где смо.

da li si ti nekad radio poljoprivredne ili voćarske poslove?
Kao sto rekoh,Bogu se zali...
Inace razumem tebe da ti logika kaze da ces biti ostecen u takvom slucaju,pitanja tipa " a sta ako dodju svaki dan po neki prolaznici,sta ce onda meni ostati" su sasvim realna ali takodje trebas razumeti da je Bog Nebeski obecao blagoslova svojima koje drze Njegove zapovesti sto ce reci da bi On veoma lako mogao udvojiti rodove sa njiva pa da bude i za gazde i slucajnim prolaznicima.
Nazalost danas su neka druga vremena kada ljudi ne razmisljaju o ovome pa je sasvim normalno da poljoprivrednici ogradjuju svoje njive,postavljaju bodljikave zice,pa im mozda pustaju MALO struje,pa spremaju sacmarice uz metkove sa specijalnim solenim punjenjem i t.d.pa ti preporucujem da budete krajno pretpazljivi kad budete harali sa maksom kroz tudjim posevima. :D

Пробао сам проверену домаћу свињетину, веровао или не, прва је лига.
А ја иначе и слабо једем свињетину, па кад се мени допало, онда знаш где смо.
pa ni ja je ne jedem stalno u smislu ražnja-pečenja. ko to uopšte i radi.
kupiš kilo junetine i kilo svinjetine i zaviješ u sarmu. ili gulaš ili slanine i luka ili čvaraka.

Kao sto rekoh,Bogu se zali...
Inace razumem tebe da ti logika kaze da ces biti ostecen u takvom slucaju,pitanja tipa " a sta ako dodju svaki dan po neki prolaznici,sta ce onda meni ostati" su sasvim realna ali takodje trebas razumeti da je Bog Nebeski obecao blagoslova svojima koje drze Njegove zapovesti sto ce reci da bi On veoma lako mogao udvojiti rodove sa njiva pa da bude i za gazde i slucajnim prolaznicima.
Nazalost danas su neka druga vremena kada ljudi ne razmisljaju o ovome pa je sasvim normalno da poljoprivrednici ogradjuju svoje njive,postavljaju bodljikave zice,pa im mozda pustaju MALO struje,pa spremaju sacmarice uz metkove sa specijalnim solenim punjenjem i t.d.pa ti preporucujem da budete krajno pretpazljivi kad budete harali sa maksom kroz tudjim posevima. :D
i džabe ja tebe pitam nešto kad ti teraš svoje :hahaha:

Dakle doso si u kucu kanibala i oni iznesu na sto za rucak res peceni rostilj od njihovog taze preminulog dedu (koji je umro od infarkta) i tebi odjednom sine u glavu tekst kojeg si mi citirao iiiii
I,sta ces uraditi ??? :kafa:
Већ сам ти рекао да је питање глупо, а дијелом сам ти одговорио са оним да у српској традицији тога нема, дакле чак и да нисам хришћанин не бих, као што не би ни они припадници словенских народа који се не сматрају хришћанима јер је то у супротности са свим њиховим традицијама и молим те да ме поштедиш оваквих бизарних питања убудуће.

Већ сам ти рекао да је питање глупо, а дијелом сам ти одговорио са оним да у српској традицији тога нема, дакле чак и да нисам хришћанин не бих, као што не би ни они припадници словенских народа који се не сматрају хришћанима јер је то у супротности са свим њиховим традицијама и молим те да ме поштедиш оваквих бизарних питања убудуће.
Pametni ljudi su rekli da ne postoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori...
Imas konkretno pitanje na koje mi mozes ali ne moras odgovoriti...samo me nemoj ubedjivati da povucem ili modifikujem pitanje kako bih ti olaksao stanje koje,kao sto se vidi,uopste ti nije lako...😀

Pametni ljudi su rekli da ne postoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori...
Imas konkretno pitanje na koje mi mozes ali ne moras odgovoriti...samo me nemoj ubedjivati da povucem ili modifikujem pitanje kako bih ti olaksao stanje koje,kao sto se vidi,uopste ti nije lako...😀
Теби није лако пријатељу, већ два пута ти одговарам на исто глупо питање, а ти се понављаш као грамофонске плоча, да ти одговорим ако хоћу. :D

Теби није лако пријатељу, већ два пута ти одговарам на исто глупо питање, а ти се понављаш као грамофонске плоча, да ти одговорим ако хоћу. :D
i misliš lako je meni sa njim :D ja ga pitam jel se bavio poljoprivredom, on meni citira mojsija :hahaha:

A nisi si setio da ti je mozda navodni odgovor toliko glup a da te ne uvredim cisto ponavljam pitranje uz neku dopunsku opasku ?
Kako god,ja jos uvek cekam tvoj odgovor jer ako nisi shvatio,ono nije vezano za region ili entitet vec za realnu mogucnost bilo gde u svetu !!!
Taman posla ako je Bog pravio zapovesti na osnovu regionalnog kriteriuma pa da je recimo afrikancima slobodno lagati i krasti a da je to zabranjeno u Evropi. :D

Poslednja izmena:
A nisi si setio mozda da ti je navodni odgovor toliko glup a da te ne uvredim cisto ponavljam pitranje uz neku dopunsku opasku ?
Kako god,ja jos uvek cekam tvoj odgovor jer ako nisi shvatio,ono nije vezano za region ili entitet vec za realnu mogucnost bilo gde u svetu !!!
Taman posla ako je Bog pravio zapovesti na osnovu regionalnog kriteriuma pa da je recimo afrikancima slobodno lagati i krasti a da je to zabranjeno u Evropi. :D
Какав одговор :hahaha: ?

A kao citiram Mojsija nesto u stilu ,sta ja znam,evo mozda kako se trebaju saditi kikiriki ili kompire,jel tako ???
Eeeeee moj Sale,slazem se da ti uopste nije lako ali ne sa mnom nego sa tobom samim... :D
Па човјек те питао јеси ли се бавио пољопривредом, можеш ли одговорити или ниси сигуран шта питање значи?:mrgreen:

Треба јести свињетину. Свињетина је здрава, нарочито свињска маст.
Која је риба најбоља? Свиња кад упадне у море, jezero.
1 Dođoše na drugu obalu jezera u Gadarinsku oblast. 2 Čim je Isus izišao iz brodića, presrete ga jedan čovek sa nečistim duhom, koji izlažaše iz grobnica. 3 On je živeo po grobovima. Njega niko nikad nije mogao da veže u lance. 4 Često su ga vezivali, ali on bi svaki put pokidao lance i polomio okove. Niko nije mogao da iziđe na kraj sa njim. 5 Danju i noću on je boravio po grobljima i po brdima: vikao je i udarao sebe kamenjem. 6 On je Isusa video iz daleka. Dotrčao je i pao ničice pred njim. 7 Isus reče: - Duše nečisti, iziđi iz čoveka! 8 Čovek povika jakim glasom: - Isuse, sine Boga Svevišnjega, šta hoćeš od mene? Zaklinjem te Bogom, ne muči me!
9 Isus ga zapita: - Kako ti je ime? - Vojska mi je ime, jer nas je mnogo. - odgovori on 10 i nastavi da ga preklinje da ih ne izgoni iz one oblasti.
11 Nedaleko odande jedno veliko krdo svinja paslo je na padini. 12 Zli dusi moliše Isusa: - Pošalji nas da uđemo u ove svinje. 13 I on im je dopustio. Nečisti dusi iziđoše iz čoveka i uđoše u svinje. Tada celo krdo - oko dve hiljade svinja - stropošta se niz strmen u jezero i podaviše se u vodi.

Back