Pravi hrišćani ne jedu svinjetinu

Blues rock

Primećen član
Poruka
584
Konsultujmo Bibliju: :lol:

"A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.'" (Biblija, Levitski zakon 11:7,8 )

u srbiji "prave" srbende i ultra pravoslavci se hvale koliko su kila prasetine (deteta od svinje) poždrali za Božić, slave, itd... :lol::lol:

mene sad interesuje zašto se SPC (ako je PRAVOslavna) ne zalaže za doslovno poštovanje Biblije i ne počne zagovarati da se ne jede krmenje :per:

u srbiji "prave" srbende i ultra pravoslavci se hvale koliko su kila prasetine (deteta od svinje) poždrali za Božić, slave, itd... :lol::lol:

mene sad interesuje zašto se SPC (ako je PRAVOslavna) ne zalaže za doslovno poštovanje Biblije i ne počne zagovarati da se ne jede krmenje :per:

Kad bi gledali po bibliji , ni papa ni patrijarh ne bi bili pravi hriscani :roll:

U Srbiji mnogi veliki pravoslavci rade svasta sto ne pise u Bibliji... :lol: Popvi se mesaju u politiku kradu i lazu, narod krade i laze ;) slavi paganske bogove i tako dalje. ;)

ok...ko od hrishcana slavi slavu?samo Srbi...
mozhda bi jeli i jagnjetinu,ali je skuplja recimo...ili teletinu...
uostalom,koliko ja znam,dok nisu doshli turci jeli su jagnejtinu,
a poshto su balije otimale ovce i jaganjce narodu,ovi su preshli na prasetinu...
uostalom,tebe niko ne tera da budesh ni Srbin,ni pravoslavac,tako da ne znam shta pokushavash da dokazhesh...?
ljudsku glupost!?to si prezentovao na najbolji moguci nachin! :lol:

To ti je bre stazovetska norma.

Ne slave hrišćani ni Pashu.

Aha, znači Stari zavet ćemo poštovati samo kada treba da ubijamo homoseksualce :lol:
Pazi ovo, citat Isusov:
"(17) "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. (1 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne bude. (19) Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom." (Biblija, Evenđelje po Mateju 5-o poglavlje)
Ako ste pravi hrišćanin za vas važe oba zaveta :lol:

Православци се ослањају на Нови завет. У православљу није забрањено јести месо за мирјане, за монахе јесте. Прво што си злонамеран а потом си и неинформисан.

"(17) "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. (1 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne bude. (19) Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom." (Biblija, Evenđelje po Mateju 5-o poglavlje)

Pa zbilo se Hristos je vaskrsao...

Braćo! Želja je mog srca i molitva k Bogu za spasenje Izrailja. 2 Jer im svedočim da imaju revnost za Boga, ali ne po razumu. 3 Jer ne poznajući pravde Božije i gledajući da svoju pravdu utvrde ne pokoravaju se pravdi Božijoj.

4 Jer je Hristos svršetak zakona: koji Ga god veruje opravdan je

A pre dolaska vere bismo pod zakonom čuvani i zatvoreni za veru koja se htela pokazati. 24 Tako nam zakon bi čuvar do Hrista, da se verom opravdamo. 25 A kad dođe vera, već nismo pod čuvarom. 26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;

:whistling:

razlika je u ishrani.
svinja je svaštojed i po tom pitanju je sličnija čoveku nego drugim životinjama.

Prvi deo odgvora mi se svidja.

Svastojed.

Sta god da nadje pojede.
Mrtvog pacova, mrtvog psa. Znaci sve jede, mrsu i sve sto je grozno i odvratno.

Kada ovo znamo, treba da se upale kontrolne lampice.

Opasno po zdravlje.

Sve se to infiltrira u njeno meso.

A da li ce krava, ovca , koza da pojedu nesto gadno. nesto rmtvo. mrsu?
Da li ce one da pojedu nesto sto bi covek rekao odvratno?

Pa nece.

Ovo su najzdravije zivotinje za ljudsku ishranu.

Pogotovo sto one vise puta preradjuju cak i prirodnu hranu koju pojedu.
U tom smislu je svinja necista i gadna zivotinja.
Dok je krava, ovca, koza cista zivotinja.

Naravno da je covek poceo da ovim zivotinjama koje nisu mesozderi, u njihovu ishranu ubacuje i meso uz njihovu normalnu hranu, pa je doslo do bolesti i ovih zivotinja.

Inace u njihovoj prirodnoj ishrani ove zivotinje su najzdravije za coveka pa gde zivele.

Inace nekli misle da se svinja u toplijim rkajevima ne ejde i ne cuva?
To nije atcno.
Ona je jako izdrzljuva na toploti...

Cak izdrzljivija od Lava i tigra itd.

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju svinje, nasprem krave, ovce, koze?

Koja je razlika izmedju konja naspram krave,ovce,koze?

3.Mojsijeva 11,2. Кажите синовима Израиљевим и реците: Ово су животиње које ћете јести између свих животиња на земљи:
3. Шта год има папке и папци су му раздвојени и прежива између животиња, то једите.
4. Али оних што само преживају или што само имају папке раздвојене, не једите, као што је камила, јер прежива али нема папке раздвојене; да вам је нечиста;

Poznato je da konj ne preživa i nema razdvojene papke nego kopita, a nije svaštojed.Međutim, prema Božjem zakonu bilo je zabranjeno i konjsko meso. Da vidimo sada tvoju teoriju o svaštojedima na delu.
Svastojed.
Sta god da nadje pojede.
Mrtvog pacova, mrtvog psa. Znaci sve jede, mrsu i sve sto je grozno i odvratno.

Back