Pravi hrišćani ne jedu svinjetinu

Molim te nemoj spamovati temu nepotrebnim komentarima nego ostavi prostora da se tvoja prijateljica konacno izjasni po navodima i odgovori na postavljena pitanja.
Kakve veze sto ljudi koji su pisali Bibliju nisu smislili nazive? Zna se sta je blud, oduvek se znalo, samo nema jasne definicije u Bibliji, i nije
nesto neophodna. Nego kako stizemo do bluda preko svinjetine?

Kakve veze sto ljudi koji su pisali Bibliju nisu smislili nazive?
A sta ima da oni smisljaju nazive ?
Kad se pomene neki termin u Bibliji,evo recimo kurvarstvo ( blud) onda tamo postoje i konkretne definicije koje direktno ili indirektno definisu znacaj tog termina i to je toliko jasno da to niko ne moze pogresno razumeti osim ,naravno,ako to uopste ne zeli razumeti.

Zna se sta je blud, oduvek se znalo,
Odlicno,hajde nam onda ti definisi sta je kurvarstvo ( blud) i dali to podrazumeva i imati seksa sa zivotinjama ( govorim o onima koji nisu u braku ali eto "setili se"nekih novih seksualnih horizonta za "uzitak") ?

nema jasne definicije u Bibliji,
Pa ima bato ali ti ih mozda ne znas. Postoje jasne tekstove koje veoma precizno navode kontekst upotrebe kao i sam znacaj pojma.
Ali sad trenutno cekamo da ih nam iznese tvoja prijateljica koja tvrdi da je odlican poznavaoc Svetog Pisma i da je sve sto odgovara navodno u skladu sa Biblijom.
i nije
nesto neophodna.
Ako tebi nije to bitno onda se slobodno prebaci na drugu temu jes se trenutno ovde vodi ozbiljna teoloska diskusija koja ce,bar po meni, imati ozbiljne implikacije na javnog misljenja na ovom forumu u odnosu na esencijalnih teoloskih pitanja.

Poslednja izmena:
Dala sam ti Biblijsk idokaz a to sto ti ne znas sta znaci blud je tvoj problem.
Nije stvar dali ja znam ili ne znam nego to sto osnovano smatram i javno navodim da ti ne znas ili to sto je jos gore - da svesno varas citaoce ovog foruma stoga je red , ako li smatras da nije tacno to sto navodim, da sve to demantiras konkretnim Bibliskim tekstovima,onako kao sto si rekla da navodno uobicajeno radis .
Ponavljam jos jednom, dobila si konkretna pitanja iz Biblije pa je red da nam das i takve odgovore - dakle BIBLISKE !!!

Poslednja izmena:
Kakve veze sto ljudi koji su pisali Bibliju nisu smislili nazive? Zna se sta je blud, oduvek se znalo, samo nema jasne definicije u Bibliji, i nije
nesto neophodna. Nego kako stizemo do bluda preko svinjetine?
Одувек се знало шта је крађа, па на 10 Божијих заповести стоји заповест да се не краде.
Људи су се искварили, зато заповести, а то што се знало то је нешто друго.
Шта Мојсије каже судијама које поставља ? Да не буду поткупљиви. Подразумева се, али ето, увек је било проблема, па боље да се нагласи.

Одувек се знало шта је крађа, па на 10 Божијих заповести стоји заповест да се не краде.
Шта Мојсије каже судијама које поставља ? Да не буду поткупљиви. Подразумева се, али ето, увек је било проблема, па боље да се нагласи.
Tako je, zna se sta je kradja kao sto sei i zna sta je blud.

Ja sam navela jer znam a ti ne znas.
A "znas" jer ti kazes da znas isto kao sto i ja "ne znam" jer ti kazes das ne znam ,jel tako ?
E pa hajdemo konacno rascistiti ovu deilemu jer se vidi da ja tvrdim upravo suprotno a oboje ne mozemo biti u pravu,jel tako ?
Postoji mozda i treca opcija a to je da ni obojca nismo u pravu ali je to MALO nezgodno za dokazivanje.
Kako god, kazes da znas a rekla si da svoje navode baziras iskljucivo na Bibliju stoga je red da nam to pokazes tako sto ces odgovoriti jasno i direktno Bibliskim odgovorima ili evo jednog fer predloga - jednostavno priznaj da to iz nekog razloga ne zelis uraditi pa mi potrazi da na ta pitanja ja odgovorim i to na potpuno isti nacin kao sto trazim od tebe pa da ostavimo da citaoci sami donesu konacnu odluku na osnovu nasih izlaganja,jel vazi ?

dakle ne izvrci
Molim te citiraj moju tvrdnju s kojom bilo sta izvrcem.

i jos si bezobrazan pa optuzujes
sve sam objasnila
Nije bezobrazno kad nekog osnovano optuzujes nego kad je to neosnovano.
U mom slucaju ja se pozivam na tvoje licne tvrdnje i ujedno te pozivam da mi odgovoris jasno definisana pitanja i to na osnovu Biblije jer definitivno nista nisi objasnila u formatu da te iko uopste moze razumeti ( ako li se ne slazes sa ovim,citiraj moje pitanje i zatim svoj odgovor pa da vidimo kako stvari zaista stoje).

Poslednja izmena:
po bibliji ti, maksa, robivek i ja odemo u tuđ vinograd i jedemo grožđe dok se ne proseremo i nismo zgrešili bogu, jel tako?

po bibliji ti, maksa, robivek i ja odemo u tuđ vinograd i jedemo grožđe dok se ne proseremo i nismo zgrešili bogu, jel tako?
Pa ako sam tom prilikom slucajno gladan i nemam drugog resenja kako bi SAMO utolio glad a narocito ako znam da je gazda neko ko je pripadnik Bozjeg naroda onda mogu ubrati koliko da prezalogajim i produzicu svojim putem i u tom slucaju ne,nisam Bogu zgresio...e sad ako ti i makso umesto toga odlucite da uskocite u bilo kom vinogradu i krenete sa prezderavanjem,sasvim je moguce da je gazda slabo raspolozen za Bibliske savete (citaj -nevernik) i po osnovu ulaza u tudju imovinu da vam se odjednom desi neka sachmarica pa da vam zadnji deo tela odjednom postane JAAAKO solen a i da vas na kraju pokupi murija da im lepo objasnite zasto ste krali a u stvari kao niste krali jer ste citali na nekom forumu da je neko rekao...i tako ode vam jos koji dan u goste kod murijasa ...😀
Jel vidis koja je razlika (i koje su privilegije ) izmedju vernika i nevernika pa cak i ovakvim primerima ? 😁

Poslednja izmena:
Pa ako sam tom prilikom slucajno gladan i nemam drugog resenja kako bi SAMO utolio glad a narocito ako znam da je gazda neko ko je pripadnik Bozjeg naroda onda mogu ubrati koliko da prezalogajim i produzicu svojim putem...e sad ako ti i makso umesto toga odlucite da uskocite u bilo kom vinogradu i krenete sa prezderavanjem,sasvim je moguce da je gazda slabo raspolozen za Bibliske savete i po osnovu ulaza u tudju imovinu da vam se odjednom desi neka sachmarica i da vam zadnji deo tela odjednom postane JAAAKO solen...😀
dopreciziraj, čini mi se da ne piše čiji je gazda. osim toga i u nz apostoli su trgali klasje u tuđu njivu.
dakle to nije krađa?

...a ja mislio da znas da su u to vreme oni bili u predelu gde zivi Bozji narod (apostoli su u paganske krajeve otisli kasnije,nakon sto su dobili takav nalog od Gospoda) stoga ne,to definitivno nije bila kradja.
svako otuđenje bez saglasnosti vlasnika je krađa.
ti nasumično izabereš njivu ne znajući da od tih 20 ari pripada siromahu koji jedva prehranjuje porodicu i ti mu opleviš pozivajući se na boga.
dakle opravdana krađa :D

svako otuđenje bez saglasnosti vlasnika je krađa.
ti nasumično izabereš njivu ne znajući da od tih 20 ari pripada siromahu koji jedva prehranjuje porodicu i ti mu opleviš pozivajući se na boga.
dakle opravdana krađa :D
Pa jel razumes ti sta ja tebi kazem ili si naumio po tvom pa sta bude nek bude ?
U vreme SZ-ta,Bogi je izricito zapovedio svome narodu kako da postupa sa svojim plodovima u njivi da bi bili zasticeni cak i slucajni prolaznici koji bi se iz nekog razloga,zatekli u tom kraju bez hrane i ako takav ubere malo plodova cisto da bi utolio glad - onda to nije kradja. Dakle ukoliko gazda vernik nije prisutan,prolazniku ne treba njegova saglasnost iz prostog razloga sto je saglasnost unapred data i to od strane Boga.
E sad ako nekom padne na pamet da uzme torbu kako bi obrao nekoliko kila grozda da bi mu se naslo u toku sedmice e onda je to kradja.
Primecujes razliku ?

Pa jel razumes ti sta ja tebi kazem ili si naumio po tvom pa sta bude nek bude ?
U vreme SZ-ta,Bogi je izricito zapovedio svome narodu kako da postupa sa svojim plodovima u njivi da bi bili zasticeni cak i slucajni prolaznici koji bi se iz nekog razloga,zatekli u tom kraju bez hrane i ako takav ubere malo plodova cisto da bi utolio glad - onda to nije kradja. Dakle ukoliko gazda vernik nije prisutan,prolazniku ne treba njegova saglasnost iz prostog razloga sto je saglasnost unapred data i to od strane Boga.
E sad ako nekom padne na pamet da uzme torbu kako bi obrao nekoliko kila grozda da bi mu se naslo u toku sedmice e onda je to kradja.
Primecujes razliku ?
primrćujem, da kradeš i u jednom i u drugom slučaju. samo u jednom slučaju opravdana krađa.
kakav bre božiji narod :D

Back